Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
To jest panika i flying to safety przed spadkami... -> niedźwiedź wchodzi tylnymi drzwiami właśnie... Patrzcie jak wzrosty ropy i złota i srebra się oddają i zaraz będzie minus. Jak zwykle punkt 20:00 :)
Powiem tak, widziałem różne jazdy ale tutaj szału nie ma.
"•Prawie wszyscy członkowie FOMC zgadzają się, że stopniowe podwyżki stóp są odpowiednie" Ktoś wie co to znaczy?
"•Prawie wszyscy członkowie FOMC zgadzają się, że stopniowe podwyżki stóp są odpowiednie" Ktoś wie co to znaczy?
Daj ostatnią godzinę :) Ale póki co wolę iść kota pomęczyć, bo bawić się chce...
Volatility zaczyna iść nieśmiało ale z gapem do góry :
Coś w stylu jak będzie dobrze to będzie dobrze, jak będzie źle to będzie źle. Paplanie głupot. Nic nie poradzą już na to, że gospodarka powoli zwalnia."•Prawie wszyscy członkowie FOMC zgadzają się, że stopniowe podwyżki stóp są odpowiednie" Ktoś wie co to znaczy?
Volatility zaczyna iść nieśmiało ale z gapem do góry :
Zaczyna się pompowanie cen akcji panicznie przed wynikami za 1Q...
Machają Modelem Y i zobaczymy czym jeszcze.
Muszą wyjść z kanału i spodziewajmy się coraz więcej informacji jak to jest cudownie. Póki co rynek nie kupuje newsów. Normalnie jeszcze z 0.5 roku temu było by już +5%... Na dole widzicie dystrybucje ogromną (podobnie jak na Facebooku)... Już koszt pożyczenia akcji na krótko wynosi 9.5%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Machają Modelem Y i zobaczymy czym jeszcze.
Muszą wyjść z kanału i spodziewajmy się coraz więcej informacji jak to jest cudownie. Póki co rynek nie kupuje newsów. Normalnie jeszcze z 0.5 roku temu było by już +5%... Na dole widzicie dystrybucje ogromną (podobnie jak na Facebooku)... Już koszt pożyczenia akcji na krótko wynosi 9.5%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niedźwiedzie mają cieżko, ale mocny dzienny "bear hammer" daje szanse na ciekawy tydzień :
Od razu praktycznie muszą wywalić wszystkie opory i zejść na 2590. Tak jak Gregory kiedyś mówił... To trzeba wywalić w dół dużą solidną niedźwiedzią świecą :) Sądziłem, że corrective bounce (bull-trap) poleci pod 2680-2700, ale na razie poleciał pod 2660...
Czają się jak wąż w pomidorach póki co ... :) Może Trump rakietę wypuści w tą noc ... Patrzcie jak MA50 zaczyna zawracać do MA200 na death-cross (długoterminowy trend spadkowy).
Warto też popatrzeć na TLT. Im wyżej TLT tym niżej akcje :
Od razu praktycznie muszą wywalić wszystkie opory i zejść na 2590. Tak jak Gregory kiedyś mówił... To trzeba wywalić w dół dużą solidną niedźwiedzią świecą :) Sądziłem, że corrective bounce (bull-trap) poleci pod 2680-2700, ale na razie poleciał pod 2660...
Czają się jak wąż w pomidorach póki co ... :) Może Trump rakietę wypuści w tą noc ... Patrzcie jak MA50 zaczyna zawracać do MA200 na death-cross (długoterminowy trend spadkowy).
Warto też popatrzeć na TLT. Im wyżej TLT tym niżej akcje :
Jeśli to się wydarzy, to będzie silna, czarna świeca i wywali wszystko....
1+/ The US/EU war on Syria is expected in the next 10 hours according to sources in #Syria close to decision makers
Chinese warships in the Mediterranean are ordered to join the Russian navy in the event of a massive attack on Syria; May ready to bypass Parliament & approve UK military intervention in Syria – BBC ; Syria, Russia prepare for U.S. airstrikes - Fox News
To tak jeszcze o pozycji DXY :
DXY do góry i DXY w dół a to wybór :
DXY do góry i DXY w dół a to wybór :
No zobaczymy ...eranet pisze:Jeśli to się wydarzy, to będzie silna, czarna świeca i wywali wszystko....1+/ The US/EU war on Syria is expected in the next 10 hours according to sources in #Syria close to decision makersChinese warships in the Mediterranean are ordered to join the Russian navy in the event of a massive attack on Syria; May ready to bypass Parliament & approve UK military intervention in Syria – BBC ; Syria, Russia prepare for U.S. airstrikes - Fox News
Gartman mówi pas shortom bo jednak woli bullish. Czyli wiadomo... ;)
Kurde ... Just in time ;)eleste pisze:Gartman mówi pas shortom bo jednak woli bullish. Czyli wiadomo... ;)
Nie wiem, ale wiem jedno... Szarpnie mocno w lewo albo w prawo... Ja obstawiam ruch do góry pionowy na DXY z dziennym -5 do -10% na SP500 ... Jak DXY zacznie lecieć pionowo do góry to nie zdziwcie się jak ropę po 10$ zobaczymy... Zobaczcie ruch DXY z 2014 z DXY 80 na 100 (w 2015) -> sprawdźcie jak ropa spadła -> to był oil crash, ze 108$ na 40$, a gdy DXY dobił w 2016 do 102 to było 25$. Cena ropy ma się nijak do tego ile kosztuje. To produkt spekulacyjny. Wysokie DXY = niska ropa. Nieważne czy jest wojna czy jej nie ma. Potem odbije z tych 10$ na 1000$, ale wpierw na rosnącym DXY zleci bardzo nisko.Kris pisze:Greg. Patrzę na DXY i zastanawiam się na jakich poziomach będzie jak rano wstanę, w jakim kierunku to teraz pójdzie. Dobrze wiemy, że są dwa wyjścia wóz albo przewóz :) Ogólnie rzecz ujmując to robi się bardzo niewesoło, nic dobrego z tego nie będzie niestety.
Jeżeli proporcyjnie to patrzymy to jak DXY = 88 i ropa = 67 to ile będzie ropa gdy DXY = 108? Gdy przy DXY=80 była 108$ a przy DXY=100 już 40$?
Wystarczy do tego 1den Tomahawk...
A ciekawości - Greg nadal trzymasz short na ropę?
Sam obserwuje i zastanawiam się nad wejściem teraz przy 67 lub przy 70
Sam obserwuje i zastanawiam się nad wejściem teraz przy 67 lub przy 70
Tak trzymam, wali mnie ta pozycja może latać +/- 30% -> najwyżej dołoże... (chyba, że DXY wyleci poniżej 87 -> trudno moja strata). A to 10$ z niczego nie wynika...
Wziąłem sobie dane z cenami ropy na crashu 2014 i 2016 i wyliczyłem, że
DXY = -0.3038*ROPA + 111.59
Jeżeli górna linia trendu to 108, to :
108 = -0.3038*ROPA + 111.59
-0.3038*ROPA = -3.59
ROPA = -3.59/-0.3038
ROPA = 11.81$
Oczywiście to bullshit jest ale pokazuje jak ogromne ma przełożenie DXY na ceny surowców... Surowce są wyliczane w USD. Im mocniejszy USD tym niższe ceny surowców w tym USD.
Wziąłem sobie dane z cenami ropy na crashu 2014 i 2016 i wyliczyłem, że
DXY = -0.3038*ROPA + 111.59
Jeżeli górna linia trendu to 108, to :
108 = -0.3038*ROPA + 111.59
-0.3038*ROPA = -3.59
ROPA = -3.59/-0.3038
ROPA = 11.81$
Oczywiście to bullshit jest ale pokazuje jak ogromne ma przełożenie DXY na ceny surowców... Surowce są wyliczane w USD. Im mocniejszy USD tym niższe ceny surowców w tym USD.
Pośmiejmy się jeszcze raz z ekspozycji banków na rynek sub-prime (cały). Tu chyba Wells Fargo nas opuści tym razem...
Tak jak mówiłam USD/PLN w górę, EUR/USD w dół :) Najniższej USD/PLN było wczoraj około 18tej i niżej na chwilę obecną nie będzie :-)
Patryk, Gregory, Greg to nasz czas, bo wy chyba też szortujecie ropę :)
Od wczoraj mam dużo szortów na ropę i na jeszcze kilka innych rzeczy. Włożyłam na razie 85% kapitału ale tak się zastanawiam czy nie iść na całość :D
Nadchodzą kolejne żniwa :D
Patryk, Gregory, Greg to nasz czas, bo wy chyba też szortujecie ropę :)
Od wczoraj mam dużo szortów na ropę i na jeszcze kilka innych rzeczy. Włożyłam na razie 85% kapitału ale tak się zastanawiam czy nie iść na całość :D
Nadchodzą kolejne żniwa :D
- Patryk Rozgwiazda
- Stały bywalec
Mi wczoraj stopa na ropie wywalili o 0,02 górnym cieniem. Aż uwierzyć nie mogłem. :D
Wstrzymam się chwilkę z odkupieniem, może to jeszcze nie koniec wystrzału? Sam nie wiem. Przyznam, że szczerze mnie zaskoczyła ta ropa, tak wywalili, że coś niemożliwego. I to jeszcze przy bearish danych.
Ładny short chociaż wszedł na DAX, otworzyłem go na 12400 w tym doji u góry. :)
Wstrzymam się chwilkę z odkupieniem, może to jeszcze nie koniec wystrzału? Sam nie wiem. Przyznam, że szczerze mnie zaskoczyła ta ropa, tak wywalili, że coś niemożliwego. I to jeszcze przy bearish danych.
Ładny short chociaż wszedł na DAX, otworzyłem go na 12400 w tym doji u góry. :)