Otwarcie rachunku Margin

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
Baldanders

Otwarcie rachunku Margin

Post autor: Baldanders » 06 sty 2019, 16:09

Witam,
Założyłem konto u Lynx biorąc pod uwagę ich wymaganie dla otwarcia rachunku Margin (utrzymywanie na koncie powyżej $2000)

Ale okazuje się, że wymagają także "Annual income > $40 000"

Czy Sogotrare i Saxo mają podobne zasady?
Moglibyście polecić brokera z nieco łatwiejszym dostępem do rachunku Margin (z dobrym Short List)?

Interesuje mnie giełda USA (przeważnie akcje)

Dziękuję

Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Kontakt:

Re: Otwarcie rachunku Margin

Post autor: Tomek » 06 sty 2019, 16:37

Cześć,

te wymogi są czysto "papierowe" i opierają się na deklaracji/oświadczeniu. One wynikają z zaleceń amerykańskiej komisji do spraw giełd, więc są takie same dla każdego brokera oferującego dostęp do amerykańskiego rynku. To taki trochę odpowiednik polskiej "ankiety odpowiedniości".

Natomiast nie spotkałem się jeszcze nigdy, żeby którykolwiek z brokerów weryfikował te informacje, więc spokojnie możesz sobie w Account Management zmienić deklarowaną wysokość zarobków na > 50 000 USD i po problemie. Jednocześnie polecam oznaczyć w ankiecie profilowej, że masz wiele lat doświadczenia na rynkach w kategoriach: akcje, opcje i kontrakty i że zawierasz minimum kilkadziesiąt transakcji rocznie. Wtedy nie będzie problemu z uruchomieniem dostępu do margina.

Te wszystkie dane można zmienić w serwisie na stronie w Zarządzanie kontem -> Manage Account -> Account information -> Details -> Account details / Financial information

Zrzut ekranu 2019-01-6 o 16.34.43.png

Baldanders

Re: Otwarcie rachunku Margin

Post autor: Baldanders » 06 sty 2019, 17:02

Tomku,
Dziękuję bardzo za szczegółową odpowiedź.

ODPOWIEDZ