Live o wszystkim
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Live o wszystkim
Teraz widzę potencjał na ruch w górę za dużo ludzi uwierzyło, że niebo zaraz zwali się na głowę :) Rzecz jasna wszystko zależy od tego jaka informacja się pojawi. Widzę duże podobieństwo do zeszłego roku i równie dobrze możemy spadać aż do samego fedu i wtedy cały na biało wjedzie Jerome Powell :)
Tutaj się nieźle kotłuje czyli DB już na ostatniej prostej jakby:
https://www.tradingview.com/chart/DB/6w ... ily-chart/
http://www.jewworldorder.org/a-lehman-b ... red-it-up/
a jakby tego było mało to jeszcze taka niezbyt ciekawa historia
https://www.lamag.com/citythinkblog/deu ... ank-death/
Oczywiście nie chcę tutaj siać czarnowidztwa czy coś, po prostu tak zwana druga strona płotu.
https://www.tradingview.com/chart/DB/6w ... ily-chart/
http://www.jewworldorder.org/a-lehman-b ... red-it-up/
a jakby tego było mało to jeszcze taka niezbyt ciekawa historia
https://www.lamag.com/citythinkblog/deu ... ank-death/
Oczywiście nie chcę tutaj siać czarnowidztwa czy coś, po prostu tak zwana druga strona płotu.
motokolo pisze: ↑03 gru 2019, 18:51Dziwi tylko tam mały spadek po No Deal. Przecież jechali na tych niby negocjacjach przez półtora roku o kilkaset punktów na giełdzie
Trade deal coming soon
Trade deal going well
Trade deal ready to sign
Ok, we'll do phase 1 instead
We agreed to phase 1
Phase 1 coming soon
Phase 1 going well
Let's wait until after the US election.
US President Trump: Discussions With China Are Going Very Well, We'll See What Happens
Giełda trochę spadła, trzeba znów wyskoczyć z czymś :))
Tymczasem Chinymotokolo pisze: ↑04 gru 2019, 15:28motokolo pisze: ↑03 gru 2019, 18:51Dziwi tylko tam mały spadek po No Deal. Przecież jechali na tych niby negocjacjach przez półtora roku o kilkaset punktów na giełdzie
Trade deal coming soon
Trade deal going well
Trade deal ready to sign
Ok, we'll do phase 1 instead
We agreed to phase 1
Phase 1 coming soon
Phase 1 going well
Let's wait until after the US election.
US President Trump: Discussions With China Are Going Very Well, We'll See What Happens
Giełda trochę spadła, trzeba znów wyskoczyć z czymś :))
China Foreign Ministry: We Will Not Set Any Timeline Or Deadline For A Trade Deal With The US
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Potencjał do spadków powrócił i właśnie jesteśmy na oporze 3114.
Nie tym razem liczyłem na dane o 16 ;)
Nie tym razem liczyłem na dane o 16 ;)
Na jakiej podstawie oceniasz, że będą spadki ?
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Stosunek pozycji krótkich do długich - PUT/CALL RATIO
Jakieś wydarzenie w tym przypadku dane ISM
Bliskość oporu
Bliskość oporu
Na który indeks/Instrument ?
Bo ja widzę, że dolarowi ciąży i chyba się obsunie.
Co z ropą bo ostatnio coś mocno wariuje ?
Bo ja widzę, że dolarowi ciąży i chyba się obsunie.
Co z ropą bo ostatnio coś mocno wariuje ?
Ryszard Wielkouch pisze: ↑04 gru 2019, 16:10Stosunek pozycji krótkich do długich - PUT/CALL RATIO
Bliskość oporu
ISM niżej od oczekiwanych - To dobrze, będą cięcia stóp, more QE i Trump będzie nawalał w Powella codziennie na twiterze żeby ciął stopy najlepiej poniżej zera.
ISM wyżej od oczekiwanych - To dobrze, widać gospodarka ma się dobrze dzięki cięciom stóp i QE, Trump będzie nawalał w Powella codziennie na twiterze żeby ciął stopy najlepiej poniżej zera.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
spx/dax
Na ropie mam dane z poprzedniego tygodnia, wskazywały na spadki i w piątek były spadki. Niewykluczone, że sentyment do ropy się po tym zmniejszył. Myślę, że w każdym momencie może wyniknąć coś z Iranem, ale nie będę doradzał bo sam na ropie nie mam teraz pozycji :)
ISM niżej, ale nie dużo , wcześniejsze dane (zmiana poza rolniczego zatrudnienia ADP) 67k Prognoza 140k były tragiczne po tym się dolar obsunął.
Na ropie mam dane z poprzedniego tygodnia, wskazywały na spadki i w piątek były spadki. Niewykluczone, że sentyment do ropy się po tym zmniejszył. Myślę, że w każdym momencie może wyniknąć coś z Iranem, ale nie będę doradzał bo sam na ropie nie mam teraz pozycji :)
ISM niżej, ale nie dużo , wcześniejsze dane (zmiana poza rolniczego zatrudnienia ADP) 67k Prognoza 140k były tragiczne po tym się dolar obsunął.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Wychodzi na to, że lecimy w dół, mieliśmy fałszywe wyjście górą i powrót poniżej 3114 na SPX. Może to wyglądać tak:
Dolar obronił się w idealnie na poziomie fibo, ciekawe czy to coś będzie znaczyć, a może to dlatego, że jutro rozczarują dane PKB ze strefy euro.
Jeśli chodzi o Iran:
Dolar obronił się w idealnie na poziomie fibo, ciekawe czy to coś będzie znaczyć, a może to dlatego, że jutro rozczarują dane PKB ze strefy euro.
Jeśli chodzi o Iran:
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Spadki były, ale nic spektakularnego. Rynek traktuje ostatnie spadki jako okazję do zakupów co może być zdradliwe. Tradycyjnie czwartek był dniem poszukiwania długiej pozycji pod prawdopodobne piątkowe wzrosty. Minerzy lecą jak szaleni chociaż nic wielkiego na metalach szlachetnych się nie dzieje. Jutro trochę ważnych danych, które zaważą o kierunku dolara.
Właśnie jak to piszę nagle mi long stopniał o połowę chyba jakiś błąd matriksa :)
Właśnie jak to piszę nagle mi long stopniał o połowę chyba jakiś błąd matriksa :)
Podrzucę na szybko pożywkę dla niedźwiedzi:
Rekordowe pozycje short volatility mamy obecnie. Ostatnim razem takie poziomy w zagraniach na brak zmienności były w październiku 2018, czyli tuż przed potężną korektą i w kwietniu 2019 też przed majową korektą.
Na samym S&P 500 przy okazji rekordowy poziom zakupionych PUT-ów względem CALL-i, co oznacza, że rynek się hedguje na maksa:
Rekordowe pozycje short volatility mamy obecnie. Ostatnim razem takie poziomy w zagraniach na brak zmienności były w październiku 2018, czyli tuż przed potężną korektą i w kwietniu 2019 też przed majową korektą.
Na samym S&P 500 przy okazji rekordowy poziom zakupionych PUT-ów względem CALL-i, co oznacza, że rynek się hedguje na maksa:
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Po 21 skoczył poziom putów do cali więc rynek już jest nastawiony pro-spadkowo. Właśnie dużą ilość putów do cali traktuje kontrariańsko. Tylko moje dane wyglądają inaczej i mam to na wykresie ;)
To prawda, że VIX wygląda niebezpiecznie, ale to są pewnie niezaktualizowane dane po ostatnim wystrzale. Wg. mnie za wszystkie większe spadki odpowiadał Trump raz były to stopy procentowe akcja do grudnia, a w maju wojna handlowa. Jeśli będzie chciał spadków to będą. Teraz jest podwyższone ryzyko spadków po to, aby wywrzeć dodatkową presję na FED w kwestii szybszych obniżek stóp procentowych. Później będzie mu zależeć na reelekcji więc nie sądzę, żebym ryzykował głębszą korektę.
To prawda, że VIX wygląda niebezpiecznie, ale to są pewnie niezaktualizowane dane po ostatnim wystrzale. Wg. mnie za wszystkie większe spadki odpowiadał Trump raz były to stopy procentowe akcja do grudnia, a w maju wojna handlowa. Jeśli będzie chciał spadków to będą. Teraz jest podwyższone ryzyko spadków po to, aby wywrzeć dodatkową presję na FED w kwestii szybszych obniżek stóp procentowych. Później będzie mu zależeć na reelekcji więc nie sądzę, żebym ryzykował głębszą korektę.
Dwa wykresy z Themarketear
Zabawny:
I praktyczny:
Zabawny:
I praktyczny: