Wykonanie strony WWW pod pozycjonowanie
Wykonanie strony WWW pod pozycjonowanie
Ponieważ to Hyde Park (rozmowy o wszystkim), mam do Was pytanie.
Czy możecie polecić jakąś firmę, która by wykonała stronę Internetową dla firmy przemysłowej.
Nasza firma buduje piece, nagrzewnice i inne podobne urządzenia przemysłowe. Ponieważ jednak nasza obecna strona WWW ma już kilkanaście lat i była wielokrotnie przerabiana, to w zasadzie jest do wymiany.
Bardzo mi zależy na tym, żeby treść i budowa nowej były od razu wykonane pod kątem wyszukiwarek (pozycjonowania). Tzn. żeby firma przypilnowała odpowiednią ilość i charakter tej treści (w zakresie występowania słów kluczowych), strukturę wewnętrzną strony (nagłówki, metadane)
Oczywiście samą treść oraz materiały wykonamy (zdjęcia, filmy) i dostarczymy wg życzenia.
Serwer też mamy swój.
Macie może jakieś sprawdzone firmy z doświadczeniem ?
Czy możecie polecić jakąś firmę, która by wykonała stronę Internetową dla firmy przemysłowej.
Nasza firma buduje piece, nagrzewnice i inne podobne urządzenia przemysłowe. Ponieważ jednak nasza obecna strona WWW ma już kilkanaście lat i była wielokrotnie przerabiana, to w zasadzie jest do wymiany.
Bardzo mi zależy na tym, żeby treść i budowa nowej były od razu wykonane pod kątem wyszukiwarek (pozycjonowania). Tzn. żeby firma przypilnowała odpowiednią ilość i charakter tej treści (w zakresie występowania słów kluczowych), strukturę wewnętrzną strony (nagłówki, metadane)
Oczywiście samą treść oraz materiały wykonamy (zdjęcia, filmy) i dostarczymy wg życzenia.
Serwer też mamy swój.
Macie może jakieś sprawdzone firmy z doświadczeniem ?
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Re: Wykonanie strony WWW pod pozycjonowanie
Jako ex developer stron internetowych mogę podpowiedzieć na co zwracać uwagę.
Pierwsze najważniejsze pytanie jaki jest budżet i czy są środki na co miesięczną kwotę na pozycjonowanie. Czy ma to być strona pisana od 0, która będzie mocno rozwijana czy strona szablonowa oparta na gotowym rozwiązaniu albo jeszcze łatwiej coś w rodzaju shopify czy ich polskiego odpowiednika.
Na samo pozycjonowanie w google wpływ ma mnóstwo rzeczy od tekstów na stronie, spełnianiu standardów, po szybkość ładowania https://developers.google.com/speed/pag ... aliving.pl, odnośnikach z innych stron. Tak samo strona w tych czasach musi być responsywna czyli dobrze skalować się na urządzeniach przenośnych.
Pierwsze najważniejsze pytanie jaki jest budżet i czy są środki na co miesięczną kwotę na pozycjonowanie. Czy ma to być strona pisana od 0, która będzie mocno rozwijana czy strona szablonowa oparta na gotowym rozwiązaniu albo jeszcze łatwiej coś w rodzaju shopify czy ich polskiego odpowiednika.
Na samo pozycjonowanie w google wpływ ma mnóstwo rzeczy od tekstów na stronie, spełnianiu standardów, po szybkość ładowania https://developers.google.com/speed/pag ... aliving.pl, odnośnikach z innych stron. Tak samo strona w tych czasach musi być responsywna czyli dobrze skalować się na urządzeniach przenośnych.
Ja korzystam od wielu lat w zakresie pozycjonowania z: https://www.grupa-tense.pl
Wiele miałem różnych już doświadczeń z róznymi pseudoekspertami od SEO, ale oni faktycznie wiedzą, co robią i jakość rozwiązań, które proponują, wykracza bardzo mocno poza tworzenie milionów linków w internecie. Ja z ich usług korzystałem już mając gotowe strony, ale ich bebechy przemodelowali mi gruntownie – właśnie zmieniając wszystkie meta tagi, sugerując lepsze nagłówki, tworząc lepsze zajawki, poprawiając linki wewnątrz stron etc. Efekt był super, zwłaszcza że rozliczałem sie z nimi zawsze na zasadzie success fee w zależności od wzrostu ruchu na stronie.
Oni też zajmują się projektowaniem stron od zera, więc myślę, że wtedy efekt byłby jeszcze lepszy niż w moim przypadku, bo od początku do końca można by witrynę zaprojektować tak, żeby była lekka, szybka, responsywna i żeby trzymała najlepsze standardy SEO.
Wiele miałem różnych już doświadczeń z róznymi pseudoekspertami od SEO, ale oni faktycznie wiedzą, co robią i jakość rozwiązań, które proponują, wykracza bardzo mocno poza tworzenie milionów linków w internecie. Ja z ich usług korzystałem już mając gotowe strony, ale ich bebechy przemodelowali mi gruntownie – właśnie zmieniając wszystkie meta tagi, sugerując lepsze nagłówki, tworząc lepsze zajawki, poprawiając linki wewnątrz stron etc. Efekt był super, zwłaszcza że rozliczałem sie z nimi zawsze na zasadzie success fee w zależności od wzrostu ruchu na stronie.
Oni też zajmują się projektowaniem stron od zera, więc myślę, że wtedy efekt byłby jeszcze lepszy niż w moim przypadku, bo od początku do końca można by witrynę zaprojektować tak, żeby była lekka, szybka, responsywna i żeby trzymała najlepsze standardy SEO.
Ryszard Wielkouch pisze: ↑06 lis 2020, 10:39Pierwsze najważniejsze pytanie jaki jest budżet i czy są środki na co miesięczną kwotę na pozycjonowanie.
Założenie jest takie, że jaki będzie potrzeba (żeby znaleźć się na pierwszej stronie wyników) taki się musi znaleźć. Inaczej w ogóle nie ma sensu wymiana strony.
Plus jest taki, że to branża mocno niszowa, wysoce specjalistyczna. Nie walczymy więc o rządy dusz z jakimś facebook'iem.
Nasi klienci to firmy przemysłowe, którzy produkowane przez nas urządzenia stosują we własnych procesach produkcyjnych.
To są inżynierzy, którzy wiedzą czego chcą.
Ryszard Wielkouch pisze: ↑06 lis 2020, 10:39Czy ma to być strona pisana od 0, która będzie mocno rozwijana czy strona szablonowa oparta na gotowym rozwiązaniu albo jeszcze łatwiej coś w rodzaju shopify czy ich polskiego odpowiednika.
Ta strona to ma być tylko wizytówka, może być nawet szablon. Zasada jest, że klient wyszukuje interesujące go urządzenie przemysłowe, trafia do nas, ogląda czym się zajmujemy i wtedy pisze do nas zapytanie ofertowe.
Potem dostaje ofertę, zaczynają się negocjacje, podpisuje się kontrakt i rozpoczyna się realizacja (projektowanie, produkcja, dostawa i uruchomienie).
To są kwoty często od setek tysięcy do milionów i czasie realizacji rok lub dłużej.
Strona ma więc tylko zainteresować klienta (jako katalog informacyjny), klient nic na niej nie będzie kupował.
Tomek pisze: ↑06 lis 2020, 10:41Ja korzystam od wielu lat w zakresie pozycjonowania z: https://www.grupa-tense.pl
Wygląda solidnie i mniej więcej czegoś takiego szukam, więc zwrócę się do nich z zapytaniem ofertowym.
Od pseudoekspertów też dostajemy oferty regularnie na email, ale właśnie ich chcę uniknąć.
Doskonale o tym wiem, że niewielu ludzi zna się na tym naprawdę dobrze. Większość to dorobkiewicze, a właśnie ich za wszelką cenę chcę uniknąć, bo to strata czasu.
Jakąś tam stronę www to mamy teraz. Nowa ma przyciągać klientów, a nie tylko istnieć.
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Jeżeli branża jest niszowa pozycjonowanie powinno być proste, tym bardziej że strona wydaje się być prosta w budowie. Nawet dziwie się, że stara strona nie pozwala wypozycjonować się dobrze w wyszukiwarce.
Miałem do czynienia z branżą budowlaną gdzie konkurencja jest bardzo duża. Pierwsza strona kosztowała od 10k w górę. Firmy pozycjonujące nie będąc w stanie dobrze wypozycjonować podstawowych fraz oferowały long taile, ale to była droga donikąd. Inna rzecz, to tworzenie kilku sklepów z tymi samymi produktami. W końcu jeżeli koszt stworzenia strony jest bliski 0, a koszt pozycjonowania zależy od pozycji w wyszukiwarce to opłacało się to robić. Jedyna różnica to zmiana w generowaniu opisów :)
Miałem do czynienia z branżą budowlaną gdzie konkurencja jest bardzo duża. Pierwsza strona kosztowała od 10k w górę. Firmy pozycjonujące nie będąc w stanie dobrze wypozycjonować podstawowych fraz oferowały long taile, ale to była droga donikąd. Inna rzecz, to tworzenie kilku sklepów z tymi samymi produktami. W końcu jeżeli koszt stworzenia strony jest bliski 0, a koszt pozycjonowania zależy od pozycji w wyszukiwarce to opłacało się to robić. Jedyna różnica to zmiana w generowaniu opisów :)
Pozycja była niezła, ale ostatnio coś spadła. Jedno co mi wyskakuje w testerach SEO, to tiny content i chyba tu jest główny problem.
Jednak jak już zmieniać samą treść, to lepiej zmieniać całość od razu, bo design się zestarzał.
Ja robiłem strony WWW, ale to były strony funkcjonalne (np obsługa domofonu, systemu wjazdowego czy generator zestawień).
Słaby jestem jeśli chodzi projektowanie designu i grafiki, to nie moja działka. A z SEO wiem tylko tyle co mogę przeczytać w poradnikach.
Wolę to więc zlecić komuś kto się w tym specjalizuje, niż się w to samemu bawić.
Jednak jak już zmieniać samą treść, to lepiej zmieniać całość od razu, bo design się zestarzał.
Ja robiłem strony WWW, ale to były strony funkcjonalne (np obsługa domofonu, systemu wjazdowego czy generator zestawień).
Słaby jestem jeśli chodzi projektowanie designu i grafiki, to nie moja działka. A z SEO wiem tylko tyle co mogę przeczytać w poradnikach.
Wolę to więc zlecić komuś kto się w tym specjalizuje, niż się w to samemu bawić.
To banał co rzucę, ale z mojej perspektywy warto iść w wyniki organiczne - w tym momencie dobra, responsywna, lekka strona napisana np. w Django, na której będą się znajdować naprawdę ciekawe treści (nie napisane przez ludzików od precli itp.) da lepsze wyniki niż wydatki na innego typu promocje. Mogę się mylić w zakresie wielkości przedsiębiorstwa, jego konkurencji, itp. dlatego zakończę, tak jak zacząłem - z mojej perspektywy tak to wygląda, a wiem, bo mam porównanie np. PHP vs Django, PHP nudna treść strony vs Django ciekawa treść strony, itd. -> najlepsze wyniki są dla Django (czytaj nowoczesna technologia) + ciekawa treść strony.