APPLE
APPLE
W połowie albo na początku roku poszło info, że Buffet zwiększył zaangażowanie w Apple przez swój wehikuł inwestycyjny. Nie do końca chce mi się wierzyć, że kupuje akcje po tych cenach, aby trzymać je kolejne 10-20 lat (jak to powiedział). Powiedzcie mi bo nie do końca jestem zorientowany w rynku amerykańskim. To info o zwiększeniu poszło bo jego wehikuł pokazał jakiś raport kwartalny np w co inwestuje? Czy może Apple podało, że został jakiś kolejny próg % przekroczony? (coś takiego jak u nas, czyli przekroczenie progu o 5% w danej spółce).
Pytam bo jestem ciekaw JAKBY BYŁO jakieś info o zmniejszeniu zaangażowania to kto pierwszy poinformuje... Apple czy jego wehikuł (w raporcie i z opóźnieniem).
Jeżeli coś źle pytam to mnie poprawcie.
Z góry dzięki.
Pytam bo jestem ciekaw JAKBY BYŁO jakieś info o zmniejszeniu zaangażowania to kto pierwszy poinformuje... Apple czy jego wehikuł (w raporcie i z opóźnieniem).
Jeżeli coś źle pytam to mnie poprawcie.
Z góry dzięki.
Re: APPLE
Każdy fundusz po zakończeniu kwartału raportuje do SEC swoje zakupy, wiec to nie marketing ze strony Apple ale rzeczywiste transakcje na rynku są robione.
Moim zdaniem Apple to jest najlepiej zarządzana spolka na świecie, z najlepszymi specjalistami, z najlepszym supply chain i z fura gotówki. Tak wiec mnie nie dziwi inwestycja w Apple na wiele lat do przodu.
Moim zdaniem Apple to jest najlepiej zarządzana spolka na świecie, z najlepszymi specjalistami, z najlepszym supply chain i z fura gotówki. Tak wiec mnie nie dziwi inwestycja w Apple na wiele lat do przodu.
Re: APPLE
Sebo, mógłbym, może kiedyś przy okazji :)
Scyther, muszą raportować, zerknij tutaj:
Scyther, muszą raportować, zerknij tutaj: