Przelew do Sogotrade
Re: Przelew do Sogotrade
Chyba przelewu nie możesz zrobić w SHA bo to rozdziela opłaty między bankami a to Ty musisz pokryć opłaty.
Jak czekasz na tańszego dolara to się raczej nie doczekasz.
sebo pisze:Chyba przelewu nie możesz zrobić w SHA bo to rozdziela opłaty między bankami a to Ty musisz pokryć opłaty.
Hmm, w sogotrade nie jest napisane jaką metodę przelewu należy wybrać. Podejrzewam, że bank pośredniczący odetnie swoją prowizję od kwoty przelewanej i dostane stosunkowo mniej na rachunek w sogotrade. Przewidywanie kursów walut to dla mnie wyższa szkoła jazdy ale nie mam nawyku kupować gdy coś rośnie. Pojawi się sesja spadkowa na dolarze to wtedy kupię... Ot takie głupie przyzwyczajenie :)
No tylko czekać pół roku to nie wiem czy warto dla paru groszy.
Alior wysyłka przelew i nie płacisz za niego, ale nie możesz opłat przerzucać na siebie i na bank odbiorcy a tylko na siebie.
Daj znać jak już zrobisz a taniego dolara bym się nie spodziewał.
Alior wysyłka przelew i nie płacisz za niego, ale nie możesz opłat przerzucać na siebie i na bank odbiorcy a tylko na siebie.
Daj znać jak już zrobisz a taniego dolara bym się nie spodziewał.
wlasnie na dniach mam zamiar otworzyc konto - prawie jestem zdecydowany na sogotrade wiec tez szukam sposobu jak przelac USD na rachunek jak najtaniej.
@Ryszard W. - jak to nie tajemnica to ile Cie kosztowal przelew z nestbanku? Mam tez tam konto. I nie bylo problemow, ze wyslales SHA? Na logike bym obstawial, ze powinnien wyjsc OUR (wszystkie koszty na wysylajacego).
jak ktos skorzysta z Aliora to tez czekam na podzielenie sie doswiadczeniem. Troche poszukalem w necie i wpadlo mi w oko cos takiego - koszt 5 PLN za przelew do USA ... Co o tym myslicie? To nic tylko kupic tam USD i wysylac.
Natomiast wg ich wyjasnien: "prowizje pobierają banki amerykańskie w przypadku przelewu w opcji SHA. Takiej prowizji nie mogą pobrać banki pośredniczące, wówczas gdy przelew jest realizowany w opcji OUR. Koszt przelewu OUR wynosi 60 PLN".
http://www.kantor.pl/przelewy-walutowe-do-usa
@Ryszard W. - jak to nie tajemnica to ile Cie kosztowal przelew z nestbanku? Mam tez tam konto. I nie bylo problemow, ze wyslales SHA? Na logike bym obstawial, ze powinnien wyjsc OUR (wszystkie koszty na wysylajacego).
jak ktos skorzysta z Aliora to tez czekam na podzielenie sie doswiadczeniem. Troche poszukalem w necie i wpadlo mi w oko cos takiego - koszt 5 PLN za przelew do USA ... Co o tym myslicie? To nic tylko kupic tam USD i wysylac.
Natomiast wg ich wyjasnien: "prowizje pobierają banki amerykańskie w przypadku przelewu w opcji SHA. Takiej prowizji nie mogą pobrać banki pośredniczące, wówczas gdy przelew jest realizowany w opcji OUR. Koszt przelewu OUR wynosi 60 PLN".
http://www.kantor.pl/przelewy-walutowe-do-usa
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Grzegorz pisze: @Ryszard W. - jak to nie tajemnica to ile Cie kosztowal przelew z nestbanku? Mam tez tam konto. I nie bylo problemow, ze wyslales SHA? Na logike bym obstawial, ze powinnien wyjsc OUR (wszystkie koszty na wysylajacego).
Koszt przelewu dolarowego do nestbanku 27$. Koszt przelewu do sogotrade 37$. Gorąco nie polecam :[
Gdy koszt przelewu dolarowego do mbanku był darmowy i wychodzący 0.29%.
Ja rozmawiałem z Aliorem i powiedzieli mi, że zapłacę 0zł. Niestety często to jest jak ktoś to zrozumiem.
Tak więc bank powinien pobrać 0zł gorzej z drugą stroną co odbiera przelew.
Pytajcie się w bankach a nie żyjecie na domysłach.
Tak więc bank powinien pobrać 0zł gorzej z drugą stroną co odbiera przelew.
Pytajcie się w bankach a nie żyjecie na domysłach.
mam prosbe o pomoc do osob, ktore niedawno zalozyly konto w sogo - zmobilizowalem sie w koncu zeby zalozyc konto i sa 2 pkt we wniosku, co do ktorych nie jestem pewny czy sa konieczne czy moge je pominac. Chodzi o czesc dot. EMPLOYER i BANK REFERENCE - wypelnialiscie to?
mam prosbe o pomoc do osob, ktore niedawno zalozyly konto w sogo - zmobilizowalem sie w koncu zeby zalozyc konto i sa 2 pkt we wniosku, co do ktorych nie jestem pewny czy sa konieczne czy moge je pominac. Chodzi o czesc dot. EMPLOYER i BANK REFERENCE - wypelnialiscie to?
-
Nie wypełniałem takich rzeczy, tylko podałem dane pracodawcy, bez żadnych reference. Nie wiem jak inni.
A po co im dane pracodawcy?
Po nic, to nonsens tak samo jak wiele innych pytań, które nie są potem weryfikowane.
sebo pisze:Chyba przelewu nie możesz zrobić w SHA bo to rozdziela opłaty między bankami a to Ty musisz pokryć opłaty.
Witam, jednak się doczekałem, Kupiłem dziś dolara, zrobiłem przelew do sogotrade opcja SHA express z aliora, dam znać ile mnie skasują banki pośredniczące. Mam nadzieje ze rekompensata z dzisiejszej promocji kursowej pokryje koszta przelewu. Pozdrawiam.
Daj znać tylko nie wie czemu wysłałeś go jako SHA.
Kurs 3,90zł lepszy by był po 3,30zł no ale nic takie czasy.
sebo pisze:Daj znać tylko nie wie czemu wysłałeś go jako SHA.
Witam ponownie. Przelew doszedł w jeden dzień (jestem w ciężkim szoku). Wyslalem kontrolnie ponad 2000 dolarow, wzieli 10 dolarów prowizji. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Ps. Duzy plus dla kantoru od aliora, polecam
Jeśli u nich kupowałeś $ to masz punkty od nich a to duzy plus przy przelewach wteńczas nie płacisz za przelew, ciekawe jak będzie w drugą stronę.
Rozumiem, że konto w USD powiązałeś z kontem w Sogotrade, też pewnie będę musiał.
Z tego co pamiętam to Sogotrade bierze 10$ ze przelew od nich wychodzący, ciekawe czy to oni wzieli czy bank pośredniczący.
Dzięki za info
Rozumiem, że konto w USD powiązałeś z kontem w Sogotrade, też pewnie będę musiał.
Z tego co pamiętam to Sogotrade bierze 10$ ze przelew od nich wychodzący, ciekawe czy to oni wzieli czy bank pośredniczący.
Dzięki za info