Wątek dla każdego, kto chciałby założyć własny temat i opisywać prowadzony przez siebie portfel. Zakupy, sprzedaż, zmiany, rebalansowania, wyniki i strategia. To jest miejsce, żeby opisywać swoją strategię i swoje transakcje.
jaszczomp pisze: ↑18 mar 2021, 17:47
a ja bym chciał zobaczyć screen portfolio... szczególnie daty wejścia w spółki..
masz taki..?
Był, ale spłonął :(. Wszystko kupione jednego dnia, jakoś po pierwszy spadkach na NQ, chyba 1 marca. Nawet glina chwalił dobór spółek, chociaż nie pasowały mu wagi.
Masz obecny stan portfolio:
EDIT: A nie, wszystko było kupione 24 lutego:
itd...
winio pisze: ↑18 mar 2021, 20:05
20% to nie jest tragedia jeszcze.
Imho w kiepskim momencie wszedłeś w sumie, na samej górce. Raptem pół roku wcześniej byłbyś zarobiony jak górnik.
No nic, diamond handz
Na jakiej górce? Człowieku, kupowałem to jak te spółki zdążyły już zlecieć 10-30%, sprawdź daty. Gdybym kupił na górce to już dawno byłby mardźin call :D. Na górce to tutaj mnie zachęcali do kupna przez poprzedni miesiąc.
(Jedynie SNAP kupiłem na górce, dobry kolega polecił ;))
Ja dziś mam -11% i to nie na samych wizjonerskich spółkach:/ fakt ze większość tego spadku to opcji na arkg i arkg ale i hedge z spółek value tak samo w dół ciągnął
Współczuję, ale jednak moje demo value portfolio dzisiaj w okolicy zera, a z hedgem to nie mówię, żeby ludzi nie denerwować... Mam dzisiaj jakiś "dysonans poznawczy" :DDD
wszystko leci, więc co się dziwisz? u mnie kilka pereł ciągnie cały wóz, więc jeszcze jestem na plusie, ale krwawica ostra i ciekawe kiedy to się zakończy (oby przed wizytacją smutnych panów od kontroli margina ;-) )
Coś czuję, że się łącza na niejednym slacku grzeją xD
mlubinski pisze: ↑24 mar 2021, 21:05
wszystko leci, więc co się dziwisz? u mnie kilka pereł ciągnie cały wóz, więc jeszcze jestem na plusie, ale krwawica ostra i ciekawe kiedy to się zakończy (oby przed wizytacją smutnych panów od kontroli margina ;-) )
Mogę Ci pokazać pokaźną listę spółek, które dzisiaj nie lecą, a wręcz przeciwnie ;)
Mogę Ci pokazać pokaźną listę spółek, które dzisiaj nie lecą, a wręcz przeciwnie ;)
pokaż pokaż
u mnie kilka koni jest na zielono, ale co z tego? większosć rynku leci, to ciągną innych za sobą - i nie jest to wina fundamentów, a raczej sytuacji, że fundy wtedy wyprzedają i leci lawinowo