Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Ej oszukujesz. Ja mam 20% portfela na HKEX wiec miarodajny wynik dopiero jutro z rana ;-).
P.S. Szkoda ze na sporo mniejszym portfelu
Tomek, powiedz jakie to uczucie zarobic ponad 1M w dzien? :-)
P.S. Szkoda ze na sporo mniejszym portfelu
Tomek, powiedz jakie to uczucie zarobic ponad 1M w dzien? :-)
Formalnie to zarabiasz dopiero w momencie zamykania pozycji :P
Ale i tak gratuluję i zazdroszczę, człowiek sukcesu :)
Ale i tak gratuluję i zazdroszczę, człowiek sukcesu :)
Moje z tego jest "tylko" 20% success fee :( Reszta należy do: https://www.tradingforaliving.pl/fundusz-inwestycyjny/
Tak, wygląda na to, że Biden wygrywa 270 do 267. Jak na to reaguje Trump już teraz można zobaczyć, pytanie czy obędzie się bez jakichś burd i protestów. Ja na razie dla świętego spokoju zszedłem z margina.
Glina Tomek gratulacje pobić MTUMa piękna rzecz :)
Tomek pisze: ↑04 lis 2020, 19:07Moje z tego jest "tylko" 20% success fee :( Reszta należy do: https://www.tradingforaliving.pl/fundusz-inwestycyjny/
To musisz zarobić 5 milionów :)
PS: W ewentualnych stratach też uczestniczysz w 20%, czy masz jakieś zabezpieczenie?
Sam jestem akcjonariuszem w obu funduszach, więc w stratach partycypuję też swoim kapitałem, ale dodatkowe success fee liczone jest tylko w górę od high water marka.
To cos w stylu straty dopiero w momencie zamykania pozycji? :-)
Jeden z najniebezpieczniejszych sloganow inwestycyjnych, poniewaz prowadzi do kiszenia strat. Zyski i straty sa zawsze tu i teraz.
Spokojnie, ledwo sroda. :-))))
Dzieki. Oby tak dalej.
Masz 1m akcji AAPL z zyskiem na papierze +50$ na akcji - czy będziesz w stanie to zcashować rzucając całą pulę z limitem na aktualną cenę? I doubt :)
Takie dylematy mozna miec inwestujac duze pieniadze na NewConnect, ale AAPL? Daily volume jest wielokrotnie wyzszy wiec algorytmicznie nawet i milion akcji da sie sprzedac bez zlamania rynku. Niemniej jednak przewaga inwestorow indywidualnych jest to, ze absolutnie nie musimy sie tym przejmowac niezaleznie w co inwestujemy :-)
No ja dziś
Wzrostom przewodzą $NBIX, $UBER, $NTES, $ZEN i Xiaomi
Co nie zmienia faktu, iż standardowo jak co roku przegrywam z benchmarkiem RDR ;<
@Tomek, Twój screen to wyniki funduszu? Myślałem, iż to prywatny portfel. Ale fajna sprawa takimi kwotami obracać, gratuluję. Sam pewnie nie dożyję momentu, w którym mój portfel byłby wart 5mln... No chyba, że dolar podzieli los boliwara
Biden wygrał w Wisconsin, więc chyba pozamiatane. A tak swoją drogą, to taki lichy ten rajd dzisiaj, bo ciągnięty głównie przez healthcare i technology:
- CoinsMakingCoins
- Stały bywalec
Tak, od Marca 2009r :-)
No w sumie też racja, że to żadna nowość :)