Degiro
Re: Degiro
No to dziwne, że jeszcze nie składałeś dokumentów.
Formularze akceptowałem. Weryfikacja tożsamości była na podstawie przelewu z banku. Widzisz stąd moje pytanie czy wszyscy takie coś dostali czy u mnie akurat zapomnieli przy rejestracji dopytać o dowód.
Ode mnie też dzisiaj zażądali dowodu.
Też dzisiaj dostałem takie "zadanie", z tym że termin mam na 8 maj br., a konto posiadam od sierpnia 2017. Również wolałbym nie wysyłać skanu w eter :/ Ktoś wie co można zamazać na takim skanie?
Jak będę miał chwilę jutro to może przedzwonie i dopytam czy takie modyfikacje przyjmują.
No niestety musi być skan, jak konto otwierasz w banku fizycznie też musisz okazać dokument, tak jest wszędzie, jeśli Ci to nie odpowiada, zamykasz konto.
Na ten moment opatrzyłem skan "dla degiro" i wysłałem. Jeżeli odrzucą dam znać.
Nic nie odrzucą jeśli to jest skan prawdziwy i się dane zgadzają.
Nie ma co wałkować normalna procedura.
Nie ma co wałkować normalna procedura.
Mam pytanie, czy Degiro ma wszystkie akcje z naszej GPW dostępne do handlu czy podobnie jak IB i Lynx tylko okrojoną liczbę do 81 spółek?
Raczej wszystkie, on nie działa na tej zasadzie co IB.
Ma wszystkie z gpw. Nie ma NC
Witam, chciałbym dopytać jak to jest z DeGiro.
mam profil Basic, żeby zobaczyć jakie w ogóle opcje (podobno jest CBOE) mają w ofercie - muszę zmienić na Active/Trader.
Nie znalazłem informacji czym różnią się profile, czy poza tabelką
"
Active - Najlepszy wybór dla doświadczonego inwestora
Niewiarygodnie niskie prowizje
Obrót akcjami, obligacjami, produktami Turbo, Speeder, Sprinter, Tracker (ETF)
Obrót opcjami
Obrót kontraktami terminowymi
Krótka sprzedaż
Środki Debetowe.
Do maks. 50% wartości portfela.
"
i mało wnoszącą informacja:
https://www.degiro.pl/helpcenter/faq/in ... -a-custody
Coś jeszcze się zmienia ?
Problem mam przy zmianie konta Basic -> Ative przy sekcji "Formularz Akceptacji Środków Debetowych"
"Klient oświadcza, że zapisał i przeczytał plik PDF Warunki Pożyczki Gotówkowej"
Nie potrafię znaleźć takiego pliku, czy komuś się udało ?
https://www.degiro.pl/helpcenter/doc/wa ... laminy/138
Zapytałem support mailowo, ale od kilku dni nie mam żadnej odpowiedzi, próbowałem się również dodzwonić.
Czy to normalna sytuacja ? Długo trzeba czekać na odpowiedź od nich ?
mam profil Basic, żeby zobaczyć jakie w ogóle opcje (podobno jest CBOE) mają w ofercie - muszę zmienić na Active/Trader.
Nie znalazłem informacji czym różnią się profile, czy poza tabelką
"
Active - Najlepszy wybór dla doświadczonego inwestora
Niewiarygodnie niskie prowizje
Obrót akcjami, obligacjami, produktami Turbo, Speeder, Sprinter, Tracker (ETF)
Obrót opcjami
Obrót kontraktami terminowymi
Krótka sprzedaż
Środki Debetowe.
Do maks. 50% wartości portfela.
"
i mało wnoszącą informacja:
https://www.degiro.pl/helpcenter/faq/in ... -a-custody
Coś jeszcze się zmienia ?
Problem mam przy zmianie konta Basic -> Ative przy sekcji "Formularz Akceptacji Środków Debetowych"
"Klient oświadcza, że zapisał i przeczytał plik PDF Warunki Pożyczki Gotówkowej"
Nie potrafię znaleźć takiego pliku, czy komuś się udało ?
https://www.degiro.pl/helpcenter/doc/wa ... laminy/138
Zapytałem support mailowo, ale od kilku dni nie mam żadnej odpowiedzi, próbowałem się również dodzwonić.
Możesz sobie odpuścić tę zmianę, bo Degiro nie nadaje się do opcji. Tam jest jedynie pięć różnych instrumentów z CBOE. Te ich opcje to tylko taki chwyt marketingowy.
Zapytałem o ilość spółek z GPW dostępnych u nich i odpowiedź dostałem po kilku godzinach więc pewnie z tym jest różnie.Tomo pisze:Zapytałem support mailowo, ale od kilku dni nie mam żadnej odpowiedzi, próbowałem się również dodzwonić.
Gdyby ktoś też szukał podobnej informacji to odpowiedzieli tak:
"Co do zasady mamy komplet spółek z GPW. Jeżeli jakiejś interesującej Pana pozycji nie ma w ofercie - Prosimy o kontakt w niedługim czasie taka spółka powinna zostać dodana."