mlubinski pisze: ↑03 cze 2020, 17:47
gratulacje za unimot! trzymam kciuki za pozostałe :)
co do poprzednich wpisów - wiadomo, że spółki skarbu państwa są upolitycznione, ale jest masa innych spółek które są "normalne", a co najważniejsze dają zarobić - a o to przecież chodzi (nie o to, żeby mieć rację :D)
Ja od wielu lat na GPW, nadal jest tam większość portfela, ale to często niezły masochizm. "Numer" z ENERGA to nic (wiadomo SP), podam kilka innych (niby prywatny biznes i nie powinno być numerem jak w SP ?), w których uczestniczyłem - "super perspektywiczne", fajne wskaźniki. Ceny jakby zaniżone (ale to byłaby teoria spiskowa?) i wycofane z giełdy - Ergis, Implexmetal, Grall i wiele innych. To prawdziwa "epidemia" na GPW, niemal masowe wycofywanie dosyć dobrych spółek, które jeszcze w IPO sprzedawano drożej.
PS. na Wielton też się czaiłem i troszkę go nakupiłem. Aż się boję, czy nie zaniżą do np. 3 zł i wycofają z giełdy ;)
Z tym Unimotem tez bym się nie podniecał, tzn. niby zadowolony jestem, ale wyobraźcie sobie, ze mam toto od IPO, czyli drożej niż jest teraz. :)
Niby "wniebowzięcie", że po tylu latach, niedługo wyjdzie się na zero? A jeżeli znowu spadnie 5 krotnie, do np. 8 zł ? :)
Tak to z ta Polską giełdą.