Stock Market Crash 2018 - live comments
Re: Stock Market Crash 2018 - live comments
To zakład o jedną butelkę czy prawdziwy browar z jakimś niszowym piwem? Tymczasem 0,93%
A to ja nie wiem w jakiej lidze Gospodarz bloga i Krol forum chodza ;)Gregory pisze:To zakład o jedną butelkę czy prawdziwy browar z jakimś niszowym piwem? Tymczasem 0,93%
a w temacie 10y znalezione na bloombergu. danger zone 3,25-3,70
W jakiej lidze? Jak w jakiej najwyższej.
Wszystko stanęło. Jakby sesji nie było. Tylko obligacje idą powoli. Normalnie przy takim ruchu na SP Vix już dawno powinien zaliczyć 20.
czyli caly Browar.sebo pisze:W jakiej lidze? Jak w jakiej najwyższej.
smieszne jest to ze na futures idealne -1% to slynne tutaj 2 666 :D
10Y=2.96 ... Come on bears :) we need black monday ;)
Jak -1% na SP500 Tomek placi za kolacje jak wiecej niestety ja ...
Jak -1% na SP500 Tomek placi za kolacje jak wiecej niestety ja ...
Ja raczej obawiam się że w poniedziałek to będzie odwrót.
To wygląda tak jakby w tej układance brakowało jednego puzla aby przechylić szalę.
To wygląda tak jakby w tej układance brakowało jednego puzla aby przechylić szalę.
Przy 10Y=2.96? You must be kidding ;)Gregory pisze:Ja raczej obawiam się że w poniedziałek to będzie odwrót.
Next target 2644 i potem bounce do gory ala bull trap
Tomahawk?Gregory pisze:To wygląda tak jakby w tej układance brakowało jednego puzla aby przechylić szalę.
W poniedziałek ropa dołączy, ropa w poniedziałek mocno w dół według moich analiz :)
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2018, 22:00 przez hrynek, łącznie zmieniany 1 raz.
Yep potwierdzam bearsy wywala MA200. Tez tak mi na to wyglada. Short the market
Zakład wygrany częściowo.
10Y=2.96 zaczyna sie inverse yield curve. Po wywaleniu MA200 w dol powinna byc panic blow off mode i na koncu crash. 4Q2018 caly czas w moich obliczeniach valid.
Mój ulubiony sektor - Semiconductors (potencjał -50% spadków)... Swoją drogą później wrzuce część molochów ala Microsoft, NVDA, Apple, Google - i pokaże jak wszystkie topują i zakręcają w dół. Chyba w przyszłym tygodniu google ma wyniki. Pomódlmy się wszyscy, żeby były dobre, a EPSy okazały się +50% w stosunku do oczekiwań rynku, bo teraz to nawet jak EPSy są na poziomie oczekiwań to leci wyprzedaż.
Tesla - trzyma kanał. Robi bang bang, ale odbija się od tego kanału jak piłka. Póki nie wyjdzie z kanału -> that's my target -> 200$, wyjście ponad kanał kasuje prognoze, ale póki co jak widać nikt nie chce puścić tego wyżej pomimo obietnic pozytywnego cash flow w 3Q2018. Czyżby hype is fading away?