Delta Airlines
Delta Airlines
Zerknijcie na akcje Delta Airlines (dzisiaj po 52.80$). Cały czas rosnące przychody, zyski i dywidendy. Rewizje prognoz pną się do góry. Firma ma dobre rekomendacje z ceną docelową ponad 40% powyżej dzisiejszego poziomu. Technicznie znajduje się w dołku przy granicy dwa sigma, a MACD daje właśnie sygnał kupna. Silnym katalizatorem i katapultą zarazem mogą być spadające ceny ropy, pod warunkiem, że na ropie pojawi się korekta. Myślę, że Delta to fajny zakład właśnie teraz o spadek cen ropy. To zawsze skutkuje skokiem akcji spółek lotniczych.
No i fundamentalnie Delta jest absolutnie niedowartościowana. Forward P/E wynosi 7, a P/S poniżej 1 i oba wskaźniki znajdują się przy swoich historycznych minimach:
No i fundamentalnie Delta jest absolutnie niedowartościowana. Forward P/E wynosi 7, a P/S poniżej 1 i oba wskaźniki znajdują się przy swoich historycznych minimach:
Re: Delta Airlines
Dobra propozycja.
Wczoraj była chyba dywidenda.
Jedno ale około 53$ były szczyty.
Spadek ropy no to dobry moment jest od wczoraj.
Wczoraj była chyba dywidenda.
Jedno ale około 53$ były szczyty.
Spadek ropy no to dobry moment jest od wczoraj.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
@Tomek
Jaki jest horyzont czasowy tych 40%.
Myślę, że jakąś zajawkę można przytulić w poniedziałek. Pewnie z 100-200 akcji kupię.
Jaki jest horyzont czasowy tych 40%.
Myślę, że jakąś zajawkę można przytulić w poniedziałek. Pewnie z 100-200 akcji kupię.
Dwanaście miesięcy. To średnia wyliczona z kilkudziesięciu prognoz, ale ja planuje zamknąć wcześniej. Trzeci kwartał to dobry czas dla linii lotniczych, a jak do tego dojdzie spadek cen ropy naftowej, to myśle że w ciągu pół roku powinno być 15-20% bez żadnej dźwigni. U mnie jak zwykle do takiej pozycji dochodzą covered CALL-e, które dorzucą minimum następne 5-8%.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Wygląda na to, e przez jakiś czas będziemy stock buddies :)
kupię bez dżwigni, lewar to nie ja. Target ustawię na 10% na start i lets' see.
kupię bez dżwigni, lewar to nie ja. Target ustawię na 10% na start i lets' see.
Miałem się już co prawda nie pakować w amerykańskie akcje, ale ciężko w obojętny sposób przejść obok pieniędzy, które leżą na ziemi :)
Nie niestety cały czas pojawiają się okazję, trudno zostać obojętnym.
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
Kupiłem. Zresztą chciałem też wypróbować Robin Hood App, więc 2 pieczenie na jednym ogniu. Zobaczymy jak działa jedno i drugie.
Welcome on board :) A tu jeszcze parę argumentów merytorycznych za Deltą wygenerowanych przed chwilą z Reutersa: https://www.tradingforaliving.pl/files/dal130518.pdf
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Największym inwestorem instytucjonalnym w Delcie jest Warren Buffet - Berkshire Hathaway Inc, 7,6%.
Dla ciekawych co jeszcze w portfolio ma Buffet:
https://www.nasdaq.com/quotes/instituti ... -inc-54239
Dla ciekawych co jeszcze w portfolio ma Buffet:
https://www.nasdaq.com/quotes/instituti ... -inc-54239
Plastic Tofu pisze:Kupiłem. Zresztą chciałem też wypróbować Robin Hood App, więc 2 pieczenie na jednym ogniu. Zobaczymy jak działa jedno i drugie.
Chciałem kiedyś założyć u ich konto ale mi się nie udało, było wteńczas chyba tylko dla amerykańców, dalej tak jest?
- Plastic Tofu
- Stały bywalec
@sebo
Tak, wynika to z przepisów podatkowych. Musisz podać adres, SS# i określić obywatelstwo.
Śmieszne, że nie płacisz żadnych opłat.
Kiedyś miałem konto w Edward Jones (moj sąsiad) to u nich jest jakieś niebotyczne 2% od całości czyli od 200 DAL mówimy ponad $200, większość brokerów to 5-10$ za zakup, a tu za darmo. Unbelivable :)
@ Ryszard
Miło poczuc się nawet przez chwilę, że jest się w ekskluzywnym klubie. Dzieki za info.
Tak, wynika to z przepisów podatkowych. Musisz podać adres, SS# i określić obywatelstwo.
Śmieszne, że nie płacisz żadnych opłat.
Kiedyś miałem konto w Edward Jones (moj sąsiad) to u nich jest jakieś niebotyczne 2% od całości czyli od 200 DAL mówimy ponad $200, większość brokerów to 5-10$ za zakup, a tu za darmo. Unbelivable :)
@ Ryszard
Miło poczuc się nawet przez chwilę, że jest się w ekskluzywnym klubie. Dzieki za info.
Czyli dalej Polak nie może założyć.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Rzuciło mi się w oczy, że DAL jest w posiadaniu wielu funduszy inwestycyjnych.
I w dodatku ciągle powiększają swoją ekspozycję na Deltę: