Moderacja forum
Re: Moderacja forum
Informacja o nieprzeczytanych/nowych postach pojawia się teraz po prawej stronie na górze:
Mimo to tamta opcja była wygodniejsza :) tzn bardziej czytelna
Po upływie czasu stwierdzam, że nie wyobrażam sobie wrócenia do starego forum, głównie z powodu szybkości działania :)
Brawo Tomek!
Brawo Tomek!
W związku z coraz częstszymi zgłoszeniami odnośnie naruszania regulaminu przez tych samych użytkowników, na cenzurowanym znaleźli się: Kris, Sebo, Weynrob. Póki co zostały udzielone ostrzeżenia, ale krokiem drugim będzie zablokowana możliwość publikowania postów.
Panowie, to jest forum inwestycyjne, a nie bazar z przekupkami czy farma contentu, więc jeśli nie jesteście w stanie wnieść do dyskusji niczego wartościowego, to powstrzymajcie się przed pisaniem postów. Naprawdę nie musicie zabierać zdania na każdy temat w każdym istniejącym wątku.
Jakość, nie ilość jest dzisiaj w modzie :)
Panowie, to jest forum inwestycyjne, a nie bazar z przekupkami czy farma contentu, więc jeśli nie jesteście w stanie wnieść do dyskusji niczego wartościowego, to powstrzymajcie się przed pisaniem postów. Naprawdę nie musicie zabierać zdania na każdy temat w każdym istniejącym wątku.
Jakość, nie ilość jest dzisiaj w modzie :)
Szybki update: konto Krisa zostało usunięte razem ze wszystkimi jego postami.
A czy forum straciło czy zyskało po usunięciu postów Krisa?
Dzisiaj zaktualizowany został regulamin forum o jeden dodatkowy punkt, zachęcam do przeczytania: viewtopic.php?f=4&t=183&p=9963#p9963
Dzisiaj zaktualizowany został regulamin forum o jeden dodatkowy punkt, zachęcam do przeczytania: viewtopic.php?f=4&t=183&p=9963#p9963
Według mnie zyskało.
Tomek pisze: ↑15 sty 2019, 11:51A czy forum straciło czy zyskało po usunięciu postów Krisa?
Popieram mimo iż jest to tak naturalne że dziwię się że dopiero teraz dopisane
Moim zdaniem posty usuwanych użytkowników powinny zostać, dlatego tak dopytywałem. Jeśli dobrze rozumiem, to Cezary prosił o usunięcie jego postów, byłem ciekawy, czy Kris również
Tak, po otrzymaniu ostrzeżenia Kris poprosił o usunięcie jego konta i wszystkich jego postów. Dlatego też od dzisiaj w regulaminie znalazł się formalny zapis odnośnie braku takiej możliwości na przyszłość.
W związku z małą awarią na serwerze, na którym stoi forum, musiałem przywrócić dzisiaj bazę danych użytkowników z kopii zapasowej, przez co pewnie część osób ponownie dostała e-mail powitalny informujący o dołączeniu do grupy. Możecie go oczywiście zignorować, a ja przepraszam za niepotrzebne zamieszanie :)
PS. Przepraszam za brak aktywności na blogu i na forum w ostatnim miesiącu. Od drugiej części maja obiecuję poprawę! Za dużo różnych stref czasowych mi się ostatnio wmieszało do życia, ale jeszcze tydzień-dwa i wszystko wróci do normy, a na stronie zaczną pojawiać się nowe artykuły :)
- Ryszard Wielkouch
- Forumowy wyga
Czy tylko ja zauważyłem, że posty z forum odświeżają się na stronie głównej z dużym opóźnieniem. Zastanawiam się czy jest to zamierzone :)
Skrypt, który za to odpowiada pewnie wykonuje się co jakiś czas zamiast na bieżąco sprawdzać czy na forum pojawiły się nowe wiadomości. Druga opcja na stronie jest zainstalowany jakiś optymalizator, który odświeża stronę z opóźnieniem.
Skrypt, który za to odpowiada pewnie wykonuje się co jakiś czas zamiast na bieżąco sprawdzać czy na forum pojawiły się nowe wiadomości. Druga opcja na stronie jest zainstalowany jakiś optymalizator, który odświeża stronę z opóźnieniem.