Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Ja się zapisałem na Allegro i jest to moje pierwsze IPO w historii inwestycyjnej :) Ciekawe tylko jaka będzie redukcja :) I odnośnie IPO w USA nie wiem ale pewnie gdzieś jest jakaś zakładka gdzie trzeba kliknąć. Chociaż IPO prowadzi zawsze jakaś grupa Domów Maklerskich a nie wszystkie jakie są na rynku ale to może bardziej zorientowani niech się wypowiedzą.
z ciekawszych IPO w Stanach to wkrótce Airbnb wchodzi na giełdę.
NNOX Nanox Announces Live Demonstration of its Nanox.ARC System at Radiology Society of North America (RSNA) 2020
akcje +33% after hours
Czyli moze to jednak nie sciema :-)
akcje +33% after hours
Czyli moze to jednak nie sciema :-)
No ja tego kupiłem dosłownie odrobinę dzień po tym jak napisałeś na forum - była przecena, bo ktoś tam niby to szortował... Ale spółka ma u mnie status taki sam jak SPCE, czyli albo się zarobi kilkaset procent, albo strata 100% ;P
Czy ktoś z Was może się czai na Fastenal?
alez news z samego rana:
U.S. PRESIDENT TRUMP TESTED POSITVE FOR COVID-19
U.S. PRESIDENT TRUMP TESTED POSITVE FOR COVID-19
To fakt. Futures juz -2% a to news sprzed 30m.
Nie podoba mi się, że więcej w tej giełdzie polityki niż ekonomii...
-
- Stały bywalec
spodziewalem sie ze w europie wszystko jebnie, a tu jakby nic się nie stało :D
Tak na zdrowy rozum, to ta informacja niczego fundamentalnego nie zmienia i ma wpływ właściwie wyłącznie na jedną osobę. Zwłaszcza na taką, która pewnie i tak odchodzi z pracy za miesiąc. Może paradoksalnie to przyspieszy tylko zatwierdzenie tego nowego Heroes Act na $2.2tn pakietu pomocowego. Kongres wczoraj już przegłosował. Jak się Demokraci dogadają z Republikanami i Senat zatwierdzi ten pakiet, to będzie super pozytywny news.
Obstawiam, że dzisiaj Trump, podobnie jak jakiś czas temu Bolsonaro, wyjdzie publicznie i powie, że nigdy nie czuł się tak dobrze jak teraz, że nie ma żadnych objawów i że wszystko idzie zgodnie z planem. Boris Johnson też miał Covid i w dodatku przechorował go dość mocno, a mimo tego Wielka Brytania dalej jakoś stoi.
Moim zdaniem to jest raczej medialna ciekawostka, bo co choroba Trumpa ma wspólnego z zyskami Apple, Amazona czy Adobe? Dlatego, że Trump zachorował, to ludzie przestaną kupować iPhone'y czy używać Photoshopa? Szum medialny i tyle :)
Obstawiam, że dzisiaj Trump, podobnie jak jakiś czas temu Bolsonaro, wyjdzie publicznie i powie, że nigdy nie czuł się tak dobrze jak teraz, że nie ma żadnych objawów i że wszystko idzie zgodnie z planem. Boris Johnson też miał Covid i w dodatku przechorował go dość mocno, a mimo tego Wielka Brytania dalej jakoś stoi.
Moim zdaniem to jest raczej medialna ciekawostka, bo co choroba Trumpa ma wspólnego z zyskami Apple, Amazona czy Adobe? Dlatego, że Trump zachorował, to ludzie przestaną kupować iPhone'y czy używać Photoshopa? Szum medialny i tyle :)
Wszystko prawda, Trump jako 3-ci do kompletu to byla tylko kwestia czasu :-).
Niemniej jednak mam nadzieje, ze jak Ameryka sie obudzi, to pojawia sie okazje na jakies zakupy. Mam ambicje calkowicie posprzatac porttfel z nierentownych pozycji do konca miesiaca.
Niemniej jednak mam nadzieje, ze jak Ameryka sie obudzi, to pojawia sie okazje na jakies zakupy. Mam ambicje calkowicie posprzatac porttfel z nierentownych pozycji do konca miesiaca.
To mamy podobne plany; ja też chcę się pozbyć kilku spółek, które utraciły blask, m.in. na wylocie jest JPM, Cigna, CVS, BSX, LHX. Po tym zostanie mi już tylko "pure growth" :)