Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Apropos bardzo w temacie, jakbyście tracili wiarę w shorty to szefowa FEDu doda wam nadziei bo wygląda na to że zmienia zdanie i dziś już widzi nadciągający kryzys:
https://businessoutsiderpl.wordpress.co ... i-problem/
Okazji do shortów chyba będzie przybywać... ;-)
https://businessoutsiderpl.wordpress.co ... i-problem/
Okazji do shortów chyba będzie przybywać... ;-)
Greg jak możesz wspomnij też coś o naszym rynku lokalnym w tej analizie, nie samą ameryką człowiek żyje.
Szkoda, że nie piszesz ale takie życie, bo temat stał się nudny.
Szkoda, że nie piszesz ale takie życie, bo temat stał się nudny.
Uwaga na UK i Francje.
Wniosek o odwołanie Theresy May złożyli członkowie jej Partii Konserwatywnej. Zebrali wymagane regulaminem 48 pism w tej sprawie. Jest to związane z chaosem, który narasta wokół brexitu.
Bloomberg reporter, Nikos Chrysoloras, tweeted: "O.K, this is an epidemic now: France’s government will face a no confidence vote in parliament on Thursday, AFP reports."
Wniosek o odwołanie Theresy May złożyli członkowie jej Partii Konserwatywnej. Zebrali wymagane regulaminem 48 pism w tej sprawie. Jest to związane z chaosem, który narasta wokół brexitu.
Bloomberg reporter, Nikos Chrysoloras, tweeted: "O.K, this is an epidemic now: France’s government will face a no confidence vote in parliament on Thursday, AFP reports."
Pytanie raczkującej osoby w temacie inwestowania, ale nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi ani w tym temacie, ani w Internecie.
Jak siedzicie w np USD czy CHF to macie tę walutę w gotowce? Czy trzymacie na koncie oszczędnościowym/lokacie?
Jak siedzicie w np USD czy CHF to macie tę walutę w gotowce? Czy trzymacie na koncie oszczędnościowym/lokacie?
A próbowałeś zadać to pytanie przypadkowej osobie spotkanej na ulicy?
Nie trzymaj raczej w zagranicznych europejskich bankach, bo jak zrobią bail in to ci wyzerują konto albo ci zostanie chyba 20 %.
Dlaczego w ogóle chcesz kupić CHF ? ja nie lubie CHF SNB i wszystkich banków w Szwajcarii i odradzam zakup ich waluty.
Dlaczego w ogóle chcesz kupić CHF ? ja nie lubie CHF SNB i wszystkich banków w Szwajcarii i odradzam zakup ich waluty.
Aktualne pozycje COT dla wszystkich zainteresowanych: https://marketontime.pl/raport-cot-grudzien-2018/
@Matthias
A twój PIERWSZY post wnosi coś do tematu czy się zwyczajnie nudzisz? (Chyba, że chodziło Ci o kwestie prywatności?)
@Ryjkowski
Osobiście trzymam w gotówce w USD/CHF około 10-20% kapitału, reszta u brokerów i Revolut, a czasami na krótki okres również alior kantor np.
@Matthias
A twój PIERWSZY post wnosi coś do tematu czy się zwyczajnie nudzisz? (Chyba, że chodziło Ci o kwestie prywatności?)
@Ryjkowski
Osobiście trzymam w gotówce w USD/CHF około 10-20% kapitału, reszta u brokerów i Revolut, a czasami na krótki okres również alior kantor np.
Jakie konsekwencje dla funta będzie miało jej odwołanie bądź nie?dammad pisze:Uwaga na UK i Francje.
@Dammad
Oczywiście chodziło mi o kwestie prywatności. Opowiadanie w internecie o formie własnych oszczędności jest mało odpowiedzialne.
Oczywiście chodziło mi o kwestie prywatności. Opowiadanie w internecie o formie własnych oszczędności jest mało odpowiedzialne.
To prawda, zawsze niesie ze sobą jakieś ryzyko, ale osobiście zakładam, że jeśli trafiłbym pod lupę panów, którzy znają się w swoim fachu to nie ma to wówczas żadnego znaczenia. Całe szczęście, tacy zajmują się większą kasą, niż takimi groszami jak u mnie :)
Co nie zmienia faktu, że ogromna większość inwestorów, traderów nie robi nic w kwestii cyberbezpieczeństwa (mówię o nawet podstawowych kwestiach)
Co nie zmienia faktu, że ogromna większość inwestorów, traderów nie robi nic w kwestii cyberbezpieczeństwa (mówię o nawet podstawowych kwestiach)
@Dammad
Masz rację, ale z samej ludzkiej ciekawości ktoś może zechcieć sprawdzić, jak wygląda Twój dom, samochód ( google maps) i firma, jeśli ją ewentualnie posiadasz.
Informacja o procencie oszczędności w gotówce pozwala oszacować opłacalność realizacji złych zamiarów....
Zajmuję się bezpieczeństwem od lat i wiem, co piszę.
To tak dla refleksji...
Masz rację, ale z samej ludzkiej ciekawości ktoś może zechcieć sprawdzić, jak wygląda Twój dom, samochód ( google maps) i firma, jeśli ją ewentualnie posiadasz.
Informacja o procencie oszczędności w gotówce pozwala oszacować opłacalność realizacji złych zamiarów....
Zajmuję się bezpieczeństwem od lat i wiem, co piszę.
To tak dla refleksji...
Odradzasz tylko dlatego bo nie lubisz CHF?onufry pisze:Dlaczego w ogóle chcesz kupić CHF ? ja nie lubie CHF SNB i wszystkich banków w Szwajcarii i odradzam zakup ich waluty.
Jeszcze rozumiem gdybyś sensownie uzasadnił swoją opinię. Ale "nie bo nie" jest mało poważne, szczególnie gdy ktoś prosi o poradę
Bardzo słuszna refleksja. Anonimowości w sieci dziś nie ma jako takiej, choć wiele osób, wciąż uważa, że ją posiada, stąd należy być ostrożnym.
Nie mam na myśli tylko tych złych panów, bo również i pewne urzędy czy służby doskonale sobie radzą w tym zakresie. Ciepło pozdrawiam czytających :)
Nie mam na myśli tylko tych złych panów, bo również i pewne urzędy czy służby doskonale sobie radzą w tym zakresie. Ciepło pozdrawiam czytających :)
Dammad, zdziwiłbyś się, ile osób korzysta z forum regularnie poprzez VPN czy rejestrując się podaje jednorazowe maile. A przynajmniej ja się dziwię jak przeglądam logi :) No ale to fakt, że ciągle spora liczba osób beztrosko podchodzi do tematu swojego bezpieczeństwa i prywatności w sieci. Ja z uwagi na to, gdzie kiedyś pracowałem, mam lekkiego bzika na tym punkcie, bo wiem do czego zdolne są służby i wiem jak to działa od środka. Swojego czasu krążyły nawet cenniki od co bardziej odważnych pracowników trzyliterowych instytucji w rodzaju: billingi danego numeru i logowania do BTS-ów z ostatnich trzech miesięcy – 10 000 zł; dane odnośnie lokalizacji logowań z konkretnego IP – 7 000 zł itd.dammad pisze:Co nie zmienia faktu, że ogromna większość inwestorów, traderów nie robi nic w kwestii cyberbezpieczeństwa (mówię o nawet podstawowych kwestiach)
W sumie fajny pomysł na jakiś tekst na bloga o tym, jak zadbać o swoje bezpieczeństwo w sieci w kontekście inwestowania, bo np. wiele osób inwestuje sobie za pośrednictwem spółek zarejestrowanych w Estonii czy w UK, żeby nie płacić w Polsce podatku, ale już nie ma problemu z tym, żeby beztrosko logować się do konta bankowego tych spółek z polskiego adresu IP, czym poświadczaja, że decyzje podejmowane są na terenie PL. Sporo takich kwestii jest zresztą, na które warto by było zwrócić uwagę :)
@Tomek
Same instytucje finansowe różnie podchodzą do bezpieczeństwa przy operacjach finansowych. Samo logowanie różnie wygląda, jak też poziom zabezpieczenia operacji ( zdrapki, tokeny, sms-y)
Myślę, że artykuł na ten temat, to bardzo dobry pomysł. Ludzie czują się bezpieczni z racji tego, że instytucje finansowe, to w ogólnym wyobrażeniu instytucje zufania publicznego.
Nie zawsze tak jest.
Same instytucje finansowe różnie podchodzą do bezpieczeństwa przy operacjach finansowych. Samo logowanie różnie wygląda, jak też poziom zabezpieczenia operacji ( zdrapki, tokeny, sms-y)
Myślę, że artykuł na ten temat, to bardzo dobry pomysł. Ludzie czują się bezpieczni z racji tego, że instytucje finansowe, to w ogólnym wyobrażeniu instytucje zufania publicznego.
Nie zawsze tak jest.