zeznanie podatkowe

O rzeczach, które z inwestowaniem związane są w bardzo luźny sposób lub niezwiązane z nim w ogóle. Raczej na luzie i off-topic.
jack

zeznanie podatkowe

Post autor: jack » 04 lut 2020, 19:29

gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę przygotować zeznanie podatkowe na podstawie wyciągu konta z IB lub Lynx. jako że jest z tym dużo ręcznej roboty, więc ustalenia sa indywidualnie. po więcej informacji zapraszam do kontaktu prywatnego

Madej

Re: zeznanie podatkowe

Post autor: Madej » 12 mar 2020, 09:22

jaka cena?

rl2020

Post autor: rl2020 » 18 mar 2020, 12:29

Czy ktoś ma podobną ofertę na przygotowanie deklaracji podatkowych na podstawie Degiro, Bondora (P2P), zagranicznych dywidend od przedsiębiorców zagranicznych w przedsiębiorstwach nienotowanych na giełdzie oraz zysków kapitałowych ze sprzedaży udziałów w przedsiębiorstwach nienotowanych na giełdzie?

jack

Post autor: jack » 23 mar 2020, 19:32

jack pisze:
04 lut 2020, 19:29
gdyby ktoś był zainteresowany, to mogę przygotować zeznanie podatkowe na podstawie wyciągu konta z IB lub Lynx. jako że jest z tym dużo ręcznej roboty, więc ustalenia sa indywidualnie. po więcej informacji zapraszam do kontaktu prywatnego

gwoli uzupełnienia i doprecyzowania, co obejmuje przygotowanie zeznania podatkowego:
a) wyliczenie przychodu i kosztu uzyskania przychodu (KUP) dla akcji kupionych lub sprzedanych w tym samym lub w różnych latach podatkowych
b) wyliczenie przychodu i KUP dla opcji
c) przeliczenie ceny akcji do wartości bazowej, jeśli był na nich robiony split lub reverse split
d) przeliczenie dywidendy
e) uwzględnienie w wyliczeniach innych kosztów możliwych do zaliczenia do KUP
f) dostarczenie informacji o możliwych niejasnościach.

w związku z tym, że raport raportowi nierówny, nie jestem w stanie podać stałej ceny. wszystko jest ustalane indywidualnie.
osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu prywatnego.

ODPOWIEDZ