Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Patrzecie do rosnący DXY robi z commodities
Przyznam się szczerze, że nie wiem kto to nawet próbuje podbijać...
Easy -> dziś all in na 3xshort ...
Easy -> dziś all in na 3xshort ...
no i Greg popsułeś srebro. nie powiem, że mam niezły zakręt w głowie, bo trader mówi, że gold/srebro -> up. ale to co mówicie ma sens i teraz widać, że się pokrywa. szczególnie przeraził mnie ten graf z obrazem jak srebro/złoto poszło w dół ~2008/2009 przed kryzysem. i sprzedałem pozycje. trader może mieć racje, ale to w dłuższej perspektywie czasu, jak zaczną znowu dodruk i obniżanie stóp procentowych, ale jeszcze może nie teraz. na ten moment wygląda, że może SSS
Trader to się zna ... Sorry, ale pierdoły takie wygaduje na tym blogu, że dla mnie głowa mała...
Jest wiele argumentów za srebrem ale obecna sytuacja rynkowa jest nadrzędna i je neguje. Ja zamieniłem część pozycji long na metalach na long opcje na silver - ograniczyłem tym samym bardzo kwotę jaką ryzykuję, ale zostawiłem sobie furtkę do zebrania zysków gdyby jednak poszedł mocny ruch w górę. Gdy jest krach to spada wszystko, tylko gotówka jest w cenie. Swoją drogą dziwi mnie, że PLN tak mocno się trzyma.Dziros pisze:no i Greg popsułeś srebro. nie powiem, że mam niezły zakręt w głowie, bo trader mówi, że gold/srebro -> up. ale to co mówicie ma sens i teraz widać, że się pokrywa. szczególnie przeraził mnie ten graf z obrazem jak srebro/złoto poszło w dół ~2008/2009 przed kryzysem. i sprzedałem pozycje. trader może mieć racje, ale to w dłuższej perspektywie czasu, jak zaczną znowu dodruk i obniżanie stóp procentowych, ale jeszcze może nie teraz. na ten moment wygląda, że może SSS
Coś tu bank centralny chyba miesza, albo przystanek dla buy-the-diperów jak to w pierwszych 2h bywa...
Amazon z gapem :
Srebro extra. Będzie to pierwsza rzecz którą kupię po spadkach gdy stopy zetną do -1.00% ... i zrobią QE... Póki co nie warto.MarcinBB pisze:Jest wiele argumentów za srebrem ale obecna sytuacja rynkowa jest nadrzędna i je neguje. Ja zamieniłem część pozycji long na metalach na long opcje na silver - ograniczyłem tym samym bardzo kwotę jaką ryzykuję, ale zostawiłem sobie furtkę do zebrania zysków gdyby jednak poszedł mocny ruch w górę. Gdy jest krach to spada wszystko, tylko gotówka jest w cenie. Swoją drogą dziwi mnie, że PLN tak mocno się trzyma.Dziros pisze:no i Greg popsułeś srebro. nie powiem, że mam niezły zakręt w głowie, bo trader mówi, że gold/srebro -> up. ale to co mówicie ma sens i teraz widać, że się pokrywa. szczególnie przeraził mnie ten graf z obrazem jak srebro/złoto poszło w dół ~2008/2009 przed kryzysem. i sprzedałem pozycje. trader może mieć racje, ale to w dłuższej perspektywie czasu, jak zaczną znowu dodruk i obniżanie stóp procentowych, ale jeszcze może nie teraz. na ten moment wygląda, że może SSS
Amazon z gapem :
Ja właśnie wziałem złoto i srebro, ale ja spekulant jestem...
A to pierwsze 2h ... to co się wydarzy w ostatnie 2h ...
Let the volatility kick in -> i jesteśmy w panic mode...
Pamiętam ... Never short Amazon it can only go up
Pamiętam ... Never short Amazon it can only go up
A to dobre, rodzynek się znalazł. A pozostali to co ochronkę myślisz prowadzą. Tutaj wszyscy spekulują.eranet pisze:Ja właśnie wziałem złoto i srebro, ale ja spekulant jestem...
W dawnych czasach na nas by mówiono zapluty karzeł reakcji.
Nie mogę powiedzieć na tym Amazonie mają fantazję. Co oni tam palą.
Myślę, że tu większośc inwestuje, a tylko mała część spekulujeGregory pisze:Tutaj wszyscy spekulująeranet pisze:Ja właśnie wziałem złoto i srebro, ale ja spekulant jestem...
Dobry towar mają analitycy. Co chwila rekomendacja na buy wszystkiego ...
Tesla to z -20% dzisiaj zrobi...
Checie zobaczyć dumb money? Drugi wpis the best...
Tesla to z -20% dzisiaj zrobi...
Checie zobaczyć dumb money? Drugi wpis the best...
A wyobrażasz sobie co by było gdyby powiedzieli prawdę?!
Dziś to chyba pierwsze margin calle wylecą...
JAK WAM SIĘ PODOBA NASZA FALA "C" SZANOWNI PAŃSTWO ? :)
JAK WAM SIĘ PODOBA NASZA FALA "C" SZANOWNI PAŃSTWO ? :)
cel na S&P500 2550??? Czy lecimy niżej???
Bo nie wiem czy się ewakuowac z szortów przy 2550 czy jednak twardo trzymać...
Bo nie wiem czy się ewakuowac z szortów przy 2550 czy jednak twardo trzymać...