Junk posts
Re: Bear's food
Nataniel Rotschild pisze: ↑27 mar 2021, 14:40Udajesz idiotę czy nim jesteś :) ? Według badań pomiędzy udawaniem, a robieniem czegoś niewielka różnica więc to było tylko pytanie retoryczne :)
jesteś burakiem z natury, czy obrażasz mnie z powodu frustracji że rynek ma w doopie Twoje katastroficzne wizje?
Dostał już ostrzeżenie, więc na tym poście kończymy temat.
B.
Re: Live o wszystkim
Na takie dni to wręcz always ultra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
Re: Junk posts
Nie zużywajcie mi drogocennego miejsca na serwerze na te bzdurne gify :)
Ja wiem, że "Live o wszystkim" rządzi się trochę innymi prawami, ale nie róbcie z tego wątku aż tak dużej dziecinady.
Ja wiem, że "Live o wszystkim" rządzi się trochę innymi prawami, ale nie róbcie z tego wątku aż tak dużej dziecinady.
Że też nie mam na tym Forum uprawnień moderatora...
Niedługo przyjdzie Besso i posprząta :)
Niedługo przyjdzie Besso i posprząta :)
J̶e̶ż̶d̶ż̶ę̶ ̶c̶h̶i̶ń̶s̶k̶i̶m̶ ̶m̶o̶t̶o̶c̶y̶k̶l̶e̶m̶ ̶i̶ ̶m̶i̶e̶s̶z̶k̶a̶m̶ ̶n̶a̶ ̶d̶z̶i̶e̶s̶i̶ą̶t̶y̶m̶ ̶p̶i̶ę̶t̶r̶z̶e̶ ̶w̶i̶e̶l̶k̶i̶e̶j̶ ̶p̶ł̶y̶t̶y̶.̶
Miałem się nie odzywać.
Miałem się nie odzywać.
Re: Junk posts
O już spadł(a) z rowerka. Poszło szybciej niż myślałem, dzięki Tomek/Besso :)
Aż dziwne, że Ray jeszcze nie pisze.
Potrzebujesz ode mnie wiadomości co kilka godzin? Update portfela był w piątek. Możesz sprawdzić odpowiedni temat.
Pisanie "a nie mówiłem" już mi się znudziło, bo refleksji 0, ale jak ktoś potrzebuje to mogę podpowiedzieć, że taniej nie będzie, revenue w górę, Ziobro ryzyka.
Od porad na temat bezpiecznych, chińskich spółeczek jest kolega:
Naprawdę nie chce mi się dyskutować na temat krypto.
Fajnie, że Keynes się wyzerował.
No debil. Nie to co tytani intelektu tutaj.
Fajnie, że Keynes się wyzerował.
No debil. Nie to co tytani intelektu tutaj.
Re: Pytanie o opcje kupno CALL na SP500 (śmietnik)
Witam,
Prosiłbym o wytłumaczenie ustawiam np. deltę 15-30 krótkiej opcji spredu ogólny opis co to oznacza.
Pozdrawiam
--
Przenoszę do śmietnika z uwagi na formę, treść i gramatykę.
Tomek
Prosiłbym o wytłumaczenie ustawiam np. deltę 15-30 krótkiej opcji spredu ogólny opis co to oznacza.
Pozdrawiam
--
Przenoszę do śmietnika z uwagi na formę, treść i gramatykę.
Tomek
Portfel wciąż generuje alfę XD
Ja o price targetach, a ty cośtam o moim portfelu. Mimo wszystko miło, że masz o moim dobrze spółek tak dobre zdanie :). Nawet ja się nie wpakowałem w EDU/TAL.
Wstawaj, sfajdałeś się.
Ja o price targetach, a ty cośtam o moim portfelu. Mimo wszystko miło, że masz o moim dobrze spółek tak dobre zdanie :). Nawet ja się nie wpakowałem w EDU/TAL.
-
- Gość niedzielny
Sfajdasz to ty się w majty jak po kupnie na górce wizjonerów zrobisz lepszy wynik niż twój prawdziwy portfel z obligacjami indeksowanymi inflacją. tfu na ciebie atencjuszu.
Ja nie wiem, wrzucisz dwa wykresy na krzyż i już się na ciebie rzucają jakieś sfrustrowane Mietki z pianą na ustach, którzy popłynęli na callach i myślą, że to moja wina. Proszę moderację o porządek, bo ja się nikogo w moim pierwszym poście nie czepiałem.wieczny_byk pisze: ↑07 cze 2021, 20:27 Sfajdasz to ty się w majty jak po kupnie na górce wizjonerów zrobisz lepszy wynik niż twój prawdziwy portfel z obligacjami indeksowanymi inflacją. tfu na ciebie atencjuszu.
Ostatnio zmieniony 07 cze 2021, 20:53 przez RayDalio, łącznie zmieniany 1 raz.
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Miałeś mnie dodać do wrogów, a jednak czytasz :*. Proponuję jednak dodać, żebym nie musiał czytać wykwitów twojej niewątpliwej inteligencji.CoinsMakingCoins pisze: ↑07 cze 2021, 20:52Portfel demo to sobie może co najwyżej generować szum na kablu w piwnicy rodziców.
BTW: Jakim trzeba być dzieckiem, żeby myśleć, że inwektywa jakiegoś anonima w internecie może mnie zaboleć... xD
IB i ETF
nie mogę nigdzie znaleźć precyzyjnych zapisów, moglibyście mi pomóc, proszę
czy w Interactive Brokers mogę kupić ETF na akcje amerykańskie? jeśli tak, to mam wziąć moduł stock czy inny? bo CFD chyba nie wchodzi w grę, jest dźwignia
- i prosiłbym o doradzenie, mam złotówki więc w jakiej walucie wziąć konto w IB - chf, euro czy usd???
i jak do ich przesłać kasę? - może przez aion bank?
—
Przeniosłem post do śmietnika, bo po pierwsze jest niechlujnie napisany, a po drugie odpowiedzi znajdują się już na forum oraz na blogu, wystarczy poszukać.
Tomek
czy w Interactive Brokers mogę kupić ETF na akcje amerykańskie? jeśli tak, to mam wziąć moduł stock czy inny? bo CFD chyba nie wchodzi w grę, jest dźwignia
- i prosiłbym o doradzenie, mam złotówki więc w jakiej walucie wziąć konto w IB - chf, euro czy usd???
i jak do ich przesłać kasę? - może przez aion bank?
—
Przeniosłem post do śmietnika, bo po pierwsze jest niechlujnie napisany, a po drugie odpowiedzi znajdują się już na forum oraz na blogu, wystarczy poszukać.
Tomek
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów do handlu na giełdzie. Jak możecie coś sensownego podpowiedzieć, macie jakąś sprawdzoną firmę to dajcie znać. Najlepiej kogoś kto będzie w stanie zagwarantować także obsługę w języku polskim. Jak coś możecie polecić to dajcie znać.
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów
Szukam dobrej oferty jeśli chodzi o brokerów do handlu na giełdzie. Jak możecie coś sensownego podpowiedzieć, macie jakąś sprawdzoną firmę to dajcie znać. Najlepiej kogoś kto będzie w stanie zagwarantować także obsługę w języku polskim. Jak coś możecie polecić to dajcie znać.
Re: Interactive Brokers
Został zarekwirowany z uwagi na sankcje i zostanie przekazany na pomoc ukraińcom.