Program do zarządzania portfolio
-
- Stały bywalec
- Tu mieszkam: Gdańsk
Program do zarządzania portfolio
Jaki polecacie program do zarządzania portfolio, żeby móc wpisywać ceny zakupu, sprawdzać ile brakuje do zakładanego przez siebie price target danej pozycji.. ewentualnie inne ciekawe funkcjonalności?
Re: Program do zarządzania portfolio
Excel lub google sheet, sparametryzowane pod siebie.
-
- Stały bywalec
- Tu mieszkam: Gdańsk
Excel zapewne tak i tak zacząłem, jednak nie wszystkie formuły wiem jak zakodować. Jeszcze na studiach bym nie miał z tym problemu ale było to 11 lat temu.
Domyślam się, że istnieją zapewne gotowe wersje template excela do zarzązania portfolio i może ktoś spotkał przy okazji poszukiwań? Ewentualnie inny gotowy program.
Domyślam się, że istnieją zapewne gotowe wersje template excela do zarzązania portfolio i może ktoś spotkał przy okazji poszukiwań? Ewentualnie inny gotowy program.
No tutaj nie ma wielkiej filozofii, bo to liczenie procentów.
Tomek kiedyś wrzucał przykładowy arkusz.
https://www.tradingforaliving.pl/arkusz/
Tomek kiedyś wrzucał przykładowy arkusz.
https://www.tradingforaliving.pl/arkusz/
-
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Warszawa
Excel jest Ze-Beściak. Zrobisz wszystko co zechcesz plus kursy rozliczeniowe itp. itd.
A łatwo jest jeszcze dodać symulacje what-if i różne wodotryski.
Nie wiem, czy jest coś lepszego.
A łatwo jest jeszcze dodać symulacje what-if i różne wodotryski.
Nie wiem, czy jest coś lepszego.
Polecam Myfund.pl
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Brussels
U porzadnych brokerow np. interactive brokers jest domyslna funkcjonalnosc do zarzadzania portfolio nie trzeba sie bawic w zadne excele.
A jak ktos mocno chce to mozna sobie napisac skrypt ktory eksportuje stan portfolio do pliku .csv po API i sobie to dalej wizualizowac.
A jak ktos mocno chce to mozna sobie napisac skrypt ktory eksportuje stan portfolio do pliku .csv po API i sobie to dalej wizualizowac.