Junk posts
Re: Bear's food
Nataniel Rotschild pisze: ↑27 mar 2021, 14:40Udajesz idiotę czy nim jesteś :) ? Według badań pomiędzy udawaniem, a robieniem czegoś niewielka różnica więc to było tylko pytanie retoryczne :)
jesteś burakiem z natury, czy obrażasz mnie z powodu frustracji że rynek ma w doopie Twoje katastroficzne wizje?
Dostał już ostrzeżenie, więc na tym poście kończymy temat.
B.
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
Re: Junk posts
Nie zużywajcie mi drogocennego miejsca na serwerze na te bzdurne gify :)
Ja wiem, że "Live o wszystkim" rządzi się trochę innymi prawami, ale nie róbcie z tego wątku aż tak dużej dziecinady.
Ja wiem, że "Live o wszystkim" rządzi się trochę innymi prawami, ale nie róbcie z tego wątku aż tak dużej dziecinady.
Że też nie mam na tym Forum uprawnień moderatora...
Niedługo przyjdzie Besso i posprząta :)
Niedługo przyjdzie Besso i posprząta :)
J̶e̶ż̶d̶ż̶ę̶ ̶c̶h̶i̶ń̶s̶k̶i̶m̶ ̶m̶o̶t̶o̶c̶y̶k̶l̶e̶m̶ ̶i̶ ̶m̶i̶e̶s̶z̶k̶a̶m̶ ̶n̶a̶ ̶d̶z̶i̶e̶s̶i̶ą̶t̶y̶m̶ ̶p̶i̶ę̶t̶r̶z̶e̶ ̶w̶i̶e̶l̶k̶i̶e̶j̶ ̶p̶ł̶y̶t̶y̶.̶
Miałem się nie odzywać.
Miałem się nie odzywać.
Re: Junk posts
O już spadł(a) z rowerka. Poszło szybciej niż myślałem, dzięki Tomek/Besso :)
Re: Live o wszystkim
Aż dziwne, że Ray jeszcze nie pisze.
Potrzebujesz ode mnie wiadomości co kilka godzin? Update portfela był w piątek. Możesz sprawdzić odpowiedni temat.
Pisanie "a nie mówiłem" już mi się znudziło, bo refleksji 0, ale jak ktoś potrzebuje to mogę podpowiedzieć, że taniej nie będzie, revenue w górę, Ziobro ryzyka.
Od porad na temat bezpiecznych, chińskich spółeczek jest kolega:
Re: Pytanie o opcje kupno CALL na SP500 (śmietnik)
Witam,
Prosiłbym o wytłumaczenie ustawiam np. deltę 15-30 krótkiej opcji spredu ogólny opis co to oznacza.
Pozdrawiam
--
Przenoszę do śmietnika z uwagi na formę, treść i gramatykę.
Tomek
Prosiłbym o wytłumaczenie ustawiam np. deltę 15-30 krótkiej opcji spredu ogólny opis co to oznacza.
Pozdrawiam
--
Przenoszę do śmietnika z uwagi na formę, treść i gramatykę.
Tomek
-
- Gość niedzielny
Sfajdasz to ty się w majty jak po kupnie na górce wizjonerów zrobisz lepszy wynik niż twój prawdziwy portfel z obligacjami indeksowanymi inflacją. tfu na ciebie atencjuszu.
Ja nie wiem, wrzucisz dwa wykresy na krzyż i już się na ciebie rzucają jakieś sfrustrowane Mietki z pianą na ustach, którzy popłynęli na callach i myślą, że to moja wina. Proszę moderację o porządek, bo ja się nikogo w moim pierwszym poście nie czepiałem.wieczny_byk pisze: ↑07 cze 2021, 20:27 Sfajdasz to ty się w majty jak po kupnie na górce wizjonerów zrobisz lepszy wynik niż twój prawdziwy portfel z obligacjami indeksowanymi inflacją. tfu na ciebie atencjuszu.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2021, 20:53 przez RayDalio, łącznie zmieniany 1 raz.
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Miałeś mnie dodać do wrogów, a jednak czytasz :*. Proponuję jednak dodać, żebym nie musiał czytać wykwitów twojej niewątpliwej inteligencji.CoinsMakingCoins pisze: ↑07 cze 2021, 20:52Portfel demo to sobie może co najwyżej generować szum na kablu w piwnicy rodziców.
BTW: Jakim trzeba być dzieckiem, żeby myśleć, że inwektywa jakiegoś anonima w internecie może mnie zaboleć... xD
IB i ETF
nie mogę nigdzie znaleźć precyzyjnych zapisów, moglibyście mi pomóc, proszę
czy w Interactive Brokers mogę kupić ETF na akcje amerykańskie? jeśli tak, to mam wziąć moduł stock czy inny? bo CFD chyba nie wchodzi w grę, jest dźwignia
- i prosiłbym o doradzenie, mam złotówki więc w jakiej walucie wziąć konto w IB - chf, euro czy usd???
i jak do ich przesłać kasę? - może przez aion bank?
—
Przeniosłem post do śmietnika, bo po pierwsze jest niechlujnie napisany, a po drugie odpowiedzi znajdują się już na forum oraz na blogu, wystarczy poszukać.
Tomek
czy w Interactive Brokers mogę kupić ETF na akcje amerykańskie? jeśli tak, to mam wziąć moduł stock czy inny? bo CFD chyba nie wchodzi w grę, jest dźwignia
- i prosiłbym o doradzenie, mam złotówki więc w jakiej walucie wziąć konto w IB - chf, euro czy usd???
i jak do ich przesłać kasę? - może przez aion bank?
—
Przeniosłem post do śmietnika, bo po pierwsze jest niechlujnie napisany, a po drugie odpowiedzi znajdują się już na forum oraz na blogu, wystarczy poszukać.
Tomek
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów do handlu na giełdzie. Jak możecie coś sensownego podpowiedzieć, macie jakąś sprawdzoną firmę to dajcie znać. Najlepiej kogoś kto będzie w stanie zagwarantować także obsługę w języku polskim. Jak coś możecie polecić to dajcie znać.
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów do handlu na giełdzie. Jak możecie coś sensownego podpowiedzieć, macie jakąś sprawdzoną firmę to dajcie znać. Najlepiej kogoś kto będzie w stanie zagwarantować także obsługę w języku polskim. Jak coś możecie polecić to dajcie znać.
Re: Interactive Brokers
Został zarekwirowany z uwagi na sankcje i zostanie przekazany na pomoc ukraińcom.