Micron Technology (MU)
Re: Micron Technology (MU)
Tydzień temu byłem +35% (po tygodniu od otwarcia) nie miałem wystawionego TP, żeby zamknąć pozycje.
Dzisiaj jestem -120% jak w ciągu miesiąca się nie odbije to skończy się to otwarciem long po 50USD.
Dzisiaj jestem -120% jak w ciągu miesiąca się nie odbije to skończy się to otwarciem long po 50USD.
Nie ma to jak inwestować na kredycie.
Co do za instrument ?
Co do za instrument ?
Zrobiłem short dla put 50 na 21 września, ale robię to bez kredytu - mam gotówkę, planowałem kupić poniżej 50 i wygląda na to, że to zrobie.
P/E 4.24
P/B 1.79
P/E 4.24
P/B 1.79
50$ to dobry poziom, większość ludzi ma opcje na 52-60$ :)
Tomek, Gdzie można zobaczyć taki wykres jak pokazujesz ?
BTW. Przy wczorajszym spadku otworzyłem sobie long dla call 48 na 17 sierpnia, tym razem ustawiłem TP no i success +46%
Natomiast zabawa z short daje dużo lepsze wyniki, tylko trzeba aktywnie zarządzać pozycją.
BTW. Przy wczorajszym spadku otworzyłem sobie long dla call 48 na 17 sierpnia, tym razem ustawiłem TP no i success +46%
Natomiast zabawa z short daje dużo lepsze wyniki, tylko trzeba aktywnie zarządzać pozycją.
To prawda, short na opcjach zawsze będzie dawał lepsze wyniki, bo sprzedajesz wartość czasu, której upływ dodatkowo podbija zyski :)
Te open option interests można sprawdzić na IB w zakładce: New window / Option analysis / Option activity / Open interests by strike -> albo coś takiego, bo nie mam teraz otwartej platformy i piszę z głowy.
Te open option interests można sprawdzić na IB w zakładce: New window / Option analysis / Option activity / Open interests by strike -> albo coś takiego, bo nie mam teraz otwartej platformy i piszę z głowy.
Dzięki, Dokładnie tak jak piszesz - działa także na darmowym IB
No i po dwóch tygodniach znowu jestem na plus, na razie tylko kilka procent, ale jest jeszcze troche czasu.
Tak jak pisałem będzie zysk, albo wchodzimy long po 50USD (aktualnie jest 4% powyżej ceny strike).
Tak jak pisałem będzie zysk, albo wchodzimy long po 50USD (aktualnie jest 4% powyżej ceny strike).
Wchodzicie jeszcze w to coś cały czas?
Wskaźnik wartość akcji do EPS to okolice 4 więc czemu miałaby mocno spaść?
Tym bardziej, że ta branża jest bardzo przyszłościowa.
Natomiast są spółki przewartościowane takie jak MCHP
Tym bardziej, że ta branża jest bardzo przyszłościowa.
Natomiast są spółki przewartościowane takie jak MCHP
Greg pisze:Wchodzicie jeszcze w to coś cały czas?
Sądzę, że ma jeszcze z 50% do spadku ... No ale ... już w dyskusje mi się nie chce wdawać dlaczego...
Tam jest klepnięty buyback 20% wszystkich akcji za kilkanaście miliardów USD, który ma się zacząć od 2019 roku, wiec ten kurs przy takich wycenach nie za bardzo ma już miejsce do spadków moim zdaniem :)
Ja tu jak zwykle niefortunnie trafiłem z timingiem, ale u mnie to już norma, że wchodzę za wcześnie. W każdym razie to jest super spółka, która generuje kupę wolnej gotówki. Tylko biznes ma cykliczny, stad te wahania. Ale na długi termin to cud, miód i orzeszki.
Ja tu jak zwykle niefortunnie trafiłem z timingiem, ale u mnie to już norma, że wchodzę za wcześnie. W każdym razie to jest super spółka, która generuje kupę wolnej gotówki. Tylko biznes ma cykliczny, stad te wahania. Ale na długi termin to cud, miód i orzeszki.
Tomek, nie Ty jeden, mam tak samo za wcześnie wchodzę i za szybko wychodzę.
Za tydzień otwieram long po 50 USD (no troche mniej bo dostałem premie za wystawienie SHORT PUT).
Jak już akcje będą na koncie to będe się bawił w wystawianie SHORT CALL po 50 USD, żeby było na plus.
Za tydzień otwieram long po 50 USD (no troche mniej bo dostałem premie za wystawienie SHORT PUT).
Jak już akcje będą na koncie to będe się bawił w wystawianie SHORT CALL po 50 USD, żeby było na plus.
No właśnie takimi opcyjnymi trikami można sobie spokojnie podreperować wynik o jakies 12-15% rocznie minimalizując przy tym jeszcze ryzyko. Tylko to już się zaczyna robić full time job, żeby dla każdej pozycji cały czas coś wystawiać, rolowac i tak dalej. No ale coś za coś :)
Volatitlity Lab pokazuje, że IV dla września jest ok 92 %, a późniejsze 40-50. Wystawiłem gołego puta Sep21'18 42, w razie czego kupię po 42. Tylko czy do piątku to nie za krótki termin ?Tomek pisze:No właśnie takimi opcyjnymi trikami można sobie spokojnie podreperować wynik o jakies 12-15% rocznie minimalizując przy tym jeszcze ryzyko. Tylko to już się zaczyna robić full time job, żeby dla każdej pozycji cały czas coś wystawiać, rolowac i tak dalej. No ale coś za coś :)