Czy dobrze rozumiem, że pozycja short PUT na MES (Micro E-Mini S&P500) w przypadku przypisania (wygaśnięcie ITM wersji z dostawą, nie tej, którą rozlicza się od razu w cashu) spowoduje otwarcie 1 (jednej) pozycji long MES ?
Chodzi mi o mnożnik. Dla akcji zwykle mnożnik jest 100 (w USA), czyli PUT przypisze 100 akcji. Czy dla takich opcji jak wyżej mnożnik jest 1 (czyli PUT przypisze 1 kontrakt) ?
Opcje na kontrakty terminowe - mnożnik
-
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Warszawa
-
- Forumowy wyga
Re: Opcje na kontrakty terminowe - mnożnik
OK, support tastyworks odpowiedział w ok. 4 minuty. Tak, mnożnik jest 1. Powyżej mam rację. Więc zostawiam innym, jakby ktoś szukał.
Dziekiwinnie-the-pooh pisze: ↑20 paź 2021, 19:48 OK, support tastyworks odpowiedział w ok. 4 minuty. Tak, mnożnik jest 1. Powyżej mam rację. Więc zostawiam innym, jakby ktoś szukał.
-
- Tu mieszkam: Białystok
Cześć podłączam się pod wątek,
Czy w przypadku każdego kontraktu tak jest?? zawsze będzie to mnożnik x 1 ??
Pozdrawiam
Czy w przypadku każdego kontraktu tak jest?? zawsze będzie to mnożnik x 1 ??
Pozdrawiam
-
- Forumowy wyga
Ja to sprawdzałem i weryfikowałem wyczytaną wiedzę. Wynika z tego, że ta informacja jest podana jako:
- multiplier, dostępny w opisie instrumentu na IB.
- contract unit w opsie na stronach CBoE.
Parę przejrzałem i faktycznie dla /MES, /ZN, /ZC /GC jest 1:1. Ale zapewne nie musi tak być dla wszystkich.
Grunt, że wiadomo, gdzie sprawdzać.
Fajne tabelki jest na tasty, wraz z linkami do opisów na CBoE - https://support.tastyworks.com/support/ ... 5870577051
- multiplier, dostępny w opisie instrumentu na IB.
- contract unit w opsie na stronach CBoE.
Parę przejrzałem i faktycznie dla /MES, /ZN, /ZC /GC jest 1:1. Ale zapewne nie musi tak być dla wszystkich.
Grunt, że wiadomo, gdzie sprawdzać.
Fajne tabelki jest na tasty, wraz z linkami do opisów na CBoE - https://support.tastyworks.com/support/ ... 5870577051
-
- Tu mieszkam: Białystok
Dzięki, pozdrawiam