NN Inc./Paragon Global Solutions
Re: NN Inc./Paragon Global Solutions
Czyli tak jak zawsze, jeden koleś może dwóch ale to rzadkość jest łebskich, a reszta to zżyna i ewentualnie powiela.
Szkoda, że tak jest, bo to nie przynosi owoców, dlatego to minus forum otwartego.
Ktoś musiał jednak czas poświęcić na szukanie i analizowanie.
Szkoda, że tak jest, bo to nie przynosi owoców, dlatego to minus forum otwartego.
Ktoś musiał jednak czas poświęcić na szukanie i analizowanie.
Żeby nie było, nie mam do nikogo pretensji. Po prostu bawi mnie to odrobinę, że trafione tipy zawsze mają nagłych "beneficjentów", a nietrafione już nie :). Tofu przynajmniej sprawdził sprawozdania finansowe i jakoś się odniósł do mojego pomysłu. A takie "ja też kupiłem" po fakcie to wartości żadnej nie ma. Mogę tylko pogratulować zysku i nic poza tym.
Szkoda, że tak odebraliście mój post... tak jak napisałem jestem zielony, czytam, próbuję ale się nie udzielam bo moja wiedza jest mizerna. Zanim kupiłem parę akcji to sprawdziłem firmę w kilku serwisach, żeby zobaczyć co mi wyjdzie z analizy.
PS Nie pisałem żeby się chwalić bo inwestuję dla nauki bardzo małe kwoty, tak że ten mój zysk to dla większości z Was nawet nie na waciki ;)
PS Nie pisałem żeby się chwalić bo inwestuję dla nauki bardzo małe kwoty, tak że ten mój zysk to dla większości z Was nawet nie na waciki ;)
Rastignac pisze: ↑14 sty 2019, 22:40Żeby nie było, nie mam do nikogo pretensji. Po prostu bawi mnie to odrobinę, że trafione tipy zawsze mają nagłych "beneficjentów", a nietrafione już nie :). Tofu przynajmniej sprawdził sprawozdania finansowe i jakoś się odniósł do mojego pomysłu. A takie "ja też kupiłem" po fakcie to wartości żadnej nie ma. Mogę tylko pogratulować zysku i nic poza tym.
O to właśnie chodzi, by ktoś sprawdził i się wypowiedział, bo można czegoś nie zauważyć co będzie bardzo istotne.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Nawet nie zauważyłem tych postów, ale byłem na forum tylko przelotnie, bo rząd jest zamknięty, a my nie wiem jeszcze jak, ale przygotowujemy się pełną parą do okresu podatkowego i jak tak dalej pójdzie to będę te formy wypisywał kopiowym ołówkiem. Ale tyle o mnie.Rastignac pisze: ↑14 sty 2019, 18:20Mam nadzieję, że jesteś zadowolony z ~35% zysku w miesiąc :). Mi też się udało uśrednić poniżej $7. Jak szukasz jeszcze okazji spekulacyjnych to rzuć okiem na USCR. Kupiłem tego trochę ostatnio.Plastic Tofu pisze: ↑14 gru 2018, 18:26Mimo tego kupiłem pierwszą zajawkę za $6.26 zobaczymy co dalej.
Nie tylko jestem zadowolony, ale jestem niemal w ekstazie, gdyż mimo mojej niegasnącej miłości do FANG-u dokupiłem jeszcze NNBR Jun 21 2019 10 Call po 0.60 i tu mam też plusy a przy tych wzrostach "sky is the limit".
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Pytanie przyjacielu jest proste po co kupiłeś te akcje?mah pisze: ↑14 sty 2019, 20:05Ja jako "świeżak" na forum i w temacie inwestowania w akcje również chciałem podziękować za tipa :) Kupiłem po cenie 6,04$.
Podpowiedzcie jeszcze proszę kiedy sprzedajecie takie spekulacyjne spółki? Mornigstar podaje cenę docelową 15,78$... pytanie czy czekać czy realizować zysk?
Żeby zarobić to nie jest odpowiedź.
Rastignac promuje inwestycje długoterminowe i ta spółka spełnia te kryteria, więc rozumiem jego podejście i tęż tak to widzę, zresztą z poziomu $7 masz 4% dywidendy. Jeśli cena będzie rosła i będą podnosić dywidendę to może być spółka nie tylko na Twoją emeryturę, ale po to by Twoje dzieci nie musiały tyrać w fabryce na trzecią zmianę a zajmować się filozofią czy historią sztuki if you know what I mean.
Jeśli zaś masz horyzont krótkoterminowy to jesteś +40% i co ważniejsze masz lepszy pomysł to kasuj zyski i czas wskoczyć na szybszego konia.
Natomiast jeśli nie masz pomysłu w tej dokładnie chwili, co trochę wynika z Twojego postu to podepchaj stop lossy wyżej $8-8.25 i enjoy the ride. Jak akcje podskoczą to podpychasz SL jak spadają to masz kasę w ręku.
A i nie zapomnij postawić tipsterom jakiegoś bourbona, może jeszcze za wcześnie na Pappy van Winkle, ale coś ze Small Batch ąż się prosi.
$9 złamane. Oby tak dalej. Patrząc na historię to następny raport dopiero gdzieś na początku marca. Oby nie zawiedli.
$10! To już 45% YTD. Przy okazji news:
NN, Inc. Enters Into New Interest Rate Swap, Lowering Rate and Moving to Fixed Rate Debt
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Czerwcowe opcje są już "in the money". Jedziemy dalej.
Sprzedałem 1/3 wczoraj, bo mam tego naprawdę sporo. Jak spadnie to odkupię, a jak będzie rosnąć to puszczę samopas. >50% zysku w 2 miesiące to i tak świetny wynik.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
50% to świetny wynik w 2 lata, a 2 miesiące to rewelacja, akuna matata i kólko po stadionie. Mój cel na ten rok to 20% całego portfolio nie wiem jak łatwo będzie ale jak masz takie pomysły i będziesz się chciał podzielić to nawet wstawię się za Tobą na sądzie ostatecznym. Na razie cały czas jestem w growth mode na FANG-u i nie wygląda to źle mimo, że nie jestem wielkim fanem takiego stop and go jak teraz mamy ale jak się nie ma co się lubi...
NN, Inc. To Hold Fourth Quarter And Full Year 2018 Conference Call On Thursday, March 14, 2019
Za 2 tygodnie się dowiemy, czy management dotrzymał słowa czy nie. I czy te wzrosty mają jakieś wsparce w wynikach. Oby tak było! Ten tydzień był dosyć kiepski dla NNBR.
Za 2 tygodnie się dowiemy, czy management dotrzymał słowa czy nie. I czy te wzrosty mają jakieś wsparce w wynikach. Oby tak było! Ten tydzień był dosyć kiepski dla NNBR.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Rastignac pisze: ↑01 mar 2019, 16:52NN, Inc. To Hold Fourth Quarter And Full Year 2018 Conference Call On Thursday, March 14, 2019
Kiepski to był 4 kwartał, a to jest chwila odreagowania, nie przypominam sobie wykresów akcji rysowanych w długim okresie od linijki więc na razie relax.
Najwyższy czas wystawić jakąś opcję...