Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
Dobrze, że mi ten DWT zablokowali, bo bym się już nadział :), ale chętnie poznam jakąś alternatywę do gry na krótko na ropie, ale nie zaraz kontrakt na 100 baryłek tylko coś porównywalnego do DWT
np. DRIPcmtenis pisze:ale nie zaraz kontrakt na 100 baryłek tylko coś porównywalnego do DWT
Przynajmniej wiemy, że jesteśmy już globalnie w okolicach czerwca 2007 ...Globalnie już na minus w spreadach jesteśmy ... Prym wiodą niezawodne Chiny ... A ropa ... No cóż chyba USA już w ogóle chce wykończyć Chiny. Nie dość, że USDCNY słabnie (Yuan słabnie -> inflacja leci do Chin), to jeszcze USA sobie sterują ropą aby dowalić jeszcze mocniej inflację w Chinach ... no tak, ale ropa jest już w Yuanach ... Ta ropa w Yuanach to jest tylko na papierze. W ogóle to się nie powiodło...
USDINR podbija pod 69, Nifty leci pomału w dół, Chiny coraz mocniej w dół (tam to sektor bankowy to już pada od 1/2 roku...). Interest rates spadają jak szalone, złoto już deflację czuje po 1250$ i szukamy gdzie strzeli (pewnie w Chinach) ... Durny pump FAANG aby ukryć słabości całego świata. Wszytko leci póki co ... Teraz gdzie mocniej walnie... DX pod 95 się znowu zbliża USDPLN > 3.75 ... Emerging Markets toną... Kiedy pociągną indeksy z USA? A kto to wie ... Ale podtrzymuje, że SPX 2875 z lutego tego roku to max ... Więcej nie będzie...
USDINR podbija pod 69, Nifty leci pomału w dół, Chiny coraz mocniej w dół (tam to sektor bankowy to już pada od 1/2 roku...). Interest rates spadają jak szalone, złoto już deflację czuje po 1250$ i szukamy gdzie strzeli (pewnie w Chinach) ... Durny pump FAANG aby ukryć słabości całego świata. Wszytko leci póki co ... Teraz gdzie mocniej walnie... DX pod 95 się znowu zbliża USDPLN > 3.75 ... Emerging Markets toną... Kiedy pociągną indeksy z USA? A kto to wie ... Ale podtrzymuje, że SPX 2875 z lutego tego roku to max ... Więcej nie będzie...
$DNO, 3x leverage jest dla kozaków :D ale to się gra 2.5% kapitału max :)cmtenis pisze:Dobrze, że mi ten DWT zablokowali, bo bym się już nadział :), ale chętnie poznam jakąś alternatywę do gry na krótko na ropie, ale nie zaraz kontrakt na 100 baryłek tylko coś porównywalnego do DWT
USDINR ... No come on ... Czas na Ciebie Indie aby porwała Cię inflacja i mocny dolar zwalił Twoją gospodarkę z nóg...
Po wpisach widać, że tu sami kozacy :), ale spoko Greg gram za ok. 0,5% i szybko uciekamGreg pisze:$DNO, 3x leverage jest dla kozaków :D ale to się gra 2.5% kapitału max :)cmtenis pisze:Dobrze, że mi ten DWT zablokowali, bo bym się już nadział :), ale chętnie poznam jakąś alternatywę do gry na krótko na ropie, ale nie zaraz kontrakt na 100 baryłek tylko coś porównywalnego do DWT
Nie kozaków tylko ludzi o mocnych nerwach :) Może tak ... Ja to mam w 1% więc wiesz ...
USDINR podbija już pod 69 :)
Indie ... Teraz czas na lokalną ich giełdę NIFTY aby się załamała ... Może to 69 na USDINR na co liczę da powera niczym EWZ (Brazylia), czy TUR (Turcja). W obu tych krajach gdy poziom waluty USDBRL czy USDTUR przekroczył pewne poziomy nawet giełda lokalna (wyceniana w lokalnej walucie) zaczęła się załamywać dając powera ala Turcja i -50% w kilka miesięcy :
NIFTY lokalnie ... Dolar musi dygnąć mocniej
Rozbieżność jeszcze gigantyczna ...
USDINR podbija już pod 69 :)
Indie ... Teraz czas na lokalną ich giełdę NIFTY aby się załamała ... Może to 69 na USDINR na co liczę da powera niczym EWZ (Brazylia), czy TUR (Turcja). W obu tych krajach gdy poziom waluty USDBRL czy USDTUR przekroczył pewne poziomy nawet giełda lokalna (wyceniana w lokalnej walucie) zaczęła się załamywać dając powera ala Turcja i -50% w kilka miesięcy :
NIFTY lokalnie ... Dolar musi dygnąć mocniej
Rozbieżność jeszcze gigantyczna ...
Ile już mamy 10Y-2Y? 0.319 ... Ale zasuwa w dół ... Cały świat crashuje od lutego tego roku, oprócz USA póki co ... Znaczy oprócz NASDAQa i Russella2000, bo Dow Jones, czy SP500 jest poniżej maximów...
Na naszych oczach interest rates spadają w dół. Świat pomalutku wycenia obliżki stóp procentowych :
Teraz za 2Q2018(?) brakuje rozczarowujących wyników najlepiej FAANGu, i wycenienia cofnięcia z tego powodu buy-backów ... Efekt murowany :P Wszyscy oczekują wzrostu EPSów, a cały świat do 2Q jest od 20-50% niżej, więc za chwilę zobaczymy jak wyniki Appla czy Amazona się przełożą na globalne spowolnienie...
Jeszcze ten DX ponad 95 ... Na razie się konsoliduje i pośle już w ogóle Emerging Markets do piachu ... (w ostatniej fazie ucieka się do waluty rezerwowej, przynajmniej na razie)
Na naszych oczach interest rates spadają w dół. Świat pomalutku wycenia obliżki stóp procentowych :
Teraz za 2Q2018(?) brakuje rozczarowujących wyników najlepiej FAANGu, i wycenienia cofnięcia z tego powodu buy-backów ... Efekt murowany :P Wszyscy oczekują wzrostu EPSów, a cały świat do 2Q jest od 20-50% niżej, więc za chwilę zobaczymy jak wyniki Appla czy Amazona się przełożą na globalne spowolnienie...
Jeszcze ten DX ponad 95 ... Na razie się konsoliduje i pośle już w ogóle Emerging Markets do piachu ... (w ostatniej fazie ucieka się do waluty rezerwowej, przynajmniej na razie)
Zbliżamy się powoli do 9.xx ... DB jest załadowany pod korek w dług EEM który traci gdy DXY idzie do góry ... Aż się boje co się stanie. Na razie FED nie zamierza odpuszczać i QT+wzrost stóp robi robote... 7 podwyżek wystarczyło by przewaliło Emerging Markets...
Kris kiedy ta korekta na dolarze i czym ma być podyktowana? Jak DX przekroczy na weekly 95 to szybko poszybuje pod 100 (98-99) a wtedy Emerging Markets dostaną finalny "Kiss of goodbye" w ramach 3ciej fali i EURUSD 1.05 i ciekawe czy DB się wywali wtedy?
Kris kiedy ta korekta na dolarze i czym ma być podyktowana? Jak DX przekroczy na weekly 95 to szybko poszybuje pod 100 (98-99) a wtedy Emerging Markets dostaną finalny "Kiss of goodbye" w ramach 3ciej fali i EURUSD 1.05 i ciekawe czy DB się wywali wtedy?
Kolejne podejście dolara pod 95 i tak wybiórczo :
a) Brazylia :
b) Chiny :
c) Indie :
d) Polska :)
e) Ogólnie Emerging Markets
To teraz czekamy na panikę gdy dolar index poszybuje szybciej do góry ... Kapitał w tej chwili odpływa do safe-haven czyli US Treasuries i dolara z Emerging Markets, wywalając te rynki i ich waluty + z odrobiną opóźnienia wywali giełdy w USA... Pytanie jak szybko. FED ma tak wysokie interest rates względem świata, że nie opłaca się ulokować na razie ani 1$ poza USA. No i Emerging Markets robią to co robią, a że mamy globalny rynek to i za chwilkę dosięgnie to spółek z USA.
a) Brazylia :
b) Chiny :
c) Indie :
d) Polska :)
e) Ogólnie Emerging Markets
To teraz czekamy na panikę gdy dolar index poszybuje szybciej do góry ... Kapitał w tej chwili odpływa do safe-haven czyli US Treasuries i dolara z Emerging Markets, wywalając te rynki i ich waluty + z odrobiną opóźnienia wywali giełdy w USA... Pytanie jak szybko. FED ma tak wysokie interest rates względem świata, że nie opłaca się ulokować na razie ani 1$ poza USA. No i Emerging Markets robią to co robią, a że mamy globalny rynek to i za chwilkę dosięgnie to spółek z USA.
Już zaliczała ale potem było -10M baryłek zamiast -2.5M, ale w/g mnie to ściema, żeby przywalić Chinom większą inflację, przez wzrost kursu dolara i cen ropy to się tam ze...ją ...Kris pisze:Greg :) Fakt coś nie mogę się doczekać korekty na dolarze ale przyznaj, że i Twoja ropa coś nie chce korekty zaliczyć i świetnie sobie radzi :)
Ale i tak podchodzę bardzo optymistycznie do moich shortów na ropie ... byłem już na plusie i kurcze znowu na tym mam minus ... Niech inflacja szybciej wykańcza Emerging Markets to wraz ze wzrostem Dolara ropa nie tyle, że może, co zaskoczy i zobaczy, że rynek w USA to nie jedyny rynek aby wyceniać cenę ropy. Jak większość EEM zwolni to i ropa spadnie. Jeszcze się skubana trzyma :P
Złoto globalnie czuje deflację a nie inflację, więc gdzie te ceny ropy na Boga! :)
Do tego 10Y spadają też wyceniają deflację :
Mam 95 ... :)
ja obecnie rozwazam ponowne zakupy po tym zaskakujacym rajdzie w wyniku tych dosyc dziwnych wynikow. Tylko uwazam, ze jeszcze moze poleciec do gory na nowy poziom (ostatnio z 72-73 polecialo w dol). Kontrargumentem jest rosnacy rownolegle dolarGreg pisze:Już zaliczała ale potem było -10M baryłek zamiast -2.5M, ale w/g mnie to ściema, żeby przywalić Chinom większą inflację, przez wzrost kursu dolara i cen ropy to się tam ze...ją ...Kris pisze:Greg :) Fakt coś nie mogę się doczekać korekty na dolarze ale przyznaj, że i Twoja ropa coś nie chce korekty zaliczyć i świetnie sobie radzi :)
Ale i tak podchodzę bardzo optymistycznie do moich shortów na ropie ... byłem już na plusie i kurcze znowu na tym mam minus ... Niech inflacja szybciej wykańcza Emerging Markets to wraz ze wzrostem Dolara ropa nie tyle, że może, co zaskoczy i zobaczy, że rynek w USA to nie jedyny rynek aby wyceniać cenę ropy. Jak większość EEM zwolni to i ropa spadnie. Jeszcze się skubana trzyma :P
Czekaj :)
Chiny kochają USA ... Niech dostaną depresji ala 2008 roku w USA, za durne budowanie miast duchów na kredyt i na 10 lat pogrążą się w depresji. Za ich głupotę życzę im tego z całego serca ...
Ciekawe kiedy tym NASDAQiem tak szarpnie z tego powodu ...
Chiny kochają USA ... Niech dostaną depresji ala 2008 roku w USA, za durne budowanie miast duchów na kredyt i na 10 lat pogrążą się w depresji. Za ich głupotę życzę im tego z całego serca ...
Ciekawe kiedy tym NASDAQiem tak szarpnie z tego powodu ...
Ropa to chyba powód USA-Iran ?
Nie sadze. Ropa patrzy na zapasy w USA. Jak sie popatrzy na to co sie dzieje na swiecie to przestanie patrzec na zapasy w USA...
Magia DX ponad 95 hehe. Nasdaq to najwiekszy przegrany. Rosnacy dolar rozwala bańke na swiatowym rynku niczym domino...
Magia DX ponad 95 hehe. Nasdaq to najwiekszy przegrany. Rosnacy dolar rozwala bańke na swiatowym rynku niczym domino...