Interactive Brokers

Miejsce do prowadzenia jałowej i starej jak świat dyskusji na temat tego, który broker jest lepszy od którego, a który nie.
reuptake
Stały bywalec
Posty: 46
Rejestracja: 06 kwie 2021, 11:27
Tu mieszkam: Jeszcze Polska

Re: Interactive Brokers

Post autor: reuptake »

Wiecie może jak wyłączyć "fractional shares"?
Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Posty: 135
Rejestracja: 13 mar 2021, 17:17
Tu mieszkam: Warszawa

Re: Interactive Brokers

Post autor: Tomek »

Spróbuj je odhaczyć logując się na zaplecze IB przez stronę www (zakładka Settings - Account Settings - Trading Permission).
Sebo
Gość niedzielny
Posty: 8
Rejestracja: 17 maja 2021, 16:56
Tu mieszkam: Bangkok

Re: Interactive Brokers

Post autor: Sebo »

Czy oni już zakończyli całkowicie ta migracje ?
Jakie są dostępne teraz waluty ?
Patriko
Posty: 4
Rejestracja: 04 maja 2021, 12:55
Tu mieszkam: Poznań

Re: Interactive Brokers

Post autor: Patriko »

Wiecie może czy na koncie demo w interactive broker jest możliwość rozgrywania strategi bull put spread. Chciałem wypróbować na demo ale coś nie mogę nie wiem może coś źle robię chciałem np kupić akcje Amat wrzucę screen może ktoś poradzi co robię źle
Załączniki
Screenshot_20210611_171821_atws.app.jpg
Screenshot_20210611_171830_atws.app.jpg
Screenshot_20210611_171857_atws.app.jpg
Awatar użytkownika
Tomek
Money talks
Posty: 135
Rejestracja: 13 mar 2021, 17:17
Tu mieszkam: Warszawa

Re: Interactive Brokers

Post autor: Tomek »

Przecież w tym komunikacie zostało napisane, że potrzebujesz mieć co najmniej równowartość 2000€ (na prawdziwym koncie), aby móc wystawiać krótkie pozycje (Short PUT). Na IB konto demo jest odzwierciedleniem konta rzeczywistego i nie przejdzie na nim żadna transakcja, która nie przeszłaby w realnym świecie.

PS. Jak wklejasz screeny z komórki, to zmniejszaj je proszę, żeby były bardziej czytelne. W postach przydało by się też trochę więcej przecinków.
reuptake
Stały bywalec
Posty: 46
Rejestracja: 06 kwie 2021, 11:27
Tu mieszkam: Jeszcze Polska

Re: Interactive Brokers

Post autor: reuptake »

Tomek pisze: 10 cze 2021, 06:47 Spróbuj je odhaczyć logując się na zaplecze IB przez stronę www (zakładka Settings - Account Settings - Trading Permission).
Dzięki wielkie! Może zadziała, bo jak próbowałem to zrobić tak jak oni polecali, to miałem tylko opcję US Fractional Shares (bałem się, że jak to wyłączę, utracę dostęp do wszystkich akcji).
lefon1
Posty: 1
Rejestracja: 15 cze 2021, 21:31
Tu mieszkam: pl

Re: Interactive Brokers

Post autor: lefon1 »

Witam!

Czy jest możliwość skanowania akcji w IB, tzn. żeby wychodziła mi lista akcji z warunkiem, np. wszystkie powyżej jakiejś średniej, ale żeby koniecznie było to zawężone jedynie do akcji wchodzących w skład S&P500?

Ewentualnie macie jakieś inne pomysły, jak to rozwiązać?
arku
Stały bywalec
Posty: 57
Rejestracja: 15 mar 2021, 09:18
Tu mieszkam: Polska

Re: Interactive Brokers

Post autor: arku »

lefon1 pisze: 15 cze 2021, 21:44 Witam!

Czy jest możliwość skanowania akcji w IB, tzn. żeby wychodziła mi lista akcji z warunkiem, np. wszystkie powyżej jakiejś średniej, ale żeby koniecznie było to zawężone jedynie do akcji wchodzących w skład S&P500?

Ewentualnie macie jakieś inne pomysły, jak to rozwiązać?
TradingView
ODPOWIEDZ