Artur pisze: ↑16 mar 2020, 21:14
Basso nie obrażaj się proszę, bo z mojej strony nie jest to żadna wycieczka personalna, tylko stwierdzenie ogolne.
W porządku, nie obraziłem się, nie wiem czemu tak sądzisz.
Analizujac ostatnie krachy, to nigdy tak dynamiczny spadek nie wyznaczał denka bessy. Zawsze następowało odbicie i potem kolejne zejście w dół.
Pamiętaj, że każdy krach się od siebie różni. Inna specyfika, inna dynamika, inne powody.
Jeśli chodzi o sentyment na rynku sądzę że nie ma szans na odbicie w stylu V, a to oznacza że będzie jeszcze okazja dokonać zakupu bez atmosfery 'paniki' czy 'okazji'.
To tylko opinia. Poza tym ja nie podejmuje decyzji kupna/sprzedaży w emocjach. Może tak to zabrzmiało, jak napisałem o otworzeniu pozycji na Enter Air, ale to nie jest tak, że mnie nagle trafiło "o, tanio, kupię!". Śledzę tę spółkę od kilkunastu miesięcy.
Jasne, można cały czasu uśredniac w dół, ale to jest proszenie się o kłopoty.
Możesz rozwinąć myśl?
Jeśli coś co kosztuje 100zł, a wg mnie jest warte 50zł, mam okazję kupić za 25zł, to o jakich kłopotach piszesz?
Moim zdaniem wszystko jest kwestią optyki - moim zdaniem weszliśmy w rynek niedźwiedzia i on potrwa. Osoby dokonujące zakupów sądzą że to tylko korekta w rynku byka
Jak rzut monetą, trafisz albo i nie. Może będzie globalna recesja, może nie. Może będzie bessa, może nie. Rozumiem, że siedzisz teraz w kasku przed monitorem zapakowany w obligacje i pozycje krótkie?