TATA motors
Re: TATA motors
Co sądzicie o dzisiejszym zjeździe na TTM? jest nadzieja na odrodzenie?
Target 4,XX
Spadki na dużych obrotach. Widać na miesięcznym. Ważne wsparcie połamane.
Spadki na dużych obrotach. Widać na miesięcznym. Ważne wsparcie połamane.
Ładne odbicie mamy na spółce. Pytanie do osób śledzących fundamenty- czy wydarzyło się ostatnio coś co uzasadnia taki wzrosty, czy po prostu mamy odreagowanie dotkliwych spadków?
JLR miał mniejszą stratę niż się spodziewano. Pojawiła się nadzieja na ożywienie w Chinach. Tak w skrócie. Jest earnings call na seeking alpha.
Było też info dzisiaj, że Tata Sons dofinansuje Tata Motors kwotą prawie miliarda dolarów, żeby spółce łatwiej było przetrwać spowolnienie w branży. Myślę, że to mocno pozytywna wiadomość, bo zwiększa jej stabilność finansową i daje trochę oddechu, a przy okazji pokazuje inwestorom, że właściciel wierzy w sens biznesu wkładając do niego miliard dolarów z własnych pieniędzy.
Earnings Calla jednak jeszcze nie czytałem, więc być może jest jakiś kruczek. Chociaż sądząc po tym, że kurs skoczył dzisiaj +15%, to raczej nie ma tam nic drobnym drukiem.
Earnings Calla jednak jeszcze nie czytałem, więc być może jest jakiś kruczek. Chociaż sądząc po tym, że kurs skoczył dzisiaj +15%, to raczej nie ma tam nic drobnym drukiem.
dzięki za informacje, jak dobra passa na kursie się przedłuży jest szansa na wyjście spod lodu :-)