Jesteś brutalny :). Szanuję za stanowisko gdy Growth "rządził światem", chociaż i ja w kilku przypadkach dałem się "ponieść fali" i krytykowałem Twoje podejście.RayDalio pisze: ↑13 cze 2022, 22:45KUPOWAĆ, BO TANIEJ NIE BĘDZIE! PTON=APPLE FITNESSU!
Jak już prosisz to powspominajmy te piękne czasy. Kiedyś to było :)Hubert pisze: ↑05 lis 2021, 16:22 Gukwa z Rayem nie dyskutuj bo on kocha swój portfel jak rośnie a jak spada to mówi że to żarty. Odnośnie PTON tak jak piszesz firma w 2017 zrobiła 216 mln obrotu a już w 2019 ( czyli przed pandamią ) 915 mln. Mało jest takich biznesów które tak szybko skalują swój biznes. Dla PTON pandemia to było przekleństwo i najgorsze co się mogło wydarzyć. Tak niesamowity wzrost zainteresowania sprawił że firma po prostu nie była w stanie obsłużyć swoich klientów. Teraz pomału ogarniają ten interes i wracają na ścieżkę rozwoju. Ja tu jestem dalej long bo teza inwestycyjna się nie zmieniła. PTON=APPLE fitnessu. Młoda spółka więc wachania będą , pamiętajcie że NFLX też kiedyś spadł o 80 % od ath bo też wszyscy wieszczyli jego koniec. Tak samo było z Teslą.Mój najnowszy zakup, czyli CRM, trzyma się póki co całkiem nieźle. Niedługo dokupuję kolejną transzę i wakacje. Strach patrzeć na portfel teraz, bo wszystko leci, mniej lub bardziej.
Mam troszkę szczęścia w nieszczęściu, że kumuluje kapitał od początku roku - czekam na split Google (no i osłabienie dolara), żeby wystawić opcje. Te akcje to takie dla mnie jakby marzenie, tym lepiej, że coraz taniej - tylko się cieszyć. Co myślicie o tej spółce, są jakieś istotne czynniki przeciw niej?
W sumie niby mógłbym/powinienem czekać, bo pewnie będzie leciało do jesieni, ale jak to mówią, dobra spółka prędzej czy później "odwdzięczy się"?
Mam na myśli zwłaszcza w kontekście innych tickerów typu CRM, bo coraz więcej ciekawych rzeczy się pojawia, chodzi tylko o kolejność wpadania do portfela dla pojawiającego się kapitału.
Więc, np. masz/macie już google w portfelu i dlatego min. CRM czy uważacie, że jest lepsze od "wszystkich pozostałych" na rynku?
Nieco korcił mnie Amazon, ale spadki w e-commerce w najbliższych miesiącach będą chyba mocniejsze niż na Google?