Tapestry inc.
Tapestry inc.
Dzisiaj trafiłem na całkiem niezłą spółkę z sektora retail . Cel inwestycji głównie value ale i dla dywidendowych graczy tez jest niezła.
Na początek kilka wykresów coby zobrazować spółkę. Narazie te pozytywne :) Chce dorzucić jeszcze kilka slajdów ale chyba max 5 jest do jednego posta a nie mogę komentować jeden po drugim :)
Martwi trochę sektor ( torebki itp ) i ewentualne cła na te produkty ale wycena w chwili obecnej jest naprawdę niezła i forcasty jeszcze się nie walą wręcz nawet podnieśli ostatnio . Ktoś to ma w portfelu albo się nad tym zastanawiał ?
Na początek kilka wykresów coby zobrazować spółkę. Narazie te pozytywne :) Chce dorzucić jeszcze kilka slajdów ale chyba max 5 jest do jednego posta a nie mogę komentować jeden po drugim :)
Martwi trochę sektor ( torebki itp ) i ewentualne cła na te produkty ale wycena w chwili obecnej jest naprawdę niezła i forcasty jeszcze się nie walą wręcz nawet podnieśli ostatnio . Ktoś to ma w portfelu albo się nad tym zastanawiał ?
- Załączniki
-
-
-
-
-
Re: Tapestry inc.
Tutaj morningstar i tipranks. Morningstar obniżył FV podajże o 1 USD ostatnio z 45 USD do 44 USD . Niepokoi spadająca marża i ROE ale w sumie ostatnio się ustabilizowało. Niepokoi też ostatnie przejęcie i goodwill w wysokosci 50 % aktywów . To tak na szybki ale jakbyście mieli jakieś przemyślenia piszcie :)
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Pytanie b ogólne; Co ma odwrócić trend w/g analityków?
Długoterminowy trend jest boczny wiec raczej gramy od ściany do ściany :)
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Przebiło dziś luką poprzednie minima, więc jeśli założyć że to wybicie z boczniaka to spadki powinny przyspieszyć. Chyba że bedzie fałszywka i wróci powyżej kreski.
Ogólnie dla mnie od strony technicznej to raczej łapanie spadającego (od dłuższego czasu) noża.
Ogólnie dla mnie od strony technicznej to raczej łapanie spadającego (od dłuższego czasu) noża.
Jeśli myślisz nad TPR to sprawdź jeszcze PVH. Ta sama działka, a jeszcze bardziej wyprzedane i z lepszą historią zarobków.
- 25% po wynikach po prostu zajebisty typ :) Dobrze że tylko jeden put wystawiony był :)
następne wsparcie na 11,50 :-)
ja zamknąłem puta przed wynikami z zyskiem ale gratulacje za typ !
Jak zobaczyłem implaied move +\-11% to się lekko przeraziłem :)
Jak zobaczyłem implaied move +\-11% to się lekko przeraziłem :)
Przy takich małych spekulacjach raczej kupuję calle, żeby nie wiązać sobie gotówki w razie czego. Jak nie pójdzie w moją stronę to zostawiam taką opcję szczęściu. Puty wystawiam tylko na spółki, które faktycznie chciałbym kupić.
Ja ją chciałem kupić :) Tylko że pomyślałem że lepiej zamknę puta i podejmę decyzję po wynikach ( nauczka po TPR) tylko że teraz poszło w drugą stronę :)
Mozesz zrobic tak jak Tomek radzil w takich przypadkach, ze wystawiasz puta (z zamiarem kupna), a dodatkowo kupujesz calla na krotki termin ~3-4tyg troche ponad obecna cene. Zmniejszysz otrzymana prowizje, ale jak odjedzie na + to zarobisz na callu.
Tak Marek ale jakby walnęła -20% jak TPR:)