Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Teraz zauważyłem tego linka. To jest patologia dopiero, żeby porównywać deficyt w ujęciu dolarowym, a nie procentowym. No przecież wiadomo, że z Chinami będzie większy w ujęciu kwotowym niż z takimi Włochami, bo to skala gospodarki nie ta.
no cóż, jakby nie patrzeć obrona MA200 na SP udana po raz kolejny
Tesla na 300, ale jak caly rynek ma leciec w gore to raczej nie jest to jeszcze poziom na shorty :)
Nope covered - 300$ next price (to short squeeze jest pod wyniki będzie dobrze zagrać). Teraz to ja się nie bawię w ogóle z nimi.
Żeby rynek był zdrowy to USDJPY musi stać a rynek iść sam do góry.
A to dla porównania. Niebieska linia kurs SP500, słupki to USDJPY... Widać czarno na białym, że nikt nie chce akcji, tylko z impetem dzisiaj wszedł Bank of Japan gdy załamanie groziło i skupił co mógł.
Żeby rynek był zdrowy to USDJPY musi stać a rynek iść sam do góry.
A to dla porównania. Niebieska linia kurs SP500, słupki to USDJPY... Widać czarno na białym, że nikt nie chce akcji, tylko z impetem dzisiaj wszedł Bank of Japan gdy załamanie groziło i skupił co mógł.
To raczej mało prawdopodobne aby banki między sobą karty rozdawały. Wygląda że na 2700 raczej się nie skończy.
Hehe, no bo ja gram na max może dniówkach. Pokazuje to z punktu widzenia jak to działa. Jak jesteś inwestorem i trzymasz akcje 10 lat to ... w sumie masz to gdzieś...
Gregory :
Oczywiście, że banki centralne rozgrywają to między sobą. Przecież to nie tajemnica, że Kuroda skupił 76% ETFów oficjalnie na Japonię... Bank centralny skupił 3/4 wszystkich ETFów na swój kraj.
Gregory :
Oczywiście, że banki centralne rozgrywają to między sobą. Przecież to nie tajemnica, że Kuroda skupił 76% ETFów oficjalnie na Japonię... Bank centralny skupił 3/4 wszystkich ETFów na swój kraj.
@UK
"New car sales fall 16% in March despite new number plate as industry is rocked by 37% plunge for diesel models"
http://www.thisismoney.co.uk/money/cars ... March.html
"New car sales fall 16% in March despite new number plate as industry is rocked by 37% plunge for diesel models"
http://www.thisismoney.co.uk/money/cars ... March.html
Jeżeli mówimy w kontekście spadków to technicznie wygląda to źle nawet bardzo źle. Przebiliśmy 2644 i przetestowaliśmy. Następny opór 2700.
Target osiągnięty, odnowiłem pozycję cfd na Tesli po 301,55 :-)MarcinBB pisze:Na Tesli jestem cały czas na sell, aczkolwiek wczoraj zamknąłem cfd na +30%, ale trzymam drugą opcyjną. Mam teraz nadzieję na kilkudniowe odreagowanie w górę i ponowne wejście w cfd lub puty na wyższych poziomach. Musk i jego PR powinien być teraz aktywny. Idealnie jakby doszło w okolice 300 i tam się odbiło w dół. Myślę, że to realny scenariusz.
2720. Nie ruszę się z żadną pozycją póki USDJPY i SP500 się nie uspokoi, albo zacznę łapać te interwencję.Gregory pisze:Jeżeli mówimy w kontekście spadków to technicznie wygląda to źle nawet bardzo źle. Przebiliśmy 2644 i przetestowaliśmy. Następny opór 2700.
Dla mnie ten rynek jest martwy i nie ma nic wspólnego z czystą techniką.
Umarło wszystko... Wypatrując USDJPY ... Czy nie zaserwują nam dobrego shorta na ostatnie 2h...
usdjpy wygląda do dalszego wzrostu, mamy ORGR, dywergencje, potencjał ma...
- Załączniki
-
Właśnie doszedłem do wniosku, że gdy USDJPY jest constans to rynek się i tak wyprzedaje... Gdy USDJPY leci to rynek leci z siłą wodospadu...
Znowu do zielonego kółka wróciliśmy... Bull-trap?
2680 break do góry = 2720... Ani w lewo ani w prawo póki co.
Znowu do zielonego kółka wróciliśmy... Bull-trap?
2680 break do góry = 2720... Ani w lewo ani w prawo póki co.
Wrzucę to :
10Y=2.93 było przełamanie na 2740pkt <- żeby pamiętać, jak 10Y będą szły do góry za akcjami.
Dziś dzień nudy ...
I zbieg okoliczności (???)
10Y=2.93 było przełamanie na 2740pkt <- żeby pamiętać, jak 10Y będą szły do góry za akcjami.
Dziś dzień nudy ...
I zbieg okoliczności (???)
Od dawna powtarzam, że to bear market i jego początek :) Nie wiem kto tu oczekuje nowych szczytów. Rozumiem, że technika 1-2-3-4-5-A-B-C i pierdyliard fal Elliota do nieskończoności do góry ... i SPX 3350 już na wiosnę... :Pcezary692 pisze:Ten Twój rysuneczek Greg pięknie by pasował do korekty pędzącej 2 fali no i jeżeli tak to strach się bać bo jesteśmy w bessie jeżeli taki scenario.
Jestem sceptycznie nastawiony, ale lekko bardziej bullish na 2720-2740. Póki nie wywalimy 2680. Jak wywalimy, pewnie zacznę tą falę trejdować, bacznie patrząc się na 10Y.
Rynek powtarza schematy, dlatego akurat linia down-trendu wypada na 2740 i przy 10Y=2.93 zapewne, które ostatnio przegięły brutalnie. Tak czy siak jak dotkniemy tej 2740 linii trendu w dół idę mega bearish. Chyba, że coś się zmieni...
Jeżeli jest tak jak uważam, to fala "C" dopiero przyjdzie po dojściu do 2740... Rozliczcie mnie gdy dojdziemy do 2720-2740 i zerknijcie co zrobią 10Y. Jak dobiją na 2.93 to przeżegnajcie się, bo to w/g mnie potwierdzenie bear market będzie.
Updated -> dodaje nową linię trendu (zwróćcie uwagę, czy jak będziemy szli do góry (o ile będziemy) to czy na poziomie 2720-2740 10Y dobiją pod 2.93 - jak tak -> to żadnych nowych szczytów nie będzie).