Witam,
Chciałbym zrozumieć różnice, dla opcji na AEX Index, które mam dostępne dla platformy LYNX.
Dla AMS EOE Index (EOE) Euronext Amsterdam - Derivatives | ISIN NL0000000107 mam dwa rodzaje opcji, które różnią się Trading Class:
- pierwszy rodzaj jest dostępny w cyklu miesięcznym i wszyskie mają Trading Class: AEX
Expiry Date: Feb 18, 2022 Multiplier: 100 Exchanges: Euronext Amsterdam - Derivatives (FTA) Trading Class: AEX
- drugi rodzaj ma krótki Expiry Date (25, 28, 28 Stycznia) i każdy ma inny Trading Class:A25, A26, AX4
Expiry Date: Jan 25, 2022 Multiplier: 100 Exchanges: Euronext Amsterdam - Derivatives (FTA) Trading Class: A25
Chciałem dzisiaj po 16:00 zamknąć pozycje i otrzymałem informacje 'Contract has expired.' - kontrakt wygasł.
Gdzie można znaleźć informacje na ten temat ?
AEX Index - różne rodzaje opcji w LYNX
-
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Warszawa
Re: AEX Index - różne rodzaje opcji w LYNX
Dla opcji na CBoE opisy są na stronach giełdy. Skierowałbym się na strony Euronextu - gdzieś tam powinieneś znaleźć specyfikację kontraktów opcyjnych.
Powinny tam być zasady notować, dni wygasania, godziny handlu, zasady rozliczania wygasających pozycji itp.
Powinny tam być zasady notować, dni wygasania, godziny handlu, zasady rozliczania wygasających pozycji itp.