Miałem na myśli odniesienie do indeksu, jakim jest SP500. Tj. benchmark.
Live o wszystkim
Re: Live o wszystkim
Budzimy się dzień po ogłoszeniu wyniku wyborów w USA.
Wygrywa Biden. Jak zareaguje giełda ? Solary, FAANG w górę ? Spółki więzienne w dół ?
Wygrywa Trumph. Jak zareaguje giełda ? Solary, Tesla itp w dół ? Spółki więzienne w górę ?
Wygrywa Biden. Jak zareaguje giełda ? Solary, FAANG w górę ? Spółki więzienne w dół ?
Wygrywa Trumph. Jak zareaguje giełda ? Solary, Tesla itp w dół ? Spółki więzienne w górę ?
Szum.
Polityka vs Gielda:
Polityka vs Gielda:
Przygaslo dzis momentum w USA, ale za to w Europie odzylo. Pare pozycji wartych uwagi:
FRA:VAR1
FRA:HFG
FRA:ZAL
FRA:ZO1
FRA:M5Z
FRA:AFX
FRA:IFX
AMS:TKWY
BME:SGRE
FRA:VAR1
FRA:HFG
FRA:ZAL
FRA:ZO1
FRA:M5Z
FRA:AFX
FRA:IFX
AMS:TKWY
BME:SGRE
gdyby kilka miesięcy temu wejść w mercator to... :D ehh życie :D
Mocno spekulacyjne.
Ja wszedłem w GPW i w sumie nie żałuję - 25% profitu, jak na pierwszą inwestycję - jest w pytę :P
Ja wszedłem w GPW i w sumie nie żałuję - 25% profitu, jak na pierwszą inwestycję - jest w pytę :P
Dzis tylko TKWY swieci na zielono. "Relative strenght" godne podziwu. Otwieram pozycje :-)
Wie ktoś pod co rośnie URW.AS?
Pod to
https://www.globenewswire.com/news-rele ... RESET.html
Sprzeciw wobec proponowanej dokapitalizacji/dylucji. To jeszcze niczego nie rozstrzyga, bo glosowanie dopiero 10 listopada.
https://www.globenewswire.com/news-rele ... RESET.html
Sprzeciw wobec proponowanej dokapitalizacji/dylucji. To jeszcze niczego nie rozstrzyga, bo glosowanie dopiero 10 listopada.
Dzięki. DAX już < -3%
W dni takie jak dzis okolice 12h to najlepszy moment na zakupy :-). Poza TKWY, takze HFG trzyma sie bardzo mocno.
Spada z tego co widzę ok. -1%
Czyli o wiele mniej niz cala reszta. Relative Strength. Najlepiej szukac zwyciezcow w dni takie jak dzisiaj.
IMHO TKWY wg tego co mówisz jest lepsze bo na zielono.