Apel gospodarza
- Tomek
- Money talks
- Tu mieszkam: Sam już nie wiem, chyba głównie jednak na lotniskach
Apel gospodarza
Mili Państwo!
Większość osób pewnie już wie, a część może nie wie, że miało miejsce smutne zdarzenie, które wiele wiele lat pracy puściło z dymem w zaledwie parę godzin. W związku z owym smutnym zdarzeniem nowe forum startuje od zera.
Jak powszechnie jednak wiadomo, tożsamość danego miejsca nie jest budowana przez samą jego markę, silnik platformy czy wygląd nakładki. Tożsamość miejsca budują ludzie, którzy w tym miejscu ze sobą przebywają.
Wydaje mi się więc, że nie ma sensu odtwarzać i ręcznie przenosić ponad trzydziestu tysięcy postów z archiwalnego forum, które ciągle zresztą dostępne jest w wersji statycznej pod adresem: https://www.tradingforaliving.pl/forum/
Zamiast tej mrówczej pracy, chciałbym za to skupić się na tym, abyśmy organicznie, naturalnie i stopniowo wspólnie odtworzyli tutaj atmosferę tamtego miejsca. Jeśli ktoś chciałby przenieść prowadzone przez siebie wątki z dawnego forum na nowe, to zapraszam. A jeśli nie, to możemy zacząć budować to wszystko całkowicie od nowa.
Pomożecie?
Większość osób pewnie już wie, a część może nie wie, że miało miejsce smutne zdarzenie, które wiele wiele lat pracy puściło z dymem w zaledwie parę godzin. W związku z owym smutnym zdarzeniem nowe forum startuje od zera.
Jak powszechnie jednak wiadomo, tożsamość danego miejsca nie jest budowana przez samą jego markę, silnik platformy czy wygląd nakładki. Tożsamość miejsca budują ludzie, którzy w tym miejscu ze sobą przebywają.
Wydaje mi się więc, że nie ma sensu odtwarzać i ręcznie przenosić ponad trzydziestu tysięcy postów z archiwalnego forum, które ciągle zresztą dostępne jest w wersji statycznej pod adresem: https://www.tradingforaliving.pl/forum/
Zamiast tej mrówczej pracy, chciałbym za to skupić się na tym, abyśmy organicznie, naturalnie i stopniowo wspólnie odtworzyli tutaj atmosferę tamtego miejsca. Jeśli ktoś chciałby przenieść prowadzone przez siebie wątki z dawnego forum na nowe, to zapraszam. A jeśli nie, to możemy zacząć budować to wszystko całkowicie od nowa.
Pomożecie?
Re: Apel gospodarza
Pierwszy!!!
Wloze tyle wysilku ile trzeba, zeby to miejsce bylo tak samo dobre jak wczesniej, albo i lepsze.
Wloze tyle wysilku ile trzeba, zeby to miejsce bylo tak samo dobre jak wczesniej, albo i lepsze.
Drugi.
Jak wyżej, przy czym ja to więcej z forum biorę niż daję, bo moje doświadczenie inwestycyjne to niecały rok.
Może jeszcze coś uda się odzyskać, bądźmy dobrej myśli :)
Jak wyżej, przy czym ja to więcej z forum biorę niż daję, bo moje doświadczenie inwestycyjne to niecały rok.
Może jeszcze coś uda się odzyskać, bądźmy dobrej myśli :)
Melduję się. Bierny ale wierny użytkownik forum :)
Ważne, żeby nie mierny!
Czyli nie czekamy na uruchomienie serwerów i potencjalną resuscytację poprzedniego forum?
Zmniejszyłem sobie avatar, co by nie rozwalać postu, z jednym zdaniem ;P
Zmniejszyłem sobie avatar, co by nie rozwalać postu, z jednym zdaniem ;P
Ostatnio zmieniony 13 mar 2021, 21:07 przez Q'bot, łącznie zmieniany 1 raz.
Będzie tylko LEPIEJ..!
- Tomek
- Money talks
Q'bot, nie ma na co czekać, bo dostałem dzisiaj wiadomość od dostawcy, że serwer na którym miałem stronę/forum + backup (ta sama szafa!!!) uległ całkowitemu zniszczeniu i nie da się odzyskać tych danych.
Ja też się melduje. Cieszę się że wracamy 😀
A ja mam lepszy pomysł niż ta mrówcza praca.
Potworzyć puste wątki z odnośnikami do archiwum, tak jak ja zrobiłem to --> tutaj i po prostu kontynuować je już w nowym forum.
W ten sposób nastąpi pewien porządek, bo każdy będzie wiedział gdzie są stare posty, a gdzie zaczynają się nowe.
Archiwum zostania połączone z obecnym forum i zachowana zostanie chronologia.
Co Wy na to ?
- Tomek
- Money talks
To jest bardzo słuszna inicjatywa! :)
Cześć wszystkim. Z tymi odnośnikami dobry pomysł, utworzę kilka popularnych tematów i miejmy nadzieję, że forum powoli zacznie tętnic życiem!
Besso a będzie "nowe" albo "latest" czy coś takiego?
- Tomek
- Money talks
Jest. Na głównej stronie wyświetlają się na samej górze nieprzeczytane posty. Dodatkowo rozwijając menu po prawej na górze można podejrzeć liczbę nowych, nieprzeczytanych czy Twoich postów.
A podpisy jak na stary, forum nie działały, tak i na nowym :P
- Tomek
- Money talks
Specjalnie wyłączyłem taką możliwość, żeby nie zabierać miejsca i nie śmiecić w postach infantylnymi cytatami o inwestowaniu :P
Cóż... chyba masz rację.
TomekTomek pisze: ↑13 mar 2021, 19:50 Mili Państwo!
Pomożecie?
Super ze udalo sie wrocic. Fakt szkoda poprzedniego forum ale teraz mam nadzieje ze ustawisz backup codziennie i to w innej lokalizacji a w tej samej szafie
Michal
Witam
Chyba pod tymi linkami są 2 różne strony
https://tradingforaliving.pl/ - jest aktualna strona z artykułem "Pięć nie technologicznych spółek, w które warto zainwestować w 2021 roku" 08 marca 2021
https://www.tradingforaliving.pl/ - ja widzę artykuł " Na czym tak właściwie stoimy, czyli dlaczego zamykam swoje szorty?" Publikacja: 18 czerwca 2019
Mysle ze trzeba to ujednolić
Michał
Chyba pod tymi linkami są 2 różne strony
https://tradingforaliving.pl/ - jest aktualna strona z artykułem "Pięć nie technologicznych spółek, w które warto zainwestować w 2021 roku" 08 marca 2021
https://www.tradingforaliving.pl/ - ja widzę artykuł " Na czym tak właściwie stoimy, czyli dlaczego zamykam swoje szorty?" Publikacja: 18 czerwca 2019
Mysle ze trzeba to ujednolić
Michał
Faktycznie!
A artykuł z marca jeszcze ciepły przecież.
A artykuł z marca jeszcze ciepły przecież.
Ja również melduje się na nowym forum i witam wszystkich po krótkiej przerwie.
Super, że udało się wrócić. Witam wszystkich ponownie!
- Tomek
- Money talks
Dzięki Panowie!
Już ujednoliciłem obie strony. Pewnie sporo Jeszcze będzie takich "kwiatków", więc gdybyście coś zauważyli, to dajcie znać i będę sukcesywnie naprawiał.
Już ujednoliciłem obie strony. Pewnie sporo Jeszcze będzie takich "kwiatków", więc gdybyście coś zauważyli, to dajcie znać i będę sukcesywnie naprawiał.
Co do forum to może zamiast kopiowania wszystkiego wybrać takie kompendium z danych tematów albo FAQ?