Błyskawiczna weryfikacja weekendowego twitterka.eleste pisze:idzie człowiek mecz obejrzeć Tesla +6%, wraca -3%. Fantastyczna firma
https://seekingalpha.com/article/418508 ... percent-q2
Błyskawiczna weryfikacja weekendowego twitterka.eleste pisze:idzie człowiek mecz obejrzeć Tesla +6%, wraca -3%. Fantastyczna firma
A to nie jest tak, że Enron specjalnie przeciąga dostawy (sprzedaż) żeby mu 200k aut stuknęło w lipcu (3q) a nie czerwcu? (2q)Plastic Tofu pisze:Błyskawiczna weryfikacja weekendowego twitterka.eleste pisze:idzie człowiek mecz obejrzeć Tesla +6%, wraca -3%. Fantastyczna firma
https://seekingalpha.com/article/418508 ... percent-q2
chyba nie ma co się na sile doszukiwać. roziwjaja moce produkcyjne i standardowo najpierw cisna żeby wyzylowac wynik, a potem robia przerwę na maintenance. akurat 4 jest swieto wiec idealny terminPlastic Tofu pisze:https://www.bloomberg.com/news/articles ... ing-target
Po 7 dniach pracy potrzeba odpocząć? Nie łapię.
Ja nie znam takiego stanu umysłu jak zdenerwowanie :)eleste pisze:Nie ma co się Tomek denerwować. Ja nie mam w planie przekonywać Cię, że się mylisz(nie jest to przecież mój interes) - raczej chodzi mi o to, że zakładam, że ja się mogę mylić i w takiej sytuacji w moim interesie jest czytać Twoją argumentację :)
Tesla to przerywnik, ot rozrywka. Nie sądzę, że ktokolwiek tutaj ma w tej spółce więcej niż 5% swojego portfela, poza tym ludzie słuchając Twoich rad o kupowaniu i trzymaniu i nie zaglądaniu częstym w celu spokoju ducha (zresztą bardzo dobre rady) muszą mieć w życiu jakiś excitement. To daje Tesla. Obserwujemy ją jak pająka w muszli klozetowej, który próbuje sie wydostać na wolność, ale nogi co chwilę mu się obsuwają. Może mu się uda, może nie, ale uczestniczymy czynnie w tworzeniu historii, a emocje, które temu towarzyszą są pozytywne tak dla rynku, dla zdrowia psychicznego podczas inwestowania oraz tego forum bo wygląda, że ono żyje ludzkimi reakcjami, a nie algorytmem skierowanym na więcej kasy (nie ma w tym nic złego). Także jako czytelnik tego forum uważam, że nie powinieneś spędzać 90% czasu na Tesli, ale 2% i od czasu do czasu coś tu wrzucić bez sugerowania nam, że właśnie przegrywamy swoje życie.Tomek pisze:Mam na myśli temat Tesli :) Dla mnie pieniądze zarobione/stracone na akcjach tej spółki mają dokładnie taką samą wartość jak pieniądze zarobione czy stracone na każdej innej mniej medialnej i mniej znanej firmie, więc szkoda czasu, żeby 90% uwagi poświęcać na klepanie jałowych postów na temat jednej Tesli. A zauważyłem, że sam wpadam w ten schemat, dlatego rakiem się z niego wycofuję :)
Oczywiście masz rację, że większość obstawia przeciwko Elonowi, ale nie dlatego, że go nie lubi tylko dlatego, że liczy iż wykończy tę firmę poprzez swoją pychę. Tesla ogólnie to jest fajny samochód, nie mój styl, ale nadal fajny.Poza tym mam wrażenie, że sporo osób wcale nie obstawia przeciwko Tesli, tylko przeciwko Elonowi Muskowi, a to trochę tak jakby ktoś próbował grać przeciwko FED-owi, bo nie lubi Jeroma Powella.
Chief Executive Elon Musk barked at engineers on the Fremont, California assembly line. Tesla Inc tapped workers from other departments to keep pumping out the Model 3 electric sedans, disrupting production of the Model S and X lines. And weekend shifts were mandatory.
Tesla built a new line in just two weeks in a huge tent outside the main factory, an unprecedented move in an industry that takes years to plan out its assembly lines, and said the tented production area accounted for 20 percent of the Model 3s produced last week.
Ktos zamawia Model 3 Tent Edition?Last week’s big push also brought a rewrite of the employee attendance policy. After mandatory weekend shifts were assigned, two workers said, Tesla rescinded a policy promising workers at least one week’s notice before weekend work.