Jako były uczetnik 2x Uniwestytu Inwestycyjnego i 1 x Uniwerstytetu Opcyjnego powiem tak. Z paroma teza przedstawionymi z ostatnich filmach na youtube nie zgadzam sie. Nie bede tutaj wpisywal wszystkich bo wolnosc slowa na czyims podwórku jest taka sam wolnosc slowa w tej Korei bardziej na połnoc
Powiem tak - oczywiscie UI i UO to moze otworza oczy ale to nie znaczy ze wejdziemy na ring i nie dostać w ryj. Tak ja po 3 miesiacach trenigów bokserskich raczej zawodowcy oklepnia na morde. I to bardzo szybko. Tutaj moze byc podobnie.
Natomiat zgadzam sie slowami tutaj - Na koncie demo nie mozna zdobyc doświadcznia. Doświadczenie sie nabywa tracąc pieniadze. I to powinna byc mysl przewodnia
Michal
ostatnie filmy na youtube
-
winnie-the-pooh
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Warszawa
Re: ostatnie filmy na youtube
Zacząłem w 2020, na UI byłem w 2021. Dla mnie to było otwarcie oczu i przez ostatnie 6 lat nikt mi nic nie oklepał. Nawet w 2022 dzięki wiedzy z UI i UO wyszedłem tylko na -2%, przy rynku na -18%. Decyzje podejmuję sam, z każdym rokiem doświadczenia coraz bardziej oparte na wiedzy wyniesionej z UI. To, czego się od 2020 roku uczę to panowania nad emocjami i zimnego opierania się na liczbach. To jest DIABELNIE TRUDNE. Nawet mając narzędzia, wiedzę, dane... To te emocje blokowały mi pełne korzystanie z wiedzy z UI od początku, a doświadczenie z ich wygaszaniem z roku na rok przynosi coraz lepsze efekty.
O wszystkich błędach poznawczych można sobie czytać, ale to trzeba chyba wygrawerować sobie na szkłach okularów. Tutaj właśnie potrzebne jest doświadczenie. Najlepiej aby miało ono podstawy np. takie jak wyniesione z UI. To pomoże je przeżyć i sobie zbyt dużej krzywdy nie zrobić. I z roku na rok coraz bardziej mrozić serce do rynku...
O wszystkich błędach poznawczych można sobie czytać, ale to trzeba chyba wygrawerować sobie na szkłach okularów. Tutaj właśnie potrzebne jest doświadczenie. Najlepiej aby miało ono podstawy np. takie jak wyniesione z UI. To pomoże je przeżyć i sobie zbyt dużej krzywdy nie zrobić. I z roku na rok coraz bardziej mrozić serce do rynku...