Właśnie przeglądam sobie spółki na mojej watchliście i widzę, że AT&T spadł do ciekawych poziomów. Co prawda, AT&T jako spółka do inwestycji ma sporo rzeczy, do których można się przyczepić. Duży dług, średnie prognozy EPS-ów itp. Cena akcji zbliża się do poziomów z lat 08-09:
Co ciekawe, AT&T przy dzisiejszej cenie płaci ~6,5% dywidendy. Jeśli ktoś lubi solidnie płacące blue chipy to może rozważyć akumulację albo przyczaić się na jeszcze niższe poziomy. Co do samej dywidendy to wydaje się, że można się czuć bezpiecznie:
Nie będę się specjalnie rozpisywał, bo jest 1000 artykułów na SeekingAlpha i w innych miejscach, które dosyć solidnie opisują sytuację spółki. Nie jest to inwestycja na następne 12 miesięcy, tylko raczej na następne 12 lat.
AT&T
Re: AT&T
@Rastignac
Zgadzam się z Tobą w 100%, AT&T (znana także jako T.US) posiadam od pewnego czasu, kupione co prawda trochę drożej, ale dwa razy otrzymałem dywidendę oraz dwa razy odebrałem premie za wystawione Covered Call.
Moim zdaniem spółka powinna stanowić jakieś 5-10% portfela długoterminowego, a teraz jest dobry czas na dokupienie jeżeli mamy zyski na innych walorach - można spróbować wystawić opcje put po 30 USD na grudzień.
Bez większego wysiłku możemy osiągnąć 10% rocznie jeżeli umiejętnie dobierzmy moment wystawienia Covered Call - jak RSI przekracza 70
Zgadzam się z Tobą w 100%, AT&T (znana także jako T.US) posiadam od pewnego czasu, kupione co prawda trochę drożej, ale dwa razy otrzymałem dywidendę oraz dwa razy odebrałem premie za wystawione Covered Call.
Moim zdaniem spółka powinna stanowić jakieś 5-10% portfela długoterminowego, a teraz jest dobry czas na dokupienie jeżeli mamy zyski na innych walorach - można spróbować wystawić opcje put po 30 USD na grudzień.
Bez większego wysiłku możemy osiągnąć 10% rocznie jeżeli umiejętnie dobierzmy moment wystawienia Covered Call - jak RSI przekracza 70