Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Jeszcze raz to narysuje ... Mother of all the BUBBLES!
Kupię sobie domek na Ibizie po tym krachu i się wyprowadzimy + chciałem powiedzieć, że zatrudnie 5 lasek do obsługi, ale moja żona by się chyba nie zgodziła hehe ;) Nie ... mam lepszy pomysł. Na shortach TESLi jak zarobię -> to kupię Model 3 i go zmasakruje kijem bejsbolowym wrzucając ten akt wandalizmu na youtube'a :)
Kupię sobie domek na Ibizie po tym krachu i się wyprowadzimy + chciałem powiedzieć, że zatrudnie 5 lasek do obsługi, ale moja żona by się chyba nie zgodziła hehe ;) Nie ... mam lepszy pomysł. Na shortach TESLi jak zarobię -> to kupię Model 3 i go zmasakruje kijem bejsbolowym wrzucając ten akt wandalizmu na youtube'a :)
Nie rozumiem dlaczego nikt po 10 latach wzrostów gdy stopy w USA idą jak szalone do góry w stosunku do przystostu długu nikt nie chce uwieżyć, że zaraz wywalimy gospodarkę w kosmos...
Kanada i Korea Płd. PRZODUJE ... Japonia już dochodzi ... życzę Kurodzie, aby następnym razem wywołał taką hiper-inflację w Japonii, żeby przez następne 30 lat znikęła z mapy świata za idiotyczne ciągłe luzowanie ilościowe. Życzę mu tego z całego serca. 30 lat nie było inflacji w Japonii, to teraz jak przywali to będzie taka po byku fest, jak wszyscy Yena się zaczną pozbywać i lecieć ku USD... Wtedy może i strefa EURO się rozdupcy...
Korea -0.2 GDP Q/Q
Kanada i Korea Płd. PRZODUJE ... Japonia już dochodzi ... życzę Kurodzie, aby następnym razem wywołał taką hiper-inflację w Japonii, żeby przez następne 30 lat znikęła z mapy świata za idiotyczne ciągłe luzowanie ilościowe. Życzę mu tego z całego serca. 30 lat nie było inflacji w Japonii, to teraz jak przywali to będzie taka po byku fest, jak wszyscy Yena się zaczną pozbywać i lecieć ku USD... Wtedy może i strefa EURO się rozdupcy...
Korea -0.2 GDP Q/Q
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Z przymrużeniem oka, chociaż trzeba przyznać że kilka trafnych prognoz miał ;)
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wi ... ku/6x97m69
Może autor miał na myśli Teslę :)2. Krach na giełdzie – Mam odczucie, że 2018 będzie rokiem bardzo niebezpiecznym dla giełdy światowej. Stanie się coś nagłego. To będzie potworne tąpnięcie, to będzie szok dla wielu ludzi. Ci, którzy grają na giełdzie powinni w 2018 roku bardzo uważać. Mam bardzo mocne odczucie, że pęknie jakaś wielka bańka spekulacyjna, która jest nabrzmiała od kilku lat i spowoduje to olbrzymią zawieruchę na giełdach. Mnóstwo ludzi może stracić potężne pieniądze.
http://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wi ... ku/6x97m69
Ostatnio zmieniony 30 mar 2018, 17:06 przez Ryszard Wielkouch, łącznie zmieniany 1 raz.
Spodziewam się dnia gdzie SP500 spadnie -20% w 1 dzień. I to bez jaj...
Jakiś bank się wywali w Europie w tym roku... Włoski, mam nadzieje, że nie Deutsche Bank póki co... ECB umyje ręce i game over.
Jak wywalimy MA200, to każdy bounce potem do shortowania od MA200 aż się coś wywali :
2000
2008
Jakiś bank się wywali w Europie w tym roku... Włoski, mam nadzieje, że nie Deutsche Bank póki co... ECB umyje ręce i game over.
Jak wywalimy MA200, to każdy bounce potem do shortowania od MA200 aż się coś wywali :
2000
2008
Mamy 2 obrony za sobą... Jak 3-cia się nie uda ... A się nie uda ... to miejcie na uwadze to -> 2008 rok ... Wtedy od Ma200 będę x2 robił 3x shortów... Swoją drogą tak patrzę jak to możliwe, że po 2ch odbiciach i przełamaniu MA200 w dół na początku 2008 analitycy byli bullish to aż się za głowę łapię... Rany... Albo idioci z łapanki, albo zarząd tak kazał gadać...
Akurat hiperinflacja ze shortami słabo się komponuje.
Tak, ale hiper-inflacja może powstać w krajach rozwiniętych dopiero po całkowitej deflacji ... Więc najpierw spadki, potem hiper-inflacja... innej opcji nie ma. Więc akurat tu shorty się bardzo dobrze komponują :)MarcinBB pisze:Akurat hiperinflacja ze shortami słabo się komponuje.
No dobra to zaczniemy giełdę tak ... Właśnie analizy robię, tylko nie wiem czy nam się to uda od razu od 1-go dnia...
SP500 -> spadek do 2600, bounce 2630 i crash na wybicie MA200 w dół... Czy się zatrzymamy od razu na 2450? Nie wiem ... :)
Dobry wieczór Wszystkim.
Z wielkim zainteresowaniem spoglądam na tę intersującą dyskusję między piekarnikiem a przygotowaniem mazurków świątecznych.
Chciałem Wszystkim życzyć sympatycznych Świąt Wielkiej Nocy !
Niech Trend będzie z Wami !!
Z wielkim zainteresowaniem spoglądam na tę intersującą dyskusję między piekarnikiem a przygotowaniem mazurków świątecznych.
Chciałem Wszystkim życzyć sympatycznych Świąt Wielkiej Nocy !
Niech Trend będzie z Wami !!
Czerwiec 2016 – Międzynarodowy Fundusz Walutowy oficjalnie uznaje Deutsche Bank za największe ryzyko dla stabilności światowego systemu bankowego.Greg pisze:Jakiś bank się wywali w Europie w tym roku... Włoski, mam nadzieje, że nie Deutsche Bank póki co... ECB umyje ręce i game over.
https://rekinfinansow.pl/deutsche-bank-bankructwo/
Bo MA200 po serii podwyżek stóp procentowych to oznacza koniec zabawy... W 2016 nie miałes ani jednej podwyżki stóp. Teraz masz ich 6. W 2016 miałeś LIBOR3M = 0.20% teraz masz 2.30% (+1200%). Sytuacja się zmieniła diametralnie. Pomijam QT w wykonaniu FEDu... którego nie było w 2016r.
Nie będzie impulsu wzrostowego. Podbijesz do MA200 i pionowo w dół. Czemu 2450? Tego nie zdradzę :)cezary692 pisze:korekta ABC a potem kolejny impuls wzrostowy? No przecie bear market czyli 1-2-3-4-5 w dół impulsowo?Greg pisze:Gdy spadniemy na Crash Wave "C" na 2450 -> zamykamy temat. Taki był cel tego tematu, aby uchwycić przegięcie i polecieć A-B-C na bear market.
A jeżeli ABC to czemu 2450? Przecież nie robili w tej hossie takich korekt tylko B jechali do dna A robiąc 2-jne dno. Teraz będzie inaczej? Skąd ten poziom?
2450, potem panicznie 2600 i BANG w dół...
Przypominam :
Bardzo ładnie... Popieram i 2H2018 recesja akurat w czerwcu ;) "C" pewnie będzie w okolicach 2600... jako linia trendu od czubka (szczytu SP500=2872), przez Twoje "A"
Z drugą połową, nie kwartałem. Czy to czerwiec czy październik kto to wie... 2H, a nie 2Q :)Kris pisze:Tak już oswoiłem się z tym drugim kwartałem, że jak by miało być inaczej przykro mi będzie ;)
Czytam te wpisy na tweeterze i ludzie z 20k followerów piszą, jak to zaraz na 3000 wybijemy, bo :
a) rentowności obligacji maleją
b) Banki dodrukują kasy ...
------------------------------------------------------------------
a) Rentowności maleją bo rynek katapultuje się do safe-assets szukając schronienia. W ostatniej fazie inflacyjnego ożywienia gdy commodities rosną wraz z rentownościami 10Y tak to działa, ale do pierwszego przegięcia, które było przy 2872pkt. Tu nie ma powrotu. Rynek zawraca z rentowności 10Y gdy wie, że to ostatnia podwyżka stóp ... FED nie obniży stóp i nie uruchomi QE przed krachem. Zawsze powtarzałem, że FED musi coś zrobić aby trzasąć tak, aby zassać kapitał do obligacji. Właśnie to robi - kosztem kompresji giełdy (spadków). Dług dużo ważniejszy niż akcje.
W/g mnie to ostatni bounce obligacji przed resetem monetarnym...
b) Nie ... Nie dodrukują. Nie dadzą rady z rynkiem. Mogą próbowac, dzień, dwa, pięć, ale skapitulują.
c) Nie da się po prostu... LIBOR dawno przełamał akcje i idzie w górę do dalszego przełamania akcji w dół na bear market.
a) rentowności obligacji maleją
b) Banki dodrukują kasy ...
------------------------------------------------------------------
a) Rentowności maleją bo rynek katapultuje się do safe-assets szukając schronienia. W ostatniej fazie inflacyjnego ożywienia gdy commodities rosną wraz z rentownościami 10Y tak to działa, ale do pierwszego przegięcia, które było przy 2872pkt. Tu nie ma powrotu. Rynek zawraca z rentowności 10Y gdy wie, że to ostatnia podwyżka stóp ... FED nie obniży stóp i nie uruchomi QE przed krachem. Zawsze powtarzałem, że FED musi coś zrobić aby trzasąć tak, aby zassać kapitał do obligacji. Właśnie to robi - kosztem kompresji giełdy (spadków). Dług dużo ważniejszy niż akcje.
W/g mnie to ostatni bounce obligacji przed resetem monetarnym...
b) Nie ... Nie dodrukują. Nie dadzą rady z rynkiem. Mogą próbowac, dzień, dwa, pięć, ale skapitulują.
c) Nie da się po prostu... LIBOR dawno przełamał akcje i idzie w górę do dalszego przełamania akcji w dół na bear market.