Haha, aż mi przypomniałeś, żeby odwiedzić znowu jego Twittera.
To już "crash caller" od 3 lat, nie?
Haha, aż mi przypomniałeś, żeby odwiedzić znowu jego Twittera.
jak ten czas szybko leci :-)
Wielkie mi odkrycie. Na forach nic się nie dowiesz, a czas ich świetności minął. Z wielu przyczyn.
Nikogo nie będę ściągał.
Brzmi jakby dostał zaproszenie od Maxa Kolonko... No ale może kiedyś trafi do setki Forbesa, czemu mu oczywiście życzę.
Spadki nadeszly w 2020. Ciekawe czy jak juz powialo niedziewiedziem (i koncem swiata) to czy sie obkupil na dolku :)).
Metale wystrzela ja tylko inflacja pokarze swoje pelne oblicze. Nie ma szans zeby inflacja sama sie zmniejszyla. Niech tylko unormuje sie sytuacja z lockdownem i pandemia. Niech tylko te wszystkie zbierane dolary wyplyna w gospodarke. Stimi czeki chowane w bankach zaleja rynek i gielde. Wtedy zloto bedzie po 2.5-4K. Srebro nie inaczej.Baldwin pisze: ↑30 wrz 2021, 19:05 Primo, odkładam srebro na bok na jakiś czas, bo moim zdaniem srebro jest jeszcze na tyle drogie, że spokojnie może sobie jeszcze spaść. Natomiast w krótkoterminowe prognozy raczej tutaj nie trafiam, forum też zbytnio nie, więc szkoda czasu i pieniędzy, imho.
Secundo, metale radzą sobie słabo (złoto, srebro itp.), ponieważ prym wiodą paliwa (ropa, uran - w sumie uran to też metal, ale jest paliwem, a nie błyskotką w porównaniu do złota ;) ). Imho, interpretowałbym to w ten sposób, że od dostępności paliwa zależy teraz to, czy gospodarka wypracuje sobie środki na zakup błyskotek.
Nie kazdy jest hazardzista. Duzo normalnych rodzin trzymala stimi czeki wlasnie na "po pandemii". Owszem czesc wydala ale sa nadal co je po prostu zatrzymali. To jeszcze nie koniec hossy. Bedzie odbicie i nowye ATH. Co pozniej ciezko powiedziec.
Świat stoi na głowie, takie wypowiedzi w niedźwiedzim wątku :)
Nie ma szans na jakiekolwiek zmniejszanie zaangazowania FEDU. Spowodowaloby to drastyczne reakcje na rynkach finansowych lub gospodarczych. USA mialoby wtedy sytuacje jak w RPA. Tylko na duzo, duzo wieksza skale. Tapering nie stanie sie dopoki FED nie zostanie do tego zmuszony. A jedynie co moze to spowodowac to na ta chwile to inflacja rzedu 15%+ rocznie lub powiedzmy 12%+ miesiecznie przez 2-4 miesiace i panike na rynku obligacji. Nie ma szans. IMHO of course.Ostap_Bender pisze: ↑07 paź 2021, 19:24 Jutro dane NFP z rynku pracy, dobry odczyt oznacza wieksze szanse na tapering, a wiec i cofniecie na zlocie. Dobry? moment na mala spekulacje.
Mialem pare callow na SMH tyu "buy the dip" czyli takie nie niedzwiedzie podejscie.