Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Generalnie przy spadkach kapitał zawsze zasuwa do waluty rezerowej czyli : USD. Tym razem nie będzie inaczej. Hossa na EM jest wtedy skończona.
Ile będzie USD/PLN cieżko powiedzieć. To jak wróżenie z fusów. Nigdy nie wiadomo jak panika się rozleje szeroko...
UVXY (VIXx2) +48%
SQQQ (3xNasdaq short) : +7%
TMF : +0.22%
Zaczynamy prawdziwą CRASH WAVE 2...
Ile będzie USD/PLN cieżko powiedzieć. To jak wróżenie z fusów. Nigdy nie wiadomo jak panika się rozleje szeroko...
UVXY (VIXx2) +48%
SQQQ (3xNasdaq short) : +7%
TMF : +0.22%
Zaczynamy prawdziwą CRASH WAVE 2...
Obligacje zaczynają właśnie zyskiwać a rynek coraz szybciej spada. To oznacza początek paniki... (przynajmniej na dzisiejszy dzień)
Dziś sądze, że zrobimy DROP na NASDAQu ze 3%...
Brakuje teraz momentu Lehmann Brothers ...
Coś czuje, że na VIXie znowu 100% zarobię...
Dołącza się krach na ropie...
Moje 2xshort na ropie skyrocket...
Złoto robi dead-cat bounce, za chwilę zleci za ropą...
Dziś sądze, że zrobimy DROP na NASDAQu ze 3%...
Brakuje teraz momentu Lehmann Brothers ...
Coś czuje, że na VIXie znowu 100% zarobię...
Dołącza się krach na ropie...
Moje 2xshort na ropie skyrocket...
Złoto robi dead-cat bounce, za chwilę zleci za ropą...
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
PLN traci do większości walut. CHFPLN +1.34%, USDPLN 0.58%, EURPLN 0.39
Dobrze dla GPW to raczej nie wróży :>
Dobrze dla GPW to raczej nie wróży :>
Jak będzie dolar drogi to raczej dobrze wróży i jak będą chętni na nasz tani rynek, ale to jeszcze nie teraz, może wakacje.
Obligacje lekko zyskały więc rynek odbija, ale obligacje znowu zaczynają tracić..., więc presja na akcje zacznie się nadal pojawiać.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 17:58 przez Greg, łącznie zmieniany 2 razy.
Na razie na GPW wygląda jakby się nie zorientowali co się dzieje http://www.parkiet.com/Portfel-funduszy ... siecy.html
Jak zaczną wyprzedawać polskie akcje to dopiero będzie zjazd na WIGu i jazda na USD/PLN - zawsze tak było jakoś trzeba kasę zamienić na dolary, choć przyznam się, że spodziewałem się kontynuacji hossy u nas.
DB też ładnie dziś pikuje.
Jak zaczną wyprzedawać polskie akcje to dopiero będzie zjazd na WIGu i jazda na USD/PLN - zawsze tak było jakoś trzeba kasę zamienić na dolary, choć przyznam się, że spodziewałem się kontynuacji hossy u nas.
DB też ładnie dziś pikuje.
?
Kto jest w posiadaniu polskich akcji ?
Tutaj trzeba szukać odpowiedzi, zobacz jaki jest stan, kto posiada.
Polski inwestor nie sprzedaje i nie zamienia kasy na USD.
Zagraniczny inwestor tak sprzeda i zamieni, odczeka i znowu wejdzie.
Nie ma określonego zasięgu spadku w USD, może być bardzo mały.
Ten kto zrobił ostatnią hossę na W20 z 1700 do 2600 pkt i wszedł dolarem w rynek po 4,20 a wyjdzie tym samym dolarem odkupionym po 3,4.sebo pisze:?
Wygląda, że 10Y=2.85 trzyma rynek na zero na tym poziomie...
Każdy ruch obligacji (tracą, czyli 10Y=2.85+) da sygnał do wyprzedaży, albo do podniesienia rynku (gdy 10Y=2.85-).
Gdy rynek zacznie spadać, zobaczymy przyspieszący transfer do obligacji (10Y nagle zyskają do 2.60), ale rynek wcześniej zleci o kilka %. Póki co na razie jest zawieszenie na zero...
Każdy ruch obligacji (tracą, czyli 10Y=2.85+) da sygnał do wyprzedaży, albo do podniesienia rynku (gdy 10Y=2.85-).
Gdy rynek zacznie spadać, zobaczymy przyspieszący transfer do obligacji (10Y nagle zyskają do 2.60), ale rynek wcześniej zleci o kilka %. Póki co na razie jest zawieszenie na zero...
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 17:59 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
To słaby kurs ... chyba 3.3530 :)Kris pisze:Greg. Śliczne dzięki. załadowałem się w dolara po kursie 3,5530 :)
Kris i Rudy a może to wyssane z palca jest.
Sprawdź obroty tego ETF, sprawdź na GPW kto inwestował, odpowiedź na pytanie.
Sami se kupili sami se sprzedali, na takiej giełdzie, która nie była popularna, nie było kupujących?
Sprawdź obroty tego ETF, sprawdź na GPW kto inwestował, odpowiedź na pytanie.
Sami se kupili sami se sprzedali, na takiej giełdzie, która nie była popularna, nie było kupujących?
-
Może przez to, że niektórzy wychodzą z akcji i idą w kierunku złota a nie obligacji.Kris pisze:Greg. Wytłumacz nam dlaczego złoto się jeszcze dzielnie trzyma na poziomie 1310-1320 i czy przypadkiem jednak nie jest to już super niski poziom. Pisałeś ze obstawiasz spadek poniżej 1300 stąd też drążę ten temat.
Co sądzicie o kupnie obligacji w ETF - EMLC(VanEck Vectors J.P. Morgan EM Local Currency Bond ETF) żeby ewentualnie przeczekać duże spadki na giełdzie i zagrać na wzrost/być w posiadaniu USD?
Jakbyś zajrzał parę postów wyżej to napisałem... :)Kris pisze:Greg. Wytłumacz nam dlaczego złoto się jeszcze dzielnie trzyma na poziomie 1310-1320 i czy przypadkiem jednak nie jest to już super niski poziom. Pisałeś ze obstawiasz spadek poniżej 1300 stąd też drążę ten temat.
To dead-cat bounce w/g mnie, taniejąca ropa pociągnie złoto w dół. Na razie w panice ludzie idą do złota, ale jaja się zaczną gdy przez taniejącą ropę, kapitał zacznie lecieć do obligacji...
Ostatnio zmieniony 08 lut 2018, 18:24 przez Greg, łącznie zmieniany 1 raz.
No to mamy juz punk przegiecia w miare sprawdzony.
Pytanie teraz czy np. siedzicie cały czas na SQQQ zeby nic nie przegapic czy wyskakujecie przy progu przegiecia i wskakujecie na druga strone rynku. Albo pauzujecie.
Ja siedze caly czas i nie wyskakuje zeby nic nie stracic.
I widze ze punkt przegiecia nam sie juz obniza tzn pomimo spadku rentownosci i nawet Vixa ponizej 30 rynek dalej leci
Pytanie teraz czy np. siedzicie cały czas na SQQQ zeby nic nie przegapic czy wyskakujecie przy progu przegiecia i wskakujecie na druga strone rynku. Albo pauzujecie.
Ja siedze caly czas i nie wyskakuje zeby nic nie stracic.
I widze ze punkt przegiecia nam sie juz obniza tzn pomimo spadku rentownosci i nawet Vixa ponizej 30 rynek dalej leci