Live o wszystkim
Re: Interactive Brokers
W portfelu akcyjnym nie mozna miec wiecej niz 2.0, a to wynika z Reg. T. Co innego z opcjami i ew. innymi klasami aktywow.
Re: Live o wszystkim
Uczymy się, dobrze. Czytaj dalej. Szkoda tylko, że kontekst zniknął ;)
Dziękuję. Za przypomnienie, że na nowym forum też muszę Cię zmutować.
During active market hours, IB clients can take advantage of reduced intraday margin for securities – generally 25% of the long stock value. In order to hold a position overnight, margin requirement reverts to the Reg T requirement of 50% of stock value.
Mutuj, wiesz już wszystko o mardźinie widzę :)
Grupa jest publiczna, każdy może dołączyć, to pierwsza sprawa. W wątku IB, bo większośc tutaj ma konta IB, ale nie ogarniają marginu, chociaż się w niego pakują, o czym świadczy choćby post wyżej.Besso pisze:Nie publikuj treści z prywatnej grupy. Dlaczego w ogóle w wątku IB? Przenoszę.
B.
Ostatnio zmieniony 18 mar 2021, 19:33 przez RayDalio, łącznie zmieniany 1 raz.
Ray, rozważ proszę założenie swojego wątku w kategorii "Moje portfolio". Miałbyś swoje poletko na wizjonerski portfel, a osoby których irytujesz zwyczajnie by je omijały. W głównym wątku dochodzi do niepotrzebnych wymian zdań i spamu.
Zrobione, czekam na rzeszę fanów :)
Ok, pardon, publiczna. W każdym razie są osoby, które nie życzą sobie, żebyś wstawiał ich rozmowy z innej platformy i uszanujmy ich wolę. Temat margina nie jest tematem wyłącznie dotyczącym IB.
No i super! Have fun.
Da mi ktoś link na to 'drugie' forum?
No właśnie jak dołączyć do forum na slacku?
Zastanowiłem się.
Nie chcę wiedzieć.
Za dużo postów.
Absolutnie nie chcę wiedzieć.
Po krotkich naradach ustalilismy, ze Slacka zamykamy. To bylo tymczasowe rozwiazanie. To powinno zakonczyc ten temat.
Jak donosi ZeroHedge, Fed prawdopodobnie pod naciskiem politycznym nie przedłuży tymczasowego obniżenia SLR (supplemental leverage ratio), czyli wskaźnika dźwigni dla sektora bankowego. Jego obecny, obniżony poziom wygaśnie 31 marca. Po tych informacjach po godzinie 14 kontrakty na indeksy w USA spadły, natomiast rentowności długu ponownie wyskoczyły w górę.
Nasdaq się trzyma, pytanie jak długo. To może być ostatnia okazja, żeby kupić PTON :)
Zapamiętajcie, rzadko sprzedaję takie pierwszorzędne tipy :)
Hmm najwyraźniej rynek nie przyjął za dobrze informacji ze TMV (TeamViewer) będzie na koszulkach ManU? Może większość udziałowców jest za City ;) nie miałem okazji poczytać o szczegółach, ale reakcja mocna.
Ehh.. ciężki dzień - srogo mnie przewiozło na BAB'ie, na dodatek bez konkretnego newsa...
Zwycięzcy dnia $DM +9.9%, $GRWG +6.5% i Evogene +5.3%, ogółem portfel na symbolicznej zieleni.. jeszcze ;P
Zwycięzcy dnia $DM +9.9%, $GRWG +6.5% i Evogene +5.3%, ogółem portfel na symbolicznej zieleni.. jeszcze ;P
U mnie kwotowo NIO i PTON a procentowo DKNG, MGNI, MP, DM ale w zasadzie maja co odrabiac :-).
-
- Stały bywalec
- Tu mieszkam: Tu
OK, nowe forum to i nowa ksywa.
Slack niech spoczywa w pokoju
Slack niech spoczywa w pokoju
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
SMDM, to brzmi jak jakaś ciężka i rzadka choroba sieroca :)
-
- Stały bywalec
-
- Stały bywalec
Mam jedna chinska spolke notowana zarowno w HK, jak i w Shenzhen. Czy istnieja jakies argumenty przemawiajace na korzysc jednej z tych gield w przypadku duallistingu ? Dzieki
Coś tu za duża cisza. Gdzieś się kolektyw przeniósł na slack czy co? Yieldy w dół, Us100 na zielono a Wy nic ;)