Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Byle do 11.09 walnęło do 3300 to Bear calla na spx z zyskiem zamknę :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Ja nie mówie, że nie bedzie dalszych spadków bo po takich wzrostach powinniśmy doświadczyć proporcjonalnych spadków, ale żeby rysunki ładnie wyglądały powinno ciut odbić :)
W punkt
W punkt
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Czerwień ma szanse zagościć już 3 dzień na monitorach trejderów. Wyobraźcie sobie jak Ci wszyscy którzy kupowali bo każdego dnia rośnie nagle budzą sie i kolejny dzień spadków :)
Ryszard na tę chwilę kompletnie jeszcze nie ma paniki :) natomiast już widać ewidentnie, że kapitał powolutku (chyłkiem ;) ) zaczyna ewakuować się z ryzykownych aktywów. Popatrz na EUR/USD, które jest wewnętrznie rozdarte ;) i nie wie w która stronę ma pójść :) A dane z 14:30 bez szału :)
Dzisiaj czerwieni moze nie byc ... 8,4% bezrobocia. Cieakwe jak to tym razem wyliczyli. Pewnie podobnie jak wczoraj pozmieniali cos w systemie liczenia. Wczoraj niby spadlo do 880k nowych wnioskow ale tak naprawde bylo ich ponad 1kk tyle, ze zmienili metody liczenia :D
Ryszard Wielkouch pisze: ↑04 wrz 2020, 13:56Wyobraźcie sobie jak Ci wszyscy którzy kupowali bo każdego dnia rośnie nagle budzą sie i kolejny dzień spadków :)
Kris tu nie chodzi o Panikę. Ja myślę, że kapitał po prostu realizował zyski i przeniósł się do obligacje. 30-latki jeszcze chwilę temu były po 97% wartości nominalnej, teraz po ponad 100.
Oni dobrze wiedzą, że spółki tech są przewartościowane, tyle, że jak pisał Tomek, nie było innej alternatywy. Wielki kapitał nie mógł się pakować w spółki, które dziś, że tak powiem, nawet nie dopinają budżetu, o zyskach nie wspominając.
Teraz jednak wszyscy nerwowo obserwują dane o lekach/szczepionkach na COVID, bo to może dać podwaliny pod wzrost pozostałych, a dziś tanich akcji. Jeśli branża tradycyjna zaczęła by powoli bilansować się i zarabiać, technologia może polecieć jeszcze bardziej. Bo w tym ostatnim naczyniu po prostu jest za dużo (kapitału) i już się trochę bokami wylewa.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
SPX 3474 fajny opór wczoraj testowany kilka razy powyżej long poniżej szort :) Dzisiaj już pierwszy raz sie nie obronił
Dodatkowo to jest linia trendu wzrostowego od 4 kwietnia stąd istotność tego miejsca.
3447 wsparcie póki co trzyma
Dodatkowo to jest linia trendu wzrostowego od 4 kwietnia stąd istotność tego miejsca.
3447 wsparcie póki co trzyma
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2020, 15:50 przez Ryszard Wielkouch, łącznie zmieniany 1 raz.
NA EUR/USD chyba pęka 1,18 :) robi się ciekawie :) $ zaczyna być zasysany z rynku przez odkurzacz z turbodoładowaniem :) Cóż duże banki wiedziały pod co grają :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
W końcu zaczyna sie materializować to co można było dostrzec w różnych danych od kilku miesiecy :>
Te super obligacje dzisiaj nie spełniają swojej roli, niezły papier toaletowy. Co to za save heaven, który spada razem z giełdą :)
Te super obligacje dzisiaj nie spełniają swojej roli, niezły papier toaletowy. Co to za save heaven, który spada razem z giełdą :)
Ja to powtarzałem jak mantrę, że dla mnie te obligacje to największa mina inwestycyjna jaka kiedykolwiek zaistniała na świecie. A co do $ to zanim zacznie spadać (co wystąpi na 100 %) to najpierw zobaczymy go na niewyobrażalnych poziomach :) Ryszard jak myślisz co spuszczą w ścieki akcje czy dług ?:)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Wczorajsze wsparcie poszło, porzućcie wszelką nadzieje :)
Aleeeeee Ryszard przecież to miało rosnąć wiecznie ;)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Rośnie tylko trzeba z qqq przełączyć sie na sqqq :))
Niech ktoś przypomni przy ilu zawieszają notowania ;)
Niech ktoś przypomni przy ilu zawieszają notowania ;)
Chmmm $ jeszcze w wybitnie promocyjnej cenie USD/PLN 3,79 :) do szczęścia brakuje jeszcze mocnej wyprzedaży metali szlachetnych oraz EUR/USD trwale spadło poniżej 1,18 (Bo to mi nie pasuje.....)
Ryszard Wielkouch pisze: ↑04 wrz 2020, 15:57Te super obligacje dzisiaj nie spełniają swojej roli, niezły papier toaletowy. Co to za save heaven, który spada razem z giełdą :)
Bo mamy dość nietypową sytuację. Nie urosła cała giełda, tylko NASDAQ i może energie odnawialne.
Obligacje zaś mają gorszą rentowność niż jeszcze rok temu.
Ja nie pakowałem się w obligacje, bo "ich nie czułem". Nie dzisiaj. I sam nie wiem jak będzie, gdy w przyszłym roku ujawnią się rekordowe długi, największe od World War II. To nie jest moment w którym rząd będzie hojnie wynagradzał obligatariuszy.
Chyba będzie można zainwestować w surowce (niekoniecznie złoto) w obronie przed inflacją lub oczywiście akcje.