Going cashless

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Re: Going cashless

Post autor: Greg » 30 lis 2017, 00:10

W 2017 roku FED wydał 700MLN$ na druk waluty, może nie duża kwota, ale cyfrowo zawsze jakaś oszczędność. Szkoda tylko, że zawsze może wydarzyć się coś takiego :

Obrazek

I nie jesteś w stanie już zapłacić :)

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 30 lis 2017, 10:48

No to się zgadza, a pomyślmy że Bitcoin tworzy historię i jeszcze ja piszę, jeśli będzie ona właściwa bez wpadek to później łatwiej będzie pokazać nowa walutę przez FED pewna i będzie to cryptowaluta ludzie się rzuca na nią bo będą na nią patrzyć jak na Bitcoin i jego historię.
Czy mają już tak na stanie i czekają na dobry moment by ją wprowadzić ? Oczywiście z pełnym prawem do jej modyfikacji.

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Post autor: Tomek » 30 lis 2017, 11:38

Tylko właśnie mało osób chyba odróżnia samą technologię blockchain i jej zalety od Bitcoina i jego klonów. Blockchain sam w sobie to zupełnie co innego i ja się skłaniam ku wizji przyszłości świata, w której ta technologia zostanie zaimplementowana nawet przez banki komercyjne.

Co innego jednak Bitcoin jako produkt końcowy... Czy ktokolwiek naprawdę wierzy, że rządy i banki centralne pozwolą, aby kontrola nad pieniądzem pozostała w prywatnych rękach, pozbawiając się tym samym narzędzi do kształtowania cykli monetarnych czy do kontroli przepływu pieniędzy, ściągalności podatków i tak dalej? To strasznie naiwne jest...

Mimo tego słychać w USA historie, gdzie ludzie refinansują hipoteki na dom i wyciągają pieniądze z kart kredytowych, żeby tylko "zainwestować" w Bitcoina. Jak tu w ogóle można mówić o "inwestycji"? Przecież ten twór nie ma żadnej realnej wewnętrznej wartości, którą dałoby się w jakikolwiek sposób zmierzyć, opisać i oszacować.

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 30 lis 2017, 12:27

Tomek, to jest kwestia w jakim wieku jesteś.
Powiem tak, bo mam kontakt z różnymi osobami w różnym wieku.
Osoby w starszym wieku, czyli nasi dziadkowie i babcie - złoto fizyczne (namacalne)
Nasi rodzice - trochę złota ale głownie waluty
Średni wiekowo czyli produkcyjni - waluty papierowe i fizyczne
Młodzi/Nastolatkowie - wszystko co wirtualne/cyfrowe, ta grupa pseuda wykształcona i ucząca się, większość się obrazi, to jacyś durnie są, może za stary jestem i tak ich odbieram.

Myślisz, że dla kogo jest ta cryptowaluta? Dla kogo będzie tworzona ? Nie piszę o spekulacjach.

Bitcoint wcale nie musi spaść w najbliższym czasie, jeśli ma być wprowadzona "nowa" przez Banki.

Oczywiście są wyjątki hm małe.

oil_company

Post autor: oil_company » 30 lis 2017, 15:51

można powyższe inaczej podsumować
Osoby w starszym wieku, czyli nasi dziadkowie i babcie - złoto fizyczne (namacalne) ->Amber Gold
Nasi rodzice - trochę złota ale głownie waluty ->Franki
Średni wiekowo czyli produkcyjni - waluty papierowe i fizyczne-> $???
Młodzi/Nastolatkowie - wszystko co wirtualne/cyfrowe->Bitcoin, Etherum,

los każdego szczodrze obdarzy :)

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 30 lis 2017, 16:10

Nasi rodzice, żyli za komuny i nie brali kredytów a w szczególności we Frankach ogólnie nie żyli na kredyt.
Tak więc podtrzymuje mój wpis.

oil_company

Post autor: oil_company » 30 lis 2017, 16:36

przyznaję masz rację nasi rodzice nie brali kredytów - muszę zrobić korektę :)

Osoby w starszym wieku, czyli nasi dziadkowie i babcie - złoto fizyczne (namacalne) ->Amber Gold
Nasi rodzice - trochę złota ale głownie waluty -> ale raczej nic nie mieli
Średni wiekowo czyli produkcyjni - waluty papierowe i fizyczne-> Franki
Młodzi/Nastolatkowie - wszystko co wirtualne/cyfrowe->Bitcoin, Etherum,

los każdego szczodrze obdarzy :)

a poważnie szanuje Twoje zdanie i rzeczywistość zawsze pokaże prawdę gdzieś po środku

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 30 lis 2017, 16:55

Jedną ważną rzecz napisałeś, która mi wyleciała z głowy, "nie mieli nic" bo takie czasy były, smutne ale prawdziwe :(

Osoby w starszym wieku, czyli nasi dziadkowie i babcie - złoto fizyczne (namacalne), waluty głównie dolary a później Pewex, po wojnie często nie mieli nic.
Nasi rodzice - trochę złota, trochę waluty, albo nie mieli nic !
Średni wiekowo czyli produkcyjni - waluty papierowe i fizyczne, albo zero/minus kredyt
Młodzi/Nastolatkowie - wszystko co wirtualne/cyfrowe, ta grupa pseuda wykształcona i ucząca się, większość się obrazi, to jacyś durnie są, może za stary jestem i tak ich odbieram.

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 29 gru 2017, 00:00

A to dobre :

Banki centralne zatrudniają millenialsów -> tak to to pokolenie bezgotówkowe przecież.

https://t.co/3mwtmOSJfb

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 29 gru 2017, 18:38

Wiele firm ich zatrudnia więc czemu banki by nie miały.
Social Media Marketing jest w modzie i do tego głównie te półgłówki są potrzebne, jak to mój profesor w dawnych latach mawiał na tych bez pieniędzy i z winem w ręku "obszczyj murki" ale Ci ludzie mieli zasady
a te "młode osobniki" ... nie znają żadnych zasad.

Będą se lajkować i więcej nosem po ekranie jeździć.

Greg
Forumowy wyga
Kontakt:

Post autor: Greg » 29 gru 2017, 23:34

Trend is your friend.

Więc jak zatrudniają Millenialsów (a bronili się mocno przed tym) to co dalej i o to jest pytanie :)

sebo
Forumowy wyga

Post autor: sebo » 30 gru 2017, 00:27

Czarna dziura.
Możesz iść z nimi albo się przeciwstawić, najlepiej stać obok.
Niestety mam z tym styczność, tfu, tfu.

ODPOWIEDZ