Szybkie pomysły na spekulację
Re: Szybkie pomysły na spekulację
moze nie zupelnie spekulacja, ale perspektywy na nastepne 24-36 m-cy sa dobre:
Peloton - pewnie gdziestam na pejsie czy insta wyskoczyla reklama - rower spinningowy na pelnym wypasie.
obecna wycena firmy 13mld$, według pozytywnie nastawionego artykułu: https://medium.com/swlh/is-pelotons-eco ... c885f5a3e3 potencjalny wzrost o znaczne wartości :-)
ja myślę, że jak mi niektóre aktywa zarobia, to wejde w ten Peloton, bo sami z żoną zamierzamy kupić ich produkt :-)
Peloton - pewnie gdziestam na pejsie czy insta wyskoczyla reklama - rower spinningowy na pelnym wypasie.
obecna wycena firmy 13mld$, według pozytywnie nastawionego artykułu: https://medium.com/swlh/is-pelotons-eco ... c885f5a3e3 potencjalny wzrost o znaczne wartości :-)
ja myślę, że jak mi niektóre aktywa zarobia, to wejde w ten Peloton, bo sami z żoną zamierzamy kupić ich produkt :-)
Czytalem o tej firmie na poczatku maja ...chyba na Yahoo. Poszedl hype bo niby taka "silka" w domu. A ze teraz wszystko co mozna robic w domu robi furore cena poszyblowala do gory w ciagu ostatnich 3 tyg sporo. Moze trzeba chwile poczekac na jakas korekte.
Ta plus maja na serio mocny marketing - sa doslownie wszedzie :-)
No i widac ze costam maja na serio fajnego, bo kinkurencja implementuje “podobne rozwiazania” ktore potem sa tematem pozwow (jeden pozew peloton wygral chyba rok temu z jakastam firma, drugi teraz sie kreci przeciwko bezposredniemu konkurentowi NordicTrack odnosnie skopiowania modelu wspolzawodnictwa z innymi graczami - Peloton ma to live, NT nie ma) - zatem costam jest na rzeczy, a jesli jeszcze czesc opisana w artykule by sie sprawdzila, to mozna costam zarobic :-)
No i widac ze costam maja na serio fajnego, bo kinkurencja implementuje “podobne rozwiazania” ktore potem sa tematem pozwow (jeden pozew peloton wygral chyba rok temu z jakastam firma, drugi teraz sie kreci przeciwko bezposredniemu konkurentowi NordicTrack odnosnie skopiowania modelu wspolzawodnictwa z innymi graczami - Peloton ma to live, NT nie ma) - zatem costam jest na rzeczy, a jesli jeszcze czesc opisana w artykule by sie sprawdzila, to mozna costam zarobic :-)
Dzisiaj na szybko poszukalem czegos an short i znalazlem HES . Takie coś z ropa zwiazane ale tragicznie wyglada na tle fundamentalnym. Najważniejsze ze ma dużą Betę ponad 2 wiec wiadomo o co chodzi :) Zagywam Bear Call 54/60 ex na początek lipca zobaczymy co z tego z tego wyjdzie :)
Short? Jak mogles. Juz po ciebie jada :-)
A ja planuję zakupić $NERV, gdy spadnie poniżej 3.5$.
Już raz miałem parę tygodni temu, gdy spadło z 13 na 2 i domknęło lukę do 4.5, ale włączcie sobie wykres dzienny za ostatnie 4-5 lat ;) Jeśli historia lubi się powtarzać, to znów ktoś się zabierze za pompowanie, czy za miesiąc, czy za pół roku, to już sprawa drugorzędna.
Już raz miałem parę tygodni temu, gdy spadło z 13 na 2 i domknęło lukę do 4.5, ale włączcie sobie wykres dzienny za ostatnie 4-5 lat ;) Jeśli historia lubi się powtarzać, to znów ktoś się zabierze za pompowanie, czy za miesiąc, czy za pół roku, to już sprawa drugorzędna.
Hubert pisze: ↑05 cze 2020, 21:58Dzisiaj na szybko poszukalem czegos an short i znalazlem HES . Takie coś z ropa zwiazane ale tragicznie wyglada na tle fundamentalnym. Najważniejsze ze ma dużą Betę ponad 2 wiec wiadomo o co chodzi :) Zagywam Bear Call 54/60 ex na początek lipca zobaczymy co z tego z tego wyjdzie :)
Chyba w końcu coś zarobie na krótkich, dzisiaj zamknę spreada jak się rynek otworzy .
- Załączniki
-
Dobry strzal Hubert :)
Co z tym Wieltonem? To już wszystko? Nie dojdzie do 8?
można się zastanowić nad Centogene odnosnie testowania na lotnisku we frankfurcie: https://simpleflying.com/lufthansa-fran ... d-testing/
średnio miesięcznie (przed wirusem) przez Fraport (we frankfurcie) przechodziło ok 4mln pasażerów. jeśli założymy, że 50% będzie się testować, a średnio zapłacą ok 50eur (część weźmie tańsze, część droższe/szybsze testy), to wychodzi kwota 100mln eur na miesiąc, do podziału (zatem firma może zgarnąć te 50-70% z tego) co by dawało 20% obecnej kapitalizacji (co miesiąc)
średnio miesięcznie (przed wirusem) przez Fraport (we frankfurcie) przechodziło ok 4mln pasażerów. jeśli założymy, że 50% będzie się testować, a średnio zapłacą ok 50eur (część weźmie tańsze, część droższe/szybsze testy), to wychodzi kwota 100mln eur na miesiąc, do podziału (zatem firma może zgarnąć te 50-70% z tego) co by dawało 20% obecnej kapitalizacji (co miesiąc)
mlubinski pisze: ↑17 mar 2020, 22:14Na podstawie takich newsow: https://fakty.interia.pl/raporty/raport ... _source=fb
Mozna sprobowac postaeic na polska firme Mercator, ktora powinna na tym sporo zarobic :) ticker: MRC
Teraz do dopiero pójdzie w górę, bo wyniki za Q2 kozackie:
https://www.bankier.pl/wiadomosc/MERCAT ... 27580.html
ja pierdziu z tym MRC - z 30pln jak pisalem (chyba) dzis ma 300; to jest dopiero jazda bez trzymanki :D