janek1234 pisze: ↑16 mar 2020, 12:11
Chyba oszaleliście :) Linie i biura podróży są wyłączone z życia na kolejne 2 msc. Co najmniej. Nikt nawet nie próbuje oszacować jak potężne będą mieli straty. A Wy chcecie je kupować. Gdybym mógł to zabrałbym Wam dostęp do brokera :)
A jak wg Ciebie będzie wyglądał ten rynek za 10 lat? Na ten moment jest panika, ale nie ma tragedii. Jeśli przez dwumiesięczny zastój firma miałaby zbankrutować, to ja jej nie mam nawet na radarze, bo firmy z tak słabymi fundamentami mnie nie interesują. Jak dojdzie do tragedii, to przetrwają najsilniejsi.
Na ten moment Enter Air wciąż wykonuje operacje za granicą (gdzie generuje 30% przychodów). Zwozi też Polaków do kraju latając na pusto w jedną stronę.
Poza tym chyba nikt racjonalny nie wchodzi all-in przy tak dużym ryzyku dalszych spadków
janek1234 pisze: ↑16 mar 2020, 12:11
Apple zamknęło sklepy do odwołania. Tam jest tak wielki potencjał do spadku, że nawet nie próbuje go szacować.
I bardzo dobrze, a zakupy wciąż możesz robić online
janek1234 pisze: ↑16 mar 2020, 12:22
Jasne. Tylko spokój nas może uratować. Chciałem tylko oszczędzić Besso strat.
Jeśli cała ta sytuacja mocno się wydłuży i zbankrutują, to ok, nie będę płakał, bo mam tam mniej niż 1% portfela. Jeśli nie będzie takiego armagedonu to wiem, że w przyszłości plułbym sobie w brodę, że nie zainwestowałem, bo taka okazja może się bardzo długo nie powtórzyć