Witam , przy poprzednim pytaniu pomogliście więc liczę że tym razem też rozjaśnicie mi sytuację .
Sprawa jest bardzo prosta .. ale ponownie będę robił to 1 raz więc brak doświadczenia w tym konkretnym aspekcie, do rzeczy : teoretyczne mam bull credit spread’a na akcje X ze strike 100 , opcja jest załóżmy na rok , po 4 miesiącach akcje są po 150 - czyli cała pozycja dla uproszczenia daje 5000 zysku przy zamknięciu - pytanie jak to zrobić praktycznie ? Jak w IB zamknąć taką pozycję przed czasem ? Sell ? Close position ? Nie robiłem tego jeszcze stąd pewnie dosyć śmieszne pytanie. Pozdrawiam
Bull credit spread
Re: Bull credit spread
Credit spread zasadniczo ma dwa poziomy strike, jeden na opcję long i jeden na opcję short. Ale to akurat nieistotny szczegół w przypadku Twojego pytania ;)
Najprościej zrobić po prostu CLOSE na pozycji, którą chcesz zamknąć. Jedynie trzeba uważać, żeby przypadkiem nie zamknąć tylko jednej nogi (leg), tylko cały spread.
Najprościej zrobić po prostu CLOSE na pozycji, którą chcesz zamknąć. Jedynie trzeba uważać, żeby przypadkiem nie zamknąć tylko jednej nogi (leg), tylko cały spread.