nie poznałem ich na tyle dobrze żeby to oceniaćCoinsMakingCoins pisze: ↑01 lip 2021, 16:19Ja też go uważam za inteligentniejszego niż Ci, których wymienił.
Wizjonerskie portfolio
Re: Wizjonerskie portfolio
Szkoda że tego jednego dnia nie poczekałeś
Jaki zysk dzisiaj?
Jaki zysk dzisiaj?
Catherine Wood wyprzedaje BABA.
Proszę o BABA w "Live o wszystkim". Tutaj tylko wizjonerzy, a nie jakieś value :)
RayDalio
A jesli np 1 wrzesnia 2021 roku mialbys zaczać budowac portfel to ktore z tych społek byc teraz wybral?
A jeszcze jedno kupujesz akcje czy tez stosujesz opcje?
Nie, w tym portfelu tylko akcje. Nie wiem co wybrałbym dzisiaj. Pewnie to, co wcześniej, czyli zdywersyfikowany portfel wizjonerów.
Teraz tylko z górki :)
Ciekawe, że od lutego ucichło na forum o Cioci Kasi, która wtedy była guru dla niektórych tutaj ;)

Jak myślicie, ile urośnie fundusz ze średnim P/S gdzieś w okolicach 15 z ujemnymi agregowanymi earnings? :D
Szczury zaczynają uciekać?

Na deser, rewizje EPS analytyków dla PTON

Analitycy z potężnych instytucji nie przewidzieli górki covidowej i odwrócenia trendu. Takie nie za inteligentne te analityki.

Jak myślicie, ile urośnie fundusz ze średnim P/S gdzieś w okolicach 15 z ujemnymi agregowanymi earnings? :D
Szczury zaczynają uciekać?

Na deser, rewizje EPS analytyków dla PTON

Analitycy z potężnych instytucji nie przewidzieli górki covidowej i odwrócenia trendu. Takie nie za inteligentne te analityki.
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Brussels
Spokojnie, zgodnie z przewidywaniami analitykow w 2024 EPS bedzie dodatni :)).
Pamiętasz o rebalansowaniu portfela? :)
Jakie rebalansowanie? To najlepszy sposób, żeby sprzedać multibaggera i wepchnąć pieniądze w gorszy biznes. Pozwolę rynkowi ustawić wagi w moim portfelu.
Może na koniec roku poproszę forum o pomoc w rebalansowaniu, jeśli już tak chcecie.
Może na koniec roku poproszę forum o pomoc w rebalansowaniu, jeśli już tak chcecie.
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
Ray, jaki masz plan na swoich wizjonerow jak do konca roku jednak nie przebijesz benchmarku? Trzymasz dalej bez zmian na 2022 czy jakeis zmiany?
Trzymam dalej bez zmian, no chyba, że forum mi doradzi jak podrasować portfel. Na początku roku nadzieje były wysokie, żeby nie powiedzieć graniczące z pewnością, że portfel pobije S&P 500. Dzisiaj nie jest to już takie pewne, ale mamy jeszcze ostatni kwartał. Wszystko się może zdarzyć.
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
Dlatego wlasnie w portfelu powinno byc kilkudziesieciu wizjonerow a nie kilku.
Swoja droga anale z wallstreet robili w tym tygodniu (przed wynikami, co same w sobie jest zastanawiajace) review spolki i wypadlo to nastepujaco:
Inny wizjoner Pinterest dostal oferte wykupu przez Paypala, akcje spolki +10% po ogloszeniu wiadomosci, paypal -6%:D
Swoja droga anale z wallstreet robili w tym tygodniu (przed wynikami, co same w sobie jest zastanawiajace) review spolki i wypadlo to nastepujaco:
Inny wizjoner Pinterest dostal oferte wykupu przez Paypala, akcje spolki +10% po ogloszeniu wiadomosci, paypal -6%:D
Co myślę o price targetach analityków to już napisałem. Wolę już szacować PT na podstawie wnętrzności świni ;)