Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Glina wieczny long :) Ja jeszcze poczekam pare procent jednak niedługo zacznę wystawiać puty :) dzisiaj nawet wystawiłem jeden Put na tesle strike 202 :) ale i tak płacili 5.00 za 30 dni może nie walnie aż tyle 😂
gdzie to wystawiales ? ja na IB tego nie mam
-
- Stały bywalec
Są na 16OCT. Za 38 dni.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
QQQ z połamanym trendem, gratuluje wyobraźni wieszcząc dołek :) i tak samo nie zachecam nikogo do otwierania szortów w tym momencie.
W dodatku dzisiaj wszystko wskazuje na to, że zamkniemy sie prawie na dziennym dołku.
W dodatku dzisiaj wszystko wskazuje na to, że zamkniemy sie prawie na dziennym dołku.
Ryszard no nie bądź pesymistą kiedyś w bliżej nieokreślonej przyszłości przecież odbije ;))))) Hubert Zapomnij o obligacjach i nie jest to żart.
Ostatnio zmieniony 08 wrz 2020, 21:59 przez Kris, łącznie zmieniany 1 raz.
Trochę mało obligacje rosną sądziłem ze więcej pójdą przy takiej zwale ...
Znalazlem ... mam jakis problem z wyswietleniem tych strikow ktore zaznaczam :( lol
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Obligacje to już jest przeszłość. Przy rozdmuchanym deficycie, groźbach Chin odnośnie pozbycia sie obligacji USA.
Chiny pozbywaja sie obligacji bo potrzebuja dolarow. Robia to juz od dluzszego czasu. Na rynku brakuje dolarow wbrew powszechnej opini o drukowaniu przez FED (ktory de facto tak naprawde nic nie drukuje). Dolar spadl nie przez drukowanie FEDU tylko przez stimulus(ktory dal wielu osobom zarobic wiecej niz w pracy) i przez to, ze amerykanie nie musieli splacac kredytow. Tak naprawde wszystko co robi FED jest deflacyjne(to cale QE nie daje zadnych pieniedzy w obiegu) i on nie ma ZADNYCH narzedzi by stworzyc inflacje(chyba, ze kongres uchwali nowe prawo).
Narazie działają jako hedge wiec nie ma co narzekać. Generalnie żyjemy w czasach gdzie z kuponu już się nie pożyje:)
Ja nauczony doświadczeniem czekam na pojawienie się @Grega na forum. Do tej pory kierunek południe :)
Akcje tak ale ja miałem na myśli kupon od lokat albo obligacji w sensie bezpiecznych papierów.
-
- Stały bywalec
Patrząc historycznie, to jeszcze parę procent brakuje, bo najczęściej NASDAQ spadał tak 17-18% od ostatniego szczytu, zanim korekta dobiegła końca.