Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Lecą na 2640...
Podziękujmy sponsorowi ... Bank of Japan...
Podziękujmy sponsorowi ... Bank of Japan...
Dead cat bounce -> 280-285 reload shortów ... 290 stop loss...
dzięki Tomek!. czyli w saxo drożej, ale kto bogatemu zabroni ;) eeeeh, ale czemu mnie to nie zaskoczyło
Jak tak dalej pójdzie, to niedługo możemy tu na forum zrobić własny rynek OTC, bez prowizji, za to z transakcjami realizowanymi in-house pomiędzy uczestnikami forum :) Ja się właśnie zapakowałem na spekulacyjnym koncie na długo w akcje Tesli i Naspersa pod odbicie jakieś. Chociaż to decyzja podjęta przy 40 stopniach gorączki, więc jutro będę ją weryfikował...Dziros pisze:dzięki Tomek!. czyli w saxo drożej, ale kto bogatemu zabroni ;)
Ale abstrahując już od Tesli, to wydaje mi się, że limit fatalnych newsów dla giełdy został już wyczerpany przez ostatnie tygodnie i teraz właściwie można się zacząć pozycjonować pod wyniki za Q1, które mają wynieść co najmniej +17% przez te tax cuty. Kwiecień to też pierwszy miesiąc repatriacji gotówki, a co za tym idzie nadchodzących buybacków.
Ale ten rynek to LIPA jakich mało... Z niczego -3% na +3.5% w jeden dzień...
Moje trzy grosze...
Obecnie od dwóch dni szortuję ropę i według moich analiz spadnie w ciągu najbliższych kilku dni co najmniej do $60,30
Co do SP500 i Nasdaq to spodziewam się dołku w piątek. Istnieje ryzyko że dołek był w poniedziałek więc obecnie nie szortuję. Grałam na wzrost z poniedziałku na wtorek (TQQQ) bo do dziś bałam się zostawić choć byłoby jeszcze zyskowniej.
Obecnie od dwóch dni szortuję ropę i według moich analiz spadnie w ciągu najbliższych kilku dni co najmniej do $60,30
Co do SP500 i Nasdaq to spodziewam się dołku w piątek. Istnieje ryzyko że dołek był w poniedziałek więc obecnie nie szortuję. Grałam na wzrost z poniedziałku na wtorek (TQQQ) bo do dziś bałam się zostawić choć byłoby jeszcze zyskowniej.
Czemu lipa? Toć już w lutym o tym obaj pisaliśmy, że teraz trzeba się spodziewać pięć razy większej zmienności niż w tamtym roku i po prostu bardziej selektywnie i aktywnie podchodzić do zarządzania pozycjami. Taka zmienność jest super, bo daje okazje do uśredniania, daje okazje do częstej kapitalizacji zysków, daje okazje do aktywnego swing tradingu i tak dalej. Jakbym miał więcej czasu, to siedziałbym tu z Wami i trzaskał te obroty na rachunku każdego dnia, generując brokerowi tłuste prowizje :)Greg pisze:Ale ten rynek to LIPA jakich mało... Z niczego -3% na +3.5% w jeden dzień...
LIPA bo trzeba cały czas uważać -> o to chodziło...
@hrynek
To wszystko corrective bounce'y są ... (w górę). USDJPY w dół... Bank of Japan opuszcza pokład, wypuścił zgniłe jajo i niech ktoś złapie teraz... Ja też nie wiem co będzie...
Chyba już wzrosty na dziś zakończyliśmy...
@hrynek
To wszystko corrective bounce'y są ... (w górę). USDJPY w dół... Bank of Japan opuszcza pokład, wypuścił zgniłe jajo i niech ktoś złapie teraz... Ja też nie wiem co będzie...
Chyba już wzrosty na dziś zakończyliśmy...
Pamiętamy?
Bank of Japan zgniłe jajo wypuścił i uciekł hehehe :
Bank of Japan zgniłe jajo wypuścił i uciekł hehehe :
Shorts reloaded Tesla precyzyjnie 280 odbitka, longi wywalone i down down down 2H dnia :)
PS : Patrzcie co USDJPY będzie robił. Jak będzie spadał to giełdy zaczną spadać. Jak rosnać to będą hamować spadki.
PS : Patrzcie co USDJPY będzie robił. Jak będzie spadał to giełdy zaczną spadać. Jak rosnać to będą hamować spadki.
A jak wystawiam opcje call na moje akcje to tez moge je wypozyczyc?Tomek pisze:Account Management / Settings / Account Settings / Trading Permissions (Configure) / Stock Yield Enhancement Program. Jak klikniesz w ten znak zapytania obok po prawej, to dostaniesz dokładne wyliczenie, które Twoje akcje kwalifikują się do wypożyczenia i ile pieniędzy za to dostaniesz każdego dnia/miesiąca.PanSpekulant pisze:Tomek a gdzie istnieje możlwiość udostępniania swoich akcji?
Dziros, masz borrowing costs podany przecież. A tak w ogóle patrzysz na akcje czy na CFD na akcje?
PS. Mam wrażenie, że ta panika na giełdzie dobiegła końca, bo skoro Chiny ogłaszają przez noc taką zawieruchę, jak ogłosiły, a większość akcji nic sobie z tego nie robi, to znaczy że jakiś realizm powrócił na ten rynek.
PS 2. Widzieliście, że po tej korekcie Forward P/E na S&P 500 spadło do 16?
Chyba, że giełda złapie to jajo i pociągnie wyżej, ale póki co tego nie widać... USD/JPY w dół, giełda od razu w dół. Chętnych na akcje = BRAK...
PS : Ściskają volatility jak tylko mogą... żeby coś ruszyło do góry ... uważajcie bo jak algosy złapią to ani się człowiek nie obejrzy a wystrzelimy jak z procy...
Ni huhu z shortowania ... All-inclusive aby puścić akcje wyżej...
PS : Ściskają volatility jak tylko mogą... żeby coś ruszyło do góry ... uważajcie bo jak algosy złapią to ani się człowiek nie obejrzy a wystrzelimy jak z procy...
Ni huhu z shortowania ... All-inclusive aby puścić akcje wyżej...
Przyznam że ja nie widzę jakiejś specjalnej zależności pomiędzy jenem a SP500
Ostatnie pół godziny jest dokładnie tak jak powiedział Greg, USDJPY w górę SPX w górę i na odwrót.
O tak, algosy zaskakują bezmyslnie na sciskanie volatility...Kris pisze:Panowie to to dziwadło SP prawdopodobnie się jeszcze trochę podniesie nie wiem jakim cudem ale tak coś mi tak to to wygląda
2640 next level... Tesla - 288
PS : Bank of Japan też wrócił ... USDJPY up!