Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Adrian a ja Ci powiadam, że nowego ATH nie zobaczysz i to baaaaardzo długo.
Zdania ekspertów są podzielone :)
A ja się nie znam, więc zapakuję się na początku roku w nowe typy Tomka i uzupełnię obligacjami Wuja Sama.
W tym roku giełda działa odwrotnie niż logika (przynajmniej moja).
A ja się nie znam, więc zapakuję się na początku roku w nowe typy Tomka i uzupełnię obligacjami Wuja Sama.
W tym roku giełda działa odwrotnie niż logika (przynajmniej moja).
no wystrzeliło ostro, dziś miałem lunch z jednym z pracowników SNOW, że przy takich poziomach to lekki balon :D ale w sumie tu kupuje się przyszłość i jeśli dalej będą robić mega obroty co roku, to wydaje mi się, że mogą być duuuużo wyższe poziomy :D
co ciekawe lata temu jak tworzyli SNOW, to chcieli to robić dla Oracla, ale ten miał to głęboko w dupie (tak jak zresztą i temat chmury), więc zaspali na całego, a tera mogą nie dogonić :D
no ale z wyceną 70 mld, to kurde niezły kąsek jest, ciekawe kto ostatecznie ich wykupi :D
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Czyżby Ci Ryszardzie również chodziło jabłko po głowie? ;P Dziś tak patrzyłem, patrzyłem, nawet małe zlecenie dałem na 108.5, ale dołków z premarketu nie odwiedzili...
BTW. Jest jakiś powód, dla którego nie powinienem się teraz pakować w LULU?
BTW. Jest jakiś powód, dla którego nie powinienem się teraz pakować w LULU?
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Te wykresy nie są bycze. Trend wzrostowy nie został utrzymany ;)
Ryszard z technicznego punktu widzenia bezdyskusyjnie masz rację, natomiast nic nie stoi na przeszkodzie żeby te kreseczki sobie trochę bokiem poszły prawda ? Zawsze jest inaczej....Popatrzcie na giełdę i na $ i sami wyciągnijcie wnioski...Na tę chwilę nic nie jest jednoznaczne. Odpowiedzcie sobie ilu z Was obstawiało w marcu, że będzie odbicie V ? Ja niestety nie.......To co mnie osobiście przeraża to fakt, że na rynku jest wpompowana taka masa pieniędzy, która nie ma pokrycia w niczym kompletnie w niczym! Austriacka szkoła ekonomii kochani nie na te czasy..........
W dzisiejszej rzeczywistości sztuką nie jest Zarabianie a sztuką jest utrzymanie wartości nabywczej zgromadzonego majątku.
winio: tak masz rację ale kompletnie nieistotne jest nazewnictwo dla mnie mchem to możesz nazwać liczy się istota zagadnienia....Zawsze będę powtarzał iż błogosławiona jest dywersyfikacja! to jest DOGMAT
W sumie te najbardziej klasyczne metody się sprawdziły podczas tego kryzysu - PM wzrosły, obligacje w marcu coś tam dały zarobić, nawet dolar się umacniał. Teraz jest większy problem, jeśli ktoś realizuje zyski z papierów kupionych wiosną - bo co dalej? Kupować te niedowartościowane i liczyć jak na cebulę przystało, że skoro tanie, to wzrośnie? ;P Bo ja wciąż mam z tym problem - chce kupić przecenione, lecz nie zawsze ta przecena się kończy...
Widze, ze znow przysiada optymizm na forum, pedze zatem na ratunek i informuje, ze nie brakuje spolek gdzie trend sie trzyma zdrowo.
NIO, GDS, PTON, Z, STAA, NTDOY, LVGO, DE
NIO, GDS, PTON, Z, STAA, NTDOY, LVGO, DE
glina: musze Tobie przyznać i to bezdyskusyjnie iż Wiesz co robisz ! Szacun!
Dzieki za mile slowa, ale nie zawsze jest rozowo. Koszyk "value"o ktorym pisalem pare miesiecy temu okazal sie w wiekszosci klapa, a w swietle nasilajacego sie Covid w EU moze byc jeszcze slabiej. Musze sie tego pozbyc :-)
Glina: Przestań z ta skromnością ! masz jaja i wiesz co robisz ! czuć intelekt i to nie bagatelny.