Jakie strony polecacie do przeglądu spółek?
Zastanawiam się nad wykupieniem opcji premium w Seeking Alpha. Czy jest coś lepszego?
Najlepsze www z analizami i rekomendacjami
-
- Stały bywalec
- Tu mieszkam: Gdańsk
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Brussels
Re: Najlepsze www z analizami i rekomendacjami
Jesli chodzi o rekomendacje analitykow z wallstreet to nie ma nic lepszego od tipranks.com
Mam TipRanks i powiem nie załuje pieniedzyOstap_Bender pisze: ↑09 paź 2021, 01:12 Jesli chodzi o rekomendacje analitykow z wallstreet to nie ma nic lepszego od tipranks.com
-
- Stały bywalec
TipRanks mam właśnie premium od 2 tygodni testuję, ale chodzi mi o jeszcze bardziej opisowy przegląd spółek z rekomendacjami oprócz TipRanksa.
Nie wiem czy zauważyliście ale TipRanks ma też wtyczkę bezpłatną na IBKR i właściwie widok jest podobny jak w wersji Premium. Nie ma co prawda wyszukiwania po innych branżach z tego co zauważyłem i tej opcji Smart stocks, ale wgląd na to jacy analitycy wystawiali opinie poprzez IBKR już jest i można zaznaczać 4 i 5 gwiazdek.
Nie wiem czy zauważyliście ale TipRanks ma też wtyczkę bezpłatną na IBKR i właściwie widok jest podobny jak w wersji Premium. Nie ma co prawda wyszukiwania po innych branżach z tego co zauważyłem i tej opcji Smart stocks, ale wgląd na to jacy analitycy wystawiali opinie poprzez IBKR już jest i można zaznaczać 4 i 5 gwiazdek.
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
Moim zdaniem do newsow i analiz SeekingAlpha.com jest najlepszy. Chociaż ja korzystam głównie z tych dodatkowych płatnych źródeł, które można włączyć i wyświetlać bezpośrednio na IB (serwisy Reuters, Dow Jones etc.)
-
- Stały bywalec
O to sprawdzę te serwisy dodatkowe na IB, dzięki
- Ostap_Bender
- Forumowy wyga
- Tu mieszkam: Brussels
A oprocz wyzej wymienionych serwisow macie jeszcze jakies ulubione blogi z ciekawymi komentarzami rynkowymi analizami rynkowymi itd? Oczywiscie poza blogiem Tomka ktory chyba kazdy zna i czyta :)
Ja od opcji znalazłem takie linkiOstap_Bender pisze: ↑09 paź 2021, 12:23 A oprocz wyzej wymienionych serwisow macie jeszcze jakies ulubione blogi z ciekawymi komentarzami rynkowymi analizami rynkowymi itd? Oczywiscie poza blogiem Tomka ktory chyba kazdy zna i czyta :)
https://www.tastytrade.com/shows/fast-market - Jak to napisali "Tom Sosnoff and Tony Battista every week and discover if they get the tastytrade seal of approval!"
https://www.crowderoptions.com/ - tutaj się czasami strategie dla opcji oraz co tydzień lista firm na zagrania opcyjnie ze względu na IV
- Rozgotowany Makaron
- Gość niedzielny
- Tu mieszkam: Kuchnia Włoska
Polecam atrykuły Kena Fishera, który od czasu do czasu omawia jakieś rynkowe wydarzenia jak np niedawno taperingOstap_Bender pisze: ↑09 paź 2021, 12:23 A oprocz wyzej wymienionych serwisow macie jeszcze jakies ulubione blogi z ciekawymi komentarzami rynkowymi analizami rynkowymi itd? Oczywiscie poza blogiem Tomka ktory chyba kazdy zna i czyta :)
https://www.linkedin.com/today/author/k ... ticle-link
Gdyby ktoś jeszcze nie zauważył, do piątku na seekingalpha jest aktywna promocja związana z black week - subskrypcja premium za 14,99$/miesiąc.